Майчинството счетоводно – 73

• 58 249
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Ами ако фирмата фалира и останеш без договор втората година, ще те застраши, как... Wink

# 541
Не ни се сърди, просто те съветваме да не бързаш от сега да му казваш. Така и така ако реши ще остави заместничката ти , когато ти напуснеш.ако му кажеш от сега, че няма да работиш там едва ли ще е толерантен да плаща твои осигуровки + заплата на новото лице. Помисли и за него като работодател, каква му е далаверата, защото доста често тях това ги интересува.

# 542
А не, не се сърдя в никакъв случай, просто са ми интересни разсъжденията по въпроса.
Аз няма да имам заместничка, в отдела бяхме три жени(едната сега е в майчинство до лятото на 2018г.), той взе племеника си на работа(уж да се учи, а и ми намекваше, че някой ще трябва да замества мен) и сега пак сме трима, просто работата ще се разпредели м/у останалите. А и той не е типичния работодател, наистина е много добър човек-увеличи осиг. доход на колежката ми, за да получава по-високо майчинство  Wink Просто искам да подходя хем сигурно относно мен, хем честно спрямо него.

# 543
  • В полите на Пирин планина
Поли, тогава му кажи, че няма да се връщаш, щом е сигурно ... Hands V

# 544
Според мен, не му казвай, може да намери начин да закрие отдела и позицията ти и така да те освободи и да останеш без работа още преди да си излязла в 45-дневния болничен. Оттук нататък ти за него си само разход за осигуровки и допълнителна бумащина. Пък и колкото и да го хвалиш, че е добър, колко да е свестен, след като не ви осигурява на реални заплати и укрива пари за осигуровки?

# 545
Здравейте мами, надявам се въпроса да ми е за тук... Започнах нова работа с добра заплата и осигуровка, но съм с проблема бреченност и ще трябва да почивам, фирмата няма да.ми прекрати договора, но ще трябва да си взимам постоянно болничен, това ще се отрази ли амко от 4. месец до края изкарам в болничен на майчинството след това? и какъв процент от заплатата взимам като обезщетение за болничните? Имах оглепяне в 6 г.с. но доки не дава да работя трядно ли се минава през комисия?
Благодаря!

# 546
  • В полите на Пирин планина
Здравейте мами, надявам се въпроса да ми е за тук... Започнах нова работа с добра заплата и осигуровка, но съм с проблема бреченност и ще трябва да почивам, фирмата няма да.ми прекрати договора, но ще трябва да си взимам постоянно болничен, това ще се отрази ли амко от 4. месец до края изкарам в болничен на майчинството след това? и какъв процент от заплатата взимам като обезщетение за болничните? Имах оглепяне в 6 г.с. но доки не дава да работя трядно ли се минава през комисия?
Благодаря!

Не знам дали ще се отрази. Зависи какви са осигурителните доходи през предходните 18 месеца.
Самото обезщетение се изчислява на база на тях, като 80% от брутния осиг. доход се сравнява с нетния и се взема по-малкото средно-дневно обезщетение.
Получаването на БЛ от ЛКК не е проблем. Hands V

# 547
Момичета, родих преди 12 дни. Често си проверявам профила в НАП докато съм по майчинство и забелязах, че по ДЗПО работодател не ми е внасял от април, когато съм била за последно на работа. По време на майчинството тези вноски спират ли да се правят от работодател ? Говоря за вноските, които са към допълнителен пенсионен фонд.

# 548
Момичета, родих преди 12 дни. Често си проверявам профила в НАП докато съм по майчинство и забелязах, че по ДЗПО работодател не ми е внасял от април, когато съм била за последно на работа. По време на майчинството тези вноски спират ли да се правят от работодател ? Говоря за вноските, които са към допълнителен пенсионен фонд.

Не се внасят вече, внася се само здравно.

# 549

Не се внасят вече, внася се само здравно.
Мерсии Simple Smile

# 550
Здравейте,
Имам един въпрос в момента работя, т.е вече отдавна не съм по майчинство.
Напускам по взаимно съгласие. Имам ли право да се регистрирам, като безработен на борсата и да получавам обезщетение? Какъв е срокът за регистриране? Какви документи са необходими?
Предварително благодаря за отговора!

# 551
Знаете ли дали има някакви нови формуляри за майчинство от юни тази година (предполагам, формат, текст, знам ли)? Нещо да да ъпдейтвали, че на сайта им не можах да намеря нещо ново. newsm78

# 552
Софтуерът е нов, за образците не съм се задълбочавала.

# 553
Здравейте,
Имам един въпрос в момента работя, т.е вече отдавна не съм по майчинство.
Напускам по взаимно съгласие. Имам ли право да се регистрирам, като безработен на борсата и да получавам обезщетение? Какъв е срокът за регистриране? Какви документи са необходими?
Предварително благодаря за отговора!

Мисля, че когато е по взаимно няма да получаваш обезщетение от БТ.
Документите са:
лична карта, трудова книжка и документ за завършено образование.

# 554
  • Gotham City
Аз мисля, че ще получава, но значително по-малък процент. То зависи и от трудовия ста, дали въобще може да получава

Общи условия

Активация на акаунт