Майчинството счетоводно – 73

• 58 745
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
А тогава ако е без мое съгласие, може ли за по дълъг период? И при положение че не съм работила пак ли ще го изчисляват на 7,20 лв на ден?  Мисълта ми нея каква база ще са изчисленията? Минималната работна заплата или на осигуровки?

# 466
Здравейте настоящи и бъдещи мами, с + тест съм и съвсем скоро ми е датата на 1 преглед. Тъй като имам много въпроси към док, не само за самата бременност но и за болничните, та реших да попитам някоя от вас ако е наясно: 1. Лл ми каза че мога да ползвам болничен през цялото време( средата в която работя е свързана с риск от много зарази), в тази връзка след болничния от лл 14 дни, следва болничен от гинеколог 14 дни, след това лкк до 180дни и след това телк ли? 2. Четох в друга тема на форума че ако са ме осигурявали 3 год назад на 900лв и сега излезна в болничен, майчинството е 90% от 900лв. Правилно ли съм разбрала че болничния не влияе? Защото аз мислех че  е 90% от 900 за старите месеци + 90% от това което съм получавала докато съм била в билничен . 3. Ако ме следят в Надежда, а аз съм от друг град, мога ли в моя град да ползвам услугите на лекар който е по здравна каса и той да ми издава болничния, за да спестя поне пътя до сф за 1 болничен? Благодаря ви много предварително

# 467
  • София-Младост
dream 16
1. Да така е
2. Категорично не е вярно това за 90% от 900, при нормални обстоятелства приблизително обезщетението е колкото е  нетното ти възнаграждение.
Болничния влие до някъде, зависи той н каква база е  изчислен. При постоянни доходи предишните 12 месеца няма да окаже негативно влияние.
3. Може предполагам, питай лекаря в твоя град.

# 468
Да ви питам и вас.
В  момента ходя на работа, предстои да изляза болничен, през февруари и март съм била болничен поради ангина. До момента не съм вземала болничен за бременост ( ще вляза в 6ти месец следващата седмица).
На 19ти трябва да ми издадат талон за явяване на ЛКК за болничен за бременност. В сряда, 21ви съм на ЛКК. От коя дата трябва да съм болничен реално 0 от 21.6 (сряда) или 22. 06(четвъртък)?

# 469
  • В полите на Пирин планина
Да ви питам и вас.
В  момента ходя на работа, предстои да изляза болничен, през февруари и март съм била болничен поради ангина. До момента не съм вземала болничен за бременост ( ще вляза в 6ти месец следващата седмица).
На 19ти трябва да ми издадат талон за явяване на ЛКК за болничен за бременност. В сряда, 21ви съм на ЛКК. От коя дата трябва да съм болничен реално 0 от 21.6 (сряда) или 22. 06(четвъртък)?

Вероятно от деня, в който се явиш на ЛКК, т.е. от 21.06.  Peace

# 470
И на мен това ми е логиката, да е от 21.06. Но моята лекарка каза, че ще е от 22.06

# 471
И на мен това ми е логиката, да е от 21.06. Но моята лекарка каза, че ще е от 22.06

Не ми изглежда логично, пък ти същия ден няма да си на работа, тъй че трябва да е от 21-ви.  Peace

# 472
Значи с теб мислим еднакво.

# 473
  • Варна
Детето ми навърши две години и в момента съм в платен отпуск.Проблемът е,че не искам да се връщам на старата си работа.Въпросът ми е дали мога да напусна работа след като изтече отпуската ми.Трябва ли да подам предизвестие или дали работодателя би могъл да ми направи спънки.Знам,че е некоректно толкова време да ме чакат,а аз да напусна,но работното време е напълно несъвместимо с гледане на малко дете.Какво трябва да предприема?

# 474
Здравейте, работя на две места по 4 часа, за майчинството само единия договор ли ще ми се зачита или ще ми сумират сумата от двете места?

# 475
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, работя на две места по 4 часа, за майчинството само единия договор ли ще ми се зачита или ще ми сумират сумата от двете места?
Сумират се и от двата.Трябва да вземаш по два болнични листа.

# 476
За второто през първата година ще вземаш минимум МРЗ (към момента 460лв, за догодина не е сигурно дали ще се вдигне).

Ако излезеш в болничен, ще получаваш отделно по 170лв за първото дете, докато то навърши 2 години.

Здравейте. Значи взимам болничен за второто, а за тези 170 лв за първото трябва ли да подавам документи или да се обърна към счетоводителя на фирмата? И ще е отразено ли всъщност в системата на НОИ, за да следя в интернет? Аз всъщност ще ги взимам до началото на 45 дневният болничен за раждане ( ще родя декември, а големият ми син става на 2 година февруари)? Благодаря​!

# 477
  • София-Младост
Детето ми навърши две години и в момента съм в платен отпуск.Проблемът е,че не искам да се връщам на старата си работа.Въпросът ми е дали мога да напусна работа след като изтече отпуската ми.Трябва ли да подам предизвестие или дали работодателя би могъл да ми направи спънки.Знам,че е некоректно толкова време да ме чакат,а аз да напусна,но работното време е напълно несъвместимо с гледане на малко дете.Какво трябва да предприема?
Подайте си предизвестие.

# 478
Здравейте, момичета имам нужда от помощ,че нищо не разбирам...сега от понеделник 12 юни излизам в болничен, но не този 45 дни преди раждането, защото той ми е от 18юли, а реших да излезна по-рано, кога трябва да ми бъде изплатен първия болничен(счетоводителката ми каза след 25 ЮЛИ, защото болничните от юни се обработвали до 10юли, възможно ли е месец и половина да ги чакам)  newsm78

# 479
Здравейте, момичета имам нужда от помощ,че нищо не разбирам...сега от понеделник 12 юни излизам в болничен, но не този 45 дни преди раждането, защото той ми е от 18юли, а реших да излезна по-рано, кога трябва да ми бъде изплатен първия болничен(счетоводителката ми каза след 25 ЮЛИ, защото болничните от юни се обработвали до 10юли, възможно ли е месец и половина да ги чакам)  newsm78

Съвсем възможно си е. БЛ от юни се подават в НОИ до 10.07., наистина. След това има срок за обработка - 10 работни дни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт