Искам да кажа ... (119)_24.04-30.04

• 85 220
  • 1 171
  •   1
Отговори
# 75
  • Телиш/Плевен
Моята пералня е Индезит, на почти три години е и засега съм доволна от нея. Но съм се убедила, че с тия неща е на късмет, затова на него разчитам при покупката на нова техника. Иначе винаги има добри и лоши отзиви и така още повече се обърквам какво да купя.
Тонка, каквато и марка да избереш, дано имаш късмет и да ти служат вярно дълги години пералнята и сушилнята. Hug

# 76
  • София
Еее, Сесили, ти какво искаш да ми причиниш.  Grinning Влизам в Технополис и купувам. Къде от чужбина да поръчвам, не мога да си причинявам подобни главоболия.

Сегашната ни пералня ни е подарък, което ще рече, че не сме си я избирали ние, а ни я докараха директно вкъщи преди цели 15 г. Беко е. Аз тогава такова тръшкане му ударих, че е куче марка, но с ръка на сърцето си признавам, че се оказа железна. Още си пере супер, но просто си е време да я подменим, че някак ретро ни се вижда.  Grinning

Мерси, Лаленце!  Hug Аз също смятам, че късметът играе известна роля при техниката. Още преживявам таблета на детето, който замина на боклука. Сега съм купила на Кати двойно по-евтин и няма никакви оплаквания. А и да му стане нещо, поне няма да ме е яд да го изхвърля.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 11:32 от Тонка*

# 77
Тонка, Бош и Сименс, но по възможност да не са от БГ. Simple Smile
От тук каквото и да купиш, ще е за нашия пазар, което в 90% означава, много по-зле изработено, отколкото за останалите европейски страни.

Моята е от магазин с транспортни дефекти, но беше чисто нова, леко ожулена. Не за бг пазар, защото пише на холандски или нещо подобно на таблото и, не разпознах езика  Embarassed

Тонка, "комбинезона" всъщност е една ужасна рокля от Фешън дейс, която ме втрещи просто  Wink

# 78
  • София
Тонка, "комбинезона" всъщност е една ужасна рокля от Фешън дейс, която ме втрещи просто  Wink
Да, зацепих аз, че за рокля ще да иде реч. Комбинезоните на бабите ни отдавна като че ли са отпаднали като част от облеклото.  Grinning

# 79
  • До морето
В интерес на истината, когата четох за сушилните, в темата мн препоръчваха Беко. Всички бяха много доволни от нея и цената й е доста хубава.

# 80
И аз не съм фен на Индезит, но това бяха единствените пералня и миялна, които се събраха на ограниченото място, което имам. Нямам никакви оплаквания. Пера почти всеки ден, а докато малкият беше с многократни пелени, пусках по две перални всеки ден. Пак бих си купила такива.
Сушилнята ни е Беко. Доволна съм, но не може да изсуши всичките дрехи изпрани от Индезита (предполага се, че са с еднакъв капацитет). На всяко пране простирам една-две дрешки, защото сушилнята се "задъхва".

# 81
Тонка, то от чужбина трудно ще поръчаш, макар че от амазона мисля няма проблем. Simple Smile
Говорех за магазините за стоки с транспортни дефекти.

В къщи сме сменили 3перални за 10г.
Работят по 3-4г. и сдават багажа. Прецаква се програматора и започват да си правят каквото искат.
Едната беше Уърпул, следващата Канди (тя се оказа по-добра) и едно Горение.
И то напоследък дефектира, точно поради прането основно на 1-2програми.

Много се ядосах на моя мъж снощи и още ме държи. Никога не сме се карали за пари, но този път ми прекипя. Замълчах си, но не се знае докога.

# 82
Oх, аз снощи за малко да прецакам пералнята. Бях я пуснала и по едно време почна нещо да стърже, сетих се какво е станало, извадих всичко и извадих един банел почти изцяло влязъл навътре. Изхвърлих и банела, и сутиена, който ми направи този номер, обаче още изтръпвам като се сетя. Категорично не обичам да избирам нови уреди.

# 83
Искам да кажа, че заради теб скъпа Сесил и хубавица Марипоса, си взех все пак Mon Guerlain,, но явно моята сладост на кожата подсилва неговата и мириша на препечена захар, прекарамелизирана ябълка направо Laughing
Ще го подарявам на приятелка, не мога, удуши ме. Не е за светли жени това, за Mediterranean,  Provence тип жена е. Wink

# 84
  • София
И то напоследък дефектира, точно поради прането основно на 1-2програми.
Много се ядосах на моя мъж снощи и още ме държи. Никога не сме се карали за пари, но този път ми прекипя. Замълчах си, но не се знае докога.
Ха, не знаех, че ако се пере на една и съща програма може да доведе до проблем. Сигурно няма да ми повярвате, но аз за цели 15 години пера само и единствено на една програма, едночасова! Хич и не са ми притрябвали другите. Дай ми на мен нещо по-елементарно. Ако е телевизор, ще го разуча в детайли, ама пералня... Няма нужда.  Mr. Green

За пари само аз се карам.  Crazy Понякога си мисля каква ли крупна сума щеше да се получи, ако бях спестила поне 50 % от неразумните си и ненужни покупки и харчове. Само от возенето на такси можех да спестя за гарсониера примерно.  ooooh!

# 85
Не ми остана време да прочета началото на темата, ама само да кажа на Тонка - Бош или Сименс. Твърдо  Peace
Отивам да работа, после пак  Laughing

# 86
Тоня, също така съм и аз.Дори онзи ден писах, че ме радва Жаки как си уважава парите,  но никой не е съвършен. Simple Smile

# 87
И аз пера на 1 програма, един час, 40 градуса, 1000 оборота .
Рядко пускам 6о градуса. Не знаех, че е проблем, но ще взема да връткам по- често  Mr. Green

Мъжът ми въобще не се меси в бялата техника, че и в черната  Mr. Green Аз имам повече време да чета мнения, и за бялата аз си знам какво искам, аз ще си я ползвам. Не виждам какво ще ми помогне мъж, освен ако не е техник нещо, ама моя е много далеч от тия работи  Stop

Сушилнята ни е Беко. Доволна съм, но не може да изсуши всичките дрехи изпрани от Индезита (предполага се, че са с еднакъв капацитет). На всяко пране простирам една-две дрешки, защото сушилнята се "задъхва".

Може би кг имаш предвид? И моето АЕГ суши дрехи, прани от Аристон, ама добре се разбират  Mr. Green Понякога има неизсъхнала дреха, но според мен материите са различни, просто оставям за кратко на един сушилник и това е  Peace Много мои приятелки имат Беко и са много доволни.

# 88
  • Варна
Мойта сушилня хал хабер си нямам като килограми колко е ама събира две перални, хора, в оригинал. Една от най-сполучливите ми покупки е.

# 89
Шару, подари ми го на мен. Simple Smile Аз още не съм го купила. Simple Smile Хахаха
Иначе си ми стои екстра да ти кажа...Simple Smile

За прането на една програма, да, проблем си е. Майсторите ни го обясниха още при първата пералня Уърпул, с която също основно на 1програма перях. Скапва им се програматора.
Поне веднъж седмично разнообразявайте.
Аз гледам да го правя когато се сетя. Simple Smile
Сега 5-10мин отгоре не са проблем.

А за пари не сме се карали до сега, но в последно време хич не ми е ясно къде отива неговата заплата. Буквално. Освен че пазарува няколко пъти месечно за вкъщи...и да речем има разходи за гориво и храна за работа, другите пари къде изчезват...нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт