Искам да кажа ... (119)_24.04-30.04

• 84 982
  • 1 171
  •   1
Отговори
# 285
Даун,лесно е. Лещата трябва да е на върха на възглавничката на пръста,и да е застанала правилно. Разтваряш окото с помоща на другите пръсти и леко доближаваш лещата. Тя си застава на мястото. Ама голямо обяснение ти направих дано си разбрала нещо.
И аз съм свикнала вече без огледало да ги слагам и свалям. Дори ми се е случвало и в автобуса да го правя 😂
Дано Ая да се включи с малко инфо. И да каже как минава една такава процедура.

Точно така го правя, а аз дори нямам драма да не мигам като ми доближават нещо до окото и пак не става и се боря като прасе с тиква.

# 286
  • Бургас
Дано да свикнеш с времето.

# 287
Това с корекциите и лещите ми е болна тема. Единствената причина да нямам шофьорска книжка са твърде високите ми диоптри. Не подлежа на лазерна корекции, превишавам допустимите диоптри /а и не ми харесват последиците от тях/,  въпреки че в България бяха готови да ми направят - лекарката съвсем сериозно ми заяви "Ако трябва ще пуснем лазерите на два пъти " Shocked Преди 10 години по лекарско предписанаие свалих меките лещи като алтернативата беше - твърди лещи или очила, но с непълна корекция. Избрах очилата, но сега вече нямам избор и трябва да мина на твърди лещи. Това нещо няма слагане. Даун ме учудва, че не може да се справи с меките - 100 пъти по-лесно е от твърдите - за тях ми пускаха специални клипчета как се слагат и махат, защото е съвсем различно от меките. Всеки ден се мъча и повече от два часа не мога да изкарам. Исках да си сложа имплантируеми контактни лещи, но и за тях се оказах неподходяща поради започналата дегенерация на макулата. И така шофьорската книжка си остана една мечта неосъществена, а толкоз независимост дава.

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 12:42 от rire

# 288
Над 10 чифта съм купувала. Сега имам 4 - два зелени и два сини. Те са си ок, но на течността и изтече пак срока. Ще пробвам пак, защото се харесвам със зелени очи  Grinning.

# 289
  • Варна
Като чуя твърди лещи и ме втриса. Преди много години бях пробвала, повече никога няма да си го причиня, освен ако наистина сериозни причини не го налагат /да чукан на дърво, дано не стигам дотам/. Ужас беше.

# 290
  • Euskal Herria
Очила слагам само вечер, когато чета преди лягане. През останалото време - само и единствено с лещи. За мен са най-доброто решение. С меки съм от самото начало, изключително лесно очите ми привикнаха. Не съм имала дразнене или зачервяване. Ползвала съм и дишащи, когато се налагаше да сме в болница със сина ми, за да не ги свалям. Предпочитам едногодишните, малко по-трудно се намират, но ги има.
Заради високия диоптър винаги бях подготвяна за евентуално секцио, но всеки път ми се разминаваше. Замисляла съм се за лазерна корекция - и в България, и тук, но след толкова години... не знам дали бих се решила. Преди години, когато се заговори за лазерната корекция, в България правеха във Варна (ако не бъркам). Тогава си беше и скъпо, а и периодът на възстановяване беше по-продължителен. Или поне така разказваше позната.

Помня, когато за първи път сложих лещи, отиваме на кино. Към края на прожекцията неволно потърках окото и лещата хвръкна. Изчаках да свърши филма, хората излязоха от салона, а аз и гаджето лазим под седалките. Дойде разпоредителката - чуди се какво търся - злато ли, пари ли... Обяснявам, свалям другата леща и показвам. Жената се опули, поклати глава и каза "Аааа, то това такова малко, че и прозрачно..." Излязоха разбрани, задържаха за кратко следващата прожекция, но успях да намеря лещата. Беше изсъхнала, свила се, с недоверие я оставих в разтвора. Е, оправи се, на следващия ден успях да я ползвам. Много качествени излязоха тези лещи - немски бяха. И това стана по времето, когато контактни лещи не можеха да се купят от всяка оптика.  Grinning

# 291
  • София
Отворили сте тема, която за момента ми е много актуална. Не за лещите, а за зрението. Записах си час за утре, тъй като от месец някъде изведнъж започнах да виждам размазано и с очилата, и без тях. На моменти като че ли успявам да фокусирам, но почти не мога да чета. Вече започнах да си втълпявам, че може би ослепявам. Утре ще разбера какво става. А тъкмо си подмених очилата с два нови чифта.  ooooh!

# 292
  • Бургас
Голямо приключение сте били с тези лещи. И аз съм губила. Я в леглото,я изведнъж ще ми изкочи от окото,като е много ветровито и уж си пазя очите,ама... Чудо!
Винаги съм искала сини и зелени лещи,с диоптър.

# 293
  • До морето
Белинда, леж си, недей бърза. Аз вече изтървах еклерите, та вече зор нямам. Вчера можеше да се напънеш малко, днеска вече  Crossing Arms

Аз имам лазерна корекция на очите. Писала съм и преди. Имах диоптър и половина на двете очи и астигматизъм на лявото. Всичко трая точно 15 секунди. Никой никъде не бърника - просто гледаш в една червена точка без да мигаш. После в продължение на 3 месеца се слагат няколко чешита капки и ходиш на прегледи. Толкоз. Не мога да си представя още да съм с този диоптър, хем е малък, а разликата е от земята до небето. Не знам и хората с големи диоптри как я карат, ако питате мен това е нещо, което всеки трябва да направи. В крайна сметка 2 очи има човек.
Корекцията съм я правиля преди 11 години, оплаквания нямам. Зрението ми си е абсолютно същото както след операцията.

# 294
Тонка, аз не нося очила, освен антирефлекторни, но и аз напоследък точно така виждам понякога. Установих, че когато съм уморена, но ще отида на преглед, защото понякога почти не мога да фокусирам. След 10 минути всичко е ок, но ми е притеснено.

# 295
  • Бургас
Ще взема да поровя за инфо-болници,цени и пр. за лазерна корекция.

# 296
Мой братовчед си прави лазерна корекция във Варна. Много е доволен и все още няма диоптър. Това беше преди 7-8 години.

# 297
Нищо не разбирам от лазерни корекции, но от познати съм останала с впечатление, че е по-скоро рутинна процедура.

Трябва да си прегледам очите, от много време се каня и все отлагам, а имам чувството, че нещо не е наред.

Да кажа също, че кокосовото масло наистина много добре действа на косата. Чак ме е яд, че не мога да я нося пусната.

18 градуса е при нас, което е безумно студено за края на април. Краката ми са лед. 

Съболезнования на Захарче и Чек.

# 298
Марипоса, и аз така знам, всички, които са си правили са много доволни, няма болка, няма рана..аз не бих се мъчила и минута. Аз съм ОК все още, не нося очила.

Има ли някакво ограничение в диоптрите, примерно до 3 да може да се прави  newsm78

# 299
  • Бургас
Моя близка прави лазерна корекция преди 3 години в клиника в Истанбул. Около 1500 евро мисля. Изключително доволна е. Процедурата е кратка и безболезнена. После слага някакви капки известно време и толкова. Направо се роди.
Веднъж пробвах да сложа лещи и се отказах. Страх ме е. А и при огромния избор от готини рамки и стъкла не си причинявам бърникане в окото, а и цялата хамалогия покрай тях. Всеки месец смяна, разтвори, контейнери.

Съболезнования на Захарче и Чек! Да почиват в мир!

Общи условия

Активация на акаунт