Розацея - тема 3

• 78 670
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Фръц, както винаги е права, послушай я.
Че пооослее...след кортикостероида найстина ще стане розацея, като при мен.

# 286
Опитайте мехлема по рецептата, която качих. Защо никой не го прие сериозно при положение, че е шанс за подобрение?

# 287
Аз приемам сериозно почти всеки опит,  споделен в темата.  От тук съм научила много и всичко по-смислено за състоянието ми. Не подценявам ни най -малко твоето предложение.  Но за себе си знам,  категорично,  че  имам само лазер за опция.  Дали за добро или лошо ще е. ....може би ще разбера някога.
Като цяло съм в относително добро състояние и имам среден еритем,  а флъшове почти не ми се случват.  Освен при разговор по тела от над 2 мин,  слънце, вятър,  студ и физ.  напрежение, някои храни,  и всичко за пиене различно от вода и чай. 
Както и сутрин,  ако съм спала задълго настрани.

# 288
Фрьц, то в началото ми изписаха такова, но преди година някъде, защото проблема ми е от година вече. Вярно, оправих се, но не знаех изобщо какво е кортикостероид и що за магия е. След подобрението стана много зле! Пак ми изписаха нов, но с него не се мазах май, защото вече бях родила и се опитвах да кърмя. Та само 2 пъти сьм ползвала , първия път 14 дни, втория не помня, но със сигурност по малко. И то даже не там където ми е сега проблема, а на брадичката за 2 малки петна, в горната част не сьм слагал кортико...

От както прочетох за тях, не пипам нищо има ли подобна гадост. Един се опита да ми замаже очите и ми изписа пак уж много леко, за бебета, но пък за него видях че и рак се хваща и хич не го купих, камо ли да го сложа на лицето.

Аз сьм наистина отчаяна, защото понякога точно на лишеи ми приличат, друг път на розацея, но до сега при който и да ида, веднага казва не е розацея, ами какво е майка му стара и защо не минава?!? Чак с някаква супер лупа и компютърна уж диагностика ми прави един, и нищо, не било розацея. При последната при която бях 20 пъти я питах и за нея не е, обаче аз сьм убедена, че е това. Сега ще си запиша часове за Балдаранов и Христозов, защото те са ми последната надежда.

А кое е това кремче с рецепта, не сьм го видяла назад, ако може да ми кажете на коя страница е, че от толкова четене очите ми вече издават багажа и сега остава и на очни да хукна. Силно се надявам да е нещо лечими Sad преди малко четох и видях за лупус, че като се депресирах още повече, ревнах, край умирам направо. Като няма кой да ти каже какво ти е, се луташ като муха без глава между диагноза и подозрение и това, което е не та Sad

# 289
blood_elf,рецептата за крема е на стр.17☺

# 290
  • Пловдив
Blood, разбирам те, знам кокло ти е мъчно. Confused Намери време и отдиди на читав доктор.

# 291
  • От липите до сините камъни
МОмичета,някой ползвал ли е крем емедал от Гърция?Чудя се да го поръчам ли да ми го купят?

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/emedal

# 292
Аrmira ами тази седмица съм при Балдаранов в Стара Загора, защото просто не мога така да стоя, а на 8 май съм при Христозов. Дано те разберат какво се случва с лицето ми и какво ми е, силно се надявам да е нещо което ще се оправи Sad

# 293
  • Пловдив
Всички се надяваме на това.  Не се оказвай да вярваш, че всичко ще бъде наред. Вярно е, че лечение няма, но пък има затишие което може да държим в определени граници.
И както веднъж ме посъветва, Фръц -повече положителни емоций,❤

# 294
На мен доста често ми се случва такова състояние - някакви единични пъпки, като ухапаното от комар сиди, много сърби и се зачервява, но бързо преминава. Не знам, дали е свързано с розацеята, мислех, че е някоя реакция към храната, например, имам алергия към портокалите, и освен сърбеж по тялото, получавам и такива пъпки, или ако ям сладко, пикантно. Замислех се, дали наистина не е свързано с розацеята. Но пък никога не съм ги мислела, че са лишей, приличат, но аз съм боледувала от няколко вида лишай (да, аз съм "късметлийка" със слабата имунна система, дето всичко ми се лепи), и не е това. Розацейните пъпки също имам, имах де, сега нямам, Соолантрата ги третира, предполагам. А сухите петна преди непрекъснато ми се случваха, беше ужасно, и с нищо не се повлияваха, но откакто ползвам Соолантра, нямам такъв проблем, само ми се лющи леко кожата, ако се опитвам да нанеса оцветен слънцезащитен в/у кожата с пръстите си, преди дори с гъбичка и потупванията е било "мисията невъзможна". Може би има нещо в Соолантрата, което действа излющващото, не знам, защото сега не ползвам нищо за целта.
Да споделя, че от ноември месец не съм ползвала грам декоративна козметика (ако не броим оцветен слънцезащитен крем, който нищо не ми покрива, а и ми омазнява кожата страшно много), и се чувствам много добре.

# 295
В четвъртък сьм на лекар да видим той какво ще ми каже, че ако още един ми каже не е розацея, а то да е ще откача. А тази Соланта премахва ли червенината? Как помага ?

# 296
Червенината не премахва, ако червенината е от тази, която е трайна, но с нея "пламвам" по-малко, разбира се, не предпазва от дразнещи фактори ( т.е. пак трябва да се пазя от слънцето, защото ще "пламна', от алкохол, и т.н.) Харесва ми, че добре се бори с розацейните пъпки, сега дори, ако се появят, за ден, максимум 2 минава, преди нямаше отърване. А и тези сухи участъци по лицето нямам, явно Соолантрата и от тях ме отърва. Бори се и с демодекса, поне аз не съм пила хапчета, че не ми понасят, а само се мажа, и има огромно подобрение. Така работи при мен, но, разбира се, всеки случай е индивидуален. Чела съм, тук, във форума, че на някои помогна, на някои не понесе, всичко е индивидуално.

# 297
В четвъртък сьм на лекар да видим той какво ще ми каже, че ако още един ми каже не е розацея, а то да е ще откача. А тази Соланта премахва ли червенината? Как помага ?
Ползвам Соолантрата от два месеца и съм много доволна. Аз не съм чак талкова зле , но кожата ми определено се оправи.
Преди година и повече получих   петна по кожата сърбяха ме и имаха като люспички. Кожната каза, че е розов  лишей и след лечение с кортикостероиди получих зачервяване около ноздрите , кожата ми загрубя и се появиха пъпчици-розацея. Но прочетох, че когато се прекалява с използването на кортикостероиди се стига до розацея

# 298
Какъв кортикостероид си ползвала?

# 299
Какъв кортикостероид си ползвала?
Locoid Crelo 0.1%  и Дермоват 0.05%

Общи условия

Активация на акаунт