Хотелите във Велинград - 9

• 146 497
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някой да препоръча спа-хотел за романтична почивка на младоженци?
Изисквания - да е тихо, по възможност без шумни деца, да има хубави спа съоръжения и да е сравнително луксозно.
Благодаря!
(ако се сещате за подобен извън Велинград също става)

Отидете в хотел, в който не се допускат деца до определена възраст - примерно 15 години. Ако в България има такива изобщо. Иначе по презумпция децата са шумни. Дори да не са гласовити като моето, което не реве, но не спира да приказва и да пее, пак създават около себе си суматоха и шум.

# 136
Здравейте, какво ви е мнението за Бор? Храна, басейни...

# 137
  • There I was on a July morning
Отидете в хотел, в който не се допускат деца до определена възраст - примерно 15 години. Ако в България има такива изобщо. Иначе по презумпция децата са шумни. Дори да не са гласовити като моето, което не реве, но не спира да приказва и да пее, пак създават около себе си суматоха и шум.
Не съм виждала такъв хотел в България.

# 138
  • София
Върнахме се от почивка в Макси. Ще споделя впечатления. Радвам се, че избрахме това място и бих отново посетила Макси. За 1 път отсядаме в Макси и останахме с прекрасни впечатления. Доволни сме от базата като цяло, от обслужването, от басейните, хигиената, храната. Може би защото точно такъв вид условия търсехме, но все пак и качеството беше добро. Имаше някои пропуски, но зная, че винаги навсякъде има. Мога да изброя кое на нас не ни допадна- в стаите има три масички- на ТВ,  холната масичка и на тоалетката със стъклени плотове отгоре. Тези стъкла излизаха от рамките на масите и стърчаха и като минаваш е опасно да не се одереш понеже не бяха добре загладени и няколко пъти се одрах неприятно. Водата в големия открит басейн е студена. Попитахме защо е така и се оказа, че този басейн се пълни последен от минералния извор и затова се стопля най-бавно. Всъщност само късно следобяд  водата беше поносима за нас. Външният малък басейн беше прекрасен-нито студен нито чак толкова топъл като вътрешния. За почивка с дете е прекрасно място. Стаите са наистина просторни, чудесни балкони, удобна баня с вана и душ кабина с по две мивки, чисти кърпи и халати, редовно почистване, смяна на бельо, сапуни и тоалетна хартия, чистачките са любезни и се съобразяват с желанията ни. Бях си забравила гривна и шнола за коса- обадихме се и ни ги върнаха от рецепцията. Нашата стая беше с прекрасна температура и даже не ни се налагаше да пускаме климатик в това горещо време! Не са задушни, а самият климатик работи разкошно, няма миризма или да духа близо, на голямо разстояние е от нас. Мокетите са чисти  и мебелите са в отлично състояние. На басейните се дават кърпи. Полагат се удобни шезлонг и чадъри. Хотелът беше доста пълен, но въпреки  това не чувствахме навалица нито на закуска, нито в басейните.Закуската е прилична- има избор и качеството на храните е на ниво- вкусни плодове, млякото е истинско, бърканите яйца-отлични. Не се изчерпваха като асортимент нещата и се поддържаше всичко, само в един от дните свърши черния чай и не донесоха. Може би най-неприятното нещо беше асансьорът- задушен и само един за всички гости и персонал. На всичкото отгоре фотоклетката не работи достатъчно добре и много бързо затваря тежките метални врати, което водеше до разделяне на семейства - едните излязли на етажа- другите останали вътре и тръгнали на някъде...и до инциденти- мен ме удари и ми посиня рамото.
Хотелът е стопанисван красиво- с много зеленина и цветя, има детска площадка, която е сред борова гора с достатъчно приятни катерушки и люлки, отделно има тенис маса, бебешки затворен център, безплатни велосипеди за различни възрасти, огромно предимство за нас беше, че от самия хотел тръгват еко пътеки в гората с впечатляващи кътове за пикник, гледки към планината и града. Има клетка с пауни, красиви чисто бели птици и един кафяв. Безплатен интернет, който обаче не е с много постоянен трафик.
Обедното меню включваше традиционни български гозби, които бяха пресни, в големи количества порциите и вкусни. Посетих спа процедурите и останах доволна от масажа- други процедури не съм опитвала. Стаята добре оборудвана и прекрасно място за релакс. Фитнесът беше с разнообразни уреди, много чист,  прохладен.
Хотелът е на тихо място и ако търсиш тишина, чист въздух, простор и прохлада- супер подходящ. Вярно често се чувстваше някаква миризма на пушек, може би от скара, от кухнята...не зная...но все пак ароматът на бор и планина доминираше, което е незаменимо.

# 139
  • Пловдив
Върнахме се вчера от Роял спа.Изключително съм разочарована.Бях резервирала апартамент - настаниха ни в такъв,на който прозорците не се отварят,а единственият достъп до балкончето,което беше за един човек беше през спалнята. Климатизацията беше слаба и когато поисках да се регулира,ми казаха,че не може повече и донесоха вентилатор.Разбира се,реагирах - знам какво съм резервирала и какви ми бяха изискванията,които бяха потвърдени при резервацията.Преместиха ни в друг апартамент,в който поне терасата беше по-голяма и се излиза на нея и от двете помещения.Изключително шумно е непрекъснатоДо хотела има някакъв строеж и блъскат от сутрин до вечер без прекъсване,дори и на обед.Чистотата е средна работа,храната еднообразна - всеки ден едно и също - вярно има избор,но е еднотипна.Басейните,с изключение на големия,не бяха много чисти.Да,персоналът е любезен,но условията не ми харесаха и определено повече не бих го посетила.

# 140
  • Варна
Последните две мнения ми бяха много полезни, благодаря ви момичета.
Почти съм сигурна че ще почиваме в Макси, миризмата на боровата гора и еко пътеките печелят пред строежът в близост до Роял.

# 141
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мнението за Макси ми потвърди теорията, ме дори и да е висок ценови клас хотела, пак има недостатъци. За мен това не е нормално, при тази цена всичко трябва да е на ниво. Все пак отиваш заради  басейните.

# 142
На Рояла работи ли вътрешния басеин в момента?

# 143
  • София
Радвам се, че съм била полезна, момичета!
И аз като плащам цена искам всичко да е безгрешно. Но от опит зная...че не става. В Макси все пак не се ядосвах чак толкова от пропуските. Да, неприятно да виждаш, че си прецакан, че може да е по-добре. Храната например при нас беше ОК, но съм била на 5 звезди с пъти по-качествена храна. Винаги обаче си е еднотипна.
За Макси има едно нещо, което е доста съществено и за мен беше изненада. Не го знаех предварително - не зная недостатък ли е или не, но си е факт, който дава отражение. Освен хотел се оказа, че има 2-3 корпуса отделни сгради, които са част от комплекса и са жилищни апартаменти на хора, които са си купили там имот и отсядат като на свое място. И тези хора имат право да ползват плажа и всичко на хотела, но без закуска. Така че ако хотелът е пълен и са дошли и доста от собствениците на тези апартаменти ще стане невъзможно да се намери място на басейна  и ще е навалица. При нас беше поносимо и не се чувстваше напрежение!

# 144
  • на земята
Вела хилс,препоръчвам,чисто,кухнята е добра,тишина и спокойствие.Басейните са чисти,за деца идеални. PeaceСкоро пак ще се върнем там.
В Арте не сме ходили,ще се радвам да чуя отзиви,за басейни,колко има вън,вътре,храна?
Благодаря bouquet

# 145
Здравейте, може ли да ми препоръчате почивка за двойка с дете на 3 години без море. Ориентирали сме се към Велинград, Банско,Сандански, критериите са ни добър All Inclusive, детски басейн по възможност с минерална вода с открит и закрит басейн.
Благодаря ви, предварително!

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 21:28 от никитаа

# 146
Здравейте, може ли да ми препоръчате почивка за двойка с дете на 3 години без море. Ориентирали сме се към Велинград, Банско,Сандански, критериите са ни добър All Inclusive, детски басейн по възможност с минерална вода.
Благодаря ви, предварително
Във Велинград няма хотели All Incusive.

# 147
В Сандански не препоръчвам , ако сега ще ходите.
Жегите са непоносими там в момента, евентуално октомври би било прекрасно.
Велинград е добър избор, нищо че няма ол инклузив , заради минералната вода, боровите горички и чистия въздух. Ако сте от морето това ще ви хареса , пък и хотелите имат обедни менюта и няма да ви е проблем за детето. Банско има ол инклузив, но там няма минерална вода , а и не са много по инклузива . Много хвалят Лъки Банско (не сме били там) , Кемпински има хубави басейни , включително и детски външни , на хубаво място е, зависи от цените как ви устройват- проверете. Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско също е 5 звезден , изгелда от басейна е страхотен, виждала съм го , влизала съм вътре ,много ми хареса, но не е ол инклузив , в Букинг дават за стая за 3-ма 153 лв със закуска само (сега погледнах), но си заслужава , хотелът е супер, има си ресторант, механа...малко е отдалечен от центъра, разгледайте го в нета и си преценете.
Ние ще ходим в Аура от вторник , там също е приятно има голям детски басейн външен, но е среден клас хотел, няма нищо за деца ,като зона... басейните са добри обаче. Включени са закуски и вечери няма искаш , не искаш. Има и обедни менюта да си избереш. Зависи какво търсите и като цена.

# 148
fanfanito- Благодаря ви, ще разгледам предложенията ви. Желая ви приятна почивка на вас!

# 149
Връщам се от Олимпът. Басейнът е чист и приятен. Бяхме с четиригодишно, на което трудно се обяснява, че не може да кисне 3 часа в минерален басейн на 32 градуса. Закуската като на всякъде- колбасите и млечните продукти са евтини, но пък за сметка на това приятни пържени яйца, мекички, домашен кекс, най различни видове млека с каквото се сетите. Обедното меню е вкусно и добро като цена. Ама вечерното направо ти реже главата. Има певица. Терасата е огромна, има пързалка на самата площадка, което супер много улеснява вечерящи родители. За парите съм доволна като съотношение цена/ качество.

Общи условия

Активация на акаунт