Бебето си притръсква главичката

• 2 765
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,бебето ми си притръсква главичката ,сякаш я побиват тръпки ,моля споделете мнения и опит.Благодаря

# 1
На каква възраст е? Простото обяснение: в тоя момент се напишква в памперса.

Бебетата потръпват от доста неща, някои са по-нервни. Ако всичко се развива наред и няма асиметрични движения, малко вероятно е да има проблем.

# 2
Ами може и да пишка,но веднъж го направи докато сменях памперса и не се напишка

# 3
Ами може и да пишка,но веднъж го направи докато сменях памперса и не се напишка

От студен въздух и аз бих се претръскала. Бебетата правят странни движения. Ако всичко друго й е наред, питай педиатъра и ако даде зелена светлина, не се притеснявай.

И виж в YouTube разни видеа с бебета- някои правят доста странни движения.

# 4
Какво имате в предвид под " асиметрични движения"

# 5
Такива, които "дърпат" повече на една страна. Примерно да си тръска главата само в една посока. Ако потреперва от студ, то трепери симетрично, наляво-надясно отива главата. Ако е движение като тик, може да е само в едната посока.

Питайте педиатъра, ако бебето е здраво, най-вероятно е от хладен въздух или напишкване.

# 6
  • Sofia
При тоя студ в момента и аз си притръсквам главичката.

Не се притеснявай, и на моето бебе се случва. Сигурно му е станало хладно за момент.

# 7
Ами педиатърката казва ,че според нея не е притеснително,но в къщи няма хладен вятър...А от вчера си кланя главичката и на дясната страна,мъжа ми каза че на детските правили така и тя от там го е видяла....

# 8
  • Sofia
Чак вятър не е нужно да има. У вас не е ли по-хладно тези дни, времето застудя рязко.

# 9
Тя го е правила и когато е топло,а то и да е студено навън палим печка

# 10
Забелязала ли си, дали това се случва при заспиване? Малкият ми син имаше такъв период и се оказаха миоклонии - често срещани са при бебенцата. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Myoclonus
Има и стара тема във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683789
Пожелавам всичко да е наред!

# 11
Прави го когато е будна

Общи условия

Активация на акаунт