Пролетта дойде, а януарче се смее и надига глава! - Тема 2

• 58 054
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • NE
Баткото домъкна бактерия в носа от детската и над 14+ пробвах да боря зелени сополи. Алекс вече изчиства хремата и аха да си повярвам, че ще спим вече спокойно и влиза в зъбна драма с горните резци.
Предстои дълго пътуване с колата имсе надявам да няма драма.
Иначе става все по-бърз и ловък. Изправя се и ходи хванат за мебелите, а скоро буташе без помощ уолкъра. Много бързо прохожда, макар да има още много път до истинското вървене.

# 646
  • София

Flower Fairy В началото на годината, голямата беше с бактерия в носа. Малката не се зарази, но трудно ги излекувахме. Дано успеете да се отървете бързо.

Моите са със сополи също, за сега го караме на инхалации и физ. разтвор. За зъбите и 2те са в криза. Голямата сега и избиват последните кътници и е страшно изнервена, а малката чакам горни резци.
От последната консултация ... 71см 7700кг, качила е добре най-накрая, но започна и да си хапва повечко. Може да се дължи на хляба, които яде.
След 3 дена става на 10 месеца и следващата седмица почваме детска кухня, надявам се да й хареса и да се улесня от към готвене. За физическото развитие няма да коментирам..започна да отваря шкафове и прави опити да се катери. Успешно се качи на отворена миялна, набра се на едно от чекмеджетата и се изправи. Разбира като й се карам и ми прави едни физиономии да ме плаши Grinning

# 647
Ооо, Полист, и нашата маймуна се качи цяла-целеничка на вратата на миялната и аха да се вмъкне вътре Joy

# 648
Полист, Рали много са ви пъргави маймунките! Душици малки. Самофда не боледуват!
Моята дъщеричка запълзя здраво и два дни по-късно започна се надига да се изправя.
Започнах да обезопасявам. Настръхва ми косата.

# 649
  • NE
Ох, Поли ... пожелавам ти силни нерви. Голямото вади тези кътници близо 1 година. При него бавно и трудно избива всеки зъб.
Днес Алекс се набра на масата и бута сам уолкъра. Аз съм в тих ужас.

# 650
  • София
Пропуснах да спомена, че направих гризини от бутер тесто ( по идея на Делта) и доста вървят. Днес ще правя бисквитки докато спят Wink

# 651
Пропуснах да спомена, че направих гризини от бутер тесто ( по идея на Делта) и доста вървят. Днес ще правя бисквитки докато спят Wink

Нали!? Simple Smile И при нас е така.И баткото и бебо много ги харесват.Миналата седмица правих оризови бисквитки без захар.Вместо това използвах сок от агаве.Толкова бяха вкусни,че баткото и таткото ометоха всичко,а за Сашко и мен остана по 1 бисквитка....колкото да ги опитаме. Grinning Тия дни мисля пак да направя.
Между другото давам ви една фейсбук страница,която е на две прекрасни мами!Те са вдъхновение за всяка майка,която е решила да готви за децата си.

https://www.facebook.com/kuhnyataVesiAndNesi/

# 652
Делта полезна информация!
Ние купихме проходилка. Малката все на ръце иска да крачи. Лошото е , че масата е точно на височината на главичката. Ще слагаме омекотяващи приспособления

# 653
  • София
DeLLtaA Моля да споделиш рецептата за бисквитките. Аз пробвах да правя с овесено брашно и оризова каша, но някак си ми станаха твърди. На вкус иначе бяха добри. Не знам дали съм прекалила с печенето...

Alja98 Аз съм с подобен проблем, ама не мога да го разбера какво точно иска.Като я взема хем да е в мен, хем да е на земята. Трудна работа.

Да питам има ли бебеносещи майки. Сега за зимният период мисля да взимам раница с която да ходя да взимам каката от градина и вкъщи да се носим, защото имам проблем с ръцете и направо ме съсипва това мъкнене и бутане на количка. Чудя се дали да не си поръчам нещо китайско, за да не хвърля една торба пари, че не знам дали ще иска да седи.

# 654
  • NE
polist Вземи наеми първо раничка от софийските библиотеки - Слингофея, Пашкулкова или от друга. Във фейсбук има координати, мога и аз да ти помогна. Като цяло не е невъзможно да стои в раницата, но докато не опиташ няма как да знаеш. Китайчетата бързо омаляват и дори може да ти доведат до по-голям дискомфорт, но задължително пробвай. Има и китайчета, които излизат читави, но там шанса е в бройката.

# 655
DeLLtaA Моля да споделиш рецептата за бисквитките. Аз пробвах да правя с овесено брашно и оризова каша, но някак си ми станаха твърди. На вкус иначе бяха добри. Не знам дали съм прекалила с печенето...

Златни оризови бисквитки
Продукти:
- 2жълтъка
- 30грама кокосово масло/може и краве/-аз използвах краве масло-разтопено
- 60 гр.златен сироп, сироп от агаве, или 7-8 фурми без костилки/може и повече ако искате да са ви по сладки/ -с фурмите стават по-твърди
- 1ч.л бакпулвер
- ванилия
- 130гр. оризово брашно.
Начин на приготвяне: В блендер, чопър се смилат фурмите - ако използвате сироп го добавяте към жълтъците и маслото, след като е пасирано хубаво, се добавя оризовото брашно и бакпулвера и ванилиятасе бърка с вилица. С влажни ръце се правят топчета, които се поставят върху хартия за печене и се натискат с вилица. Пекат се в загрята на 170С фурна около 10-12 минути.

Последният път използвах домашен сироп от боровинки вместо сироп от агаве.Пак станаха страхотни и мекички.Не използвах блендер,а всичко го бърках на ръка.Тестото става много меко и лепкаво,затова трябва да оформяш топчетата с влажни ръце.Бисквитките са трепач,както за малки,така и за големи! Simple Smile

# 656
Моята маймунка с всеки изминал ден става все по-пъргава и изобретателна. За съжаление преди 2 седмици се разболя, беше сополки и два дни вдига много висока температура - стигна 39.6. Беше ужасно, но за щастие вече е добре.
Спомням си, че в темата се коментираше, че част от мамите ще се връщат на работа скоро. Аз мислех да не бързам с тази стъпка, днес обаче получих страхотно предложение за повишение, но може би най-късно януари ще трябва да се върна на работа, за да го получа. И сега започвам да търся варианти - на баби не мога да разчитам много, защото едната работи, а другата е възрастна, с болежки и трудно ще се оправя с малката. Или трябва да пусна бебка на ясла, или да търся детегледачка. Вие как ще процедирате?

# 657
  • NE
Всяко пускане на ясла/градина е съпроводено с много боледуване. Баткото го гледах до 1,7 г. аз и после го оставих на майка ми с която живеем. Пуснах го това лято на градина и досега е ходил всичко на всичко общо 30 дни.

# 658
  • София
Аз ще я пускам на ясла септември 2018. Майка ми е единствената й баба, но тя е в друг град, а и все още работи. За детегледачка съм се замисляла и аз, но почти цялата заплата ще ми отива за нея и не виждам смисъл. Поне преди като гледах заплатите им бяха над 1000лв.

# 659
Аз се връщам на работа след като бебка направи годинка. Финансово няма как да си остана вкъщи повече. Майка ми ще я гледа, но и ще ходи на почасова градина, стига да издиря такава за неваксинирани деца, която още има места. За 1ви Март 2018 сме в лист на резерви, защото всичко е пълно!!

Общи условия

Активация на акаунт