Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Ще му го пусна в такъв случай.
 Викаш ще излезе гадината, ако я е барнал ли? Да не е рано се чудя? Айде да не е утре, другата седмица в началото ще го заведа Peace

# 631
  • София
Като имаше скарлатина в нашата детска, нали моята щерка я набедиха, че и тя има и съответно тествах и "малото" тутакси. Той, за разлика от нея, имаше пиогенес в гърлото, но в умерено количество. За щастие не се разболя тогава. Затова мисля, че ако не друго - ще разбереш дали се е завъдила гадината. А въобще от опита ми с бактерии - вЕрвай ми, тия решат ли да се множат, още на следващия ден ще се види. Много са скоростни.

# 632
О, вярно....помня твоя случай тогава. Чудеше се дали да го зобаш с АБ и малкото Mr. Green

Ще пускам смело тогава. И кръвните Mr. Green После ще пиша по тефтерите за статистиката Crazy

# 633
  • София
Аз много се чудих, но тя - докторката, нали каза, че няма нужда, иначе аз се бях наточила яко. То никой не пи АБ тогава от моите. Но ти не се чуди, щом имаш направление така или инак Simple Smile.

# 634
# 635
Тет, в нашата група в дг едната година имаше едно дете със скарлатина, моето направи гнойна ангина и отит и никой друг не се разболя. Наистина не е силно заразно.

# 636
Силве.. Hug благодаря за успокоителните думи.
Сега лудата му майка му пере дрехите на 60 градуса с прах с кислородни избелители  Mr. Green да мрат там гадините. Laughing

# 637
  • София
Тета, споко, не е толкова заразно като варицелата примерно. Ето, нашата група е вече 2 седмици в карантина, разболяли са се 5 деца. Моята още държи положението. Карантината приключва утре, ако няма нови случаи.

# 638
Дано и вие и ние минем метър...

# 639
  • shumen
Миамим,Тете,дано не се разболеят децата.
Тете,хаха,не си луда.И аз да бях сигурно така щеше да действам с прането.
Аз тази вечер избеснях.Прибираме се от Плевен и влизам в магазина,че нямаме хляб и моето уж съм го оставила с баща му в колата,а те да вземат  след мен и те в магазина да влязат.Хем им казах да стоят вънка,да не влизат,да няма някой болен,а те след мен да не изпуснат.Утре пък до педи за още болнични ще ходя,а него съм ангажирала кръстницата му да го гледа,да видим само дали ще иска.

# 640
Добро утро...
Дани, ще иска, къде ще ходи. И моя се пазари, не искал баща му днес да го гледа, искал дядо...пробват се и те, ако им мине номера Simple Smile

Не ми е минало да кажа само. Болно ми е, че се държа любезно и по етикет с персонала, изпълнявам безумните им прищевки и т.н. и накрая нож в гърба. Чувствам се предадена Tired Вчера е имало деца, които са ги взели на обяд - детето ми каза.

Ще мина преди работа да му взема пижамата и да проверя колко дена по семейни причини ми остават  - мисля че три дена и с един няма да ми стигнат до края на уч.година...като ще им тегля една и ще ги оставя да си пишат скапаните писанки до социалните... От 01.06 вече нали няма ограничения за отсъствията по домашни причини.

# 641
Teta75  със сигурност скарлатината е неприятно нещо. Но и вчера сутринта да са ти казали персонала няма голямо значение. Предаването става по въздушно капков път,  пред да избие в други симптоми. Още повече, че по вероятно е да има деца носители. На които видимо нищо им няма.
Когато в нашата градина имаше скарлатина. Още същият ден пусна бърз гърлен секрет. Ако беше отрицателен щях да го спра от градина. Ако беше положителен,  щях да му давам АБ и на 5 ден да го изпратя. Пуснах оказа се отрицателен. Спряхме го. След 2 дни се появи втори случай. Взеха секрет на всички деца. Оказаха се отрицателни и ние си го изпратихме обратно.

А дрехи и да переш и да непереш, няма никаво значение.

Дани радвам се, че младежа е добре.

# 642
  • Варна
Teta75  със сигурност скарлатината е неприятно нещо. Но и вчера сутринта да са ти казали персонала няма голямо значение. Предаването става по въздушно капков път,  пред да избие в други симптоми.
И аз така мисля. Не се шашкай чак толкова, аз си мисля, че други болни няма да има. Чак ми е трудно да повярвам, че заради скарлатината всички са се юрнали да си вземат децата на обяд, нещо друго може да има като причина, вчера нали беше неучебен ден заради матурите, кой знае Rolling Eyes
Боже, аз пък взех да се притеснявам, че още не сме изкарали гадната варицела. Не че ритам да я кара, но нали на по-голяма възраст е по-тежко. Аман значи, що не въведоха и ваксината за тая гад?

# 643
Тет, разбирам те напълно. Не е толкова страшна скарлатината, но отношението им е  Sick Трябваше да те информират, и ти да си решиш пускаш или не детето  Crossing Arms Поне добре, че ако не се разболее най-вероятно ще е придобил имунитет и няма да го мислиш известно време.

Месечинка, и моето не е карало варицела. Това, че на голяма възраст е по-тежко за мен са глупости. Да я изкара на две, когато още не е осъзнато - не толкова, че ще е по-леко, ами ще забрави. Но пък по-голямо поне може да се въздържа от чесане и да не прави белези, и да разбере защо трябва да си стои вкъщи, а не да излиза. Аз я карах на дърти години - неприятно, но нищо особено самата болест, единствено сринатият имунитет после цяла година беше мъка. А усложнения може да направиш и на 3 и на 30, онова детенце, за което Бат Боко прати самолет да не я караше леко? Веднъж да тръгне на училище и да спре да се заиграва с бебешори по площадките може и да не я кара, доста набори имам, които не са. Ваксината няма скоро да въведат, процедурата в ЕС е сложна, аз обмислям да направим някое чужбинско пътуване и да го ваксинирам.

# 644
  • София
Варицела да се кара от много малко дете е ужасно. Моят нали се зарази ог големите като беше на 1.5 г. - та още помня и за него ми беше най-тъжно. Най-много се опъпчи и милото не знаеше на кой свят е.

Общи условия

Активация на акаунт