Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 274
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 095
  • гр.Пловдив
Как да разбера дали ползват качествени материали? Високата цена едва ли е гарант за това. Особено ако е в Лозенец примерно.

Може и те самите да не знаят какво им пробутват като материал и за какво си дават парите .
За елементарни фотополимерни пломби имам такива от 10г не са мръднали ,но последната направена е от октомври 2019  и ми падна на 100% както е залепена ,а иначе перфектно направена.
Стоматоложката ми се учуди зверски и го отдаде на качеството на материала,просто друга причина НЯМА и тя няма вина,не се знае реално какво ще се случи...

# 1 096
  • България <3
Някой може ли да обясни какво представляват перфорациите, как/защо се появяват и най-важното за тях?

# 1 097
  • там край реката
Здравейте, искам да попитам, опасно ли е лекото разместване на зъбен мост, което се усеща ако натиснеш върху него с пръст.
Отдолу все едно има въздух и....някакъв "жвакащ" звук.

# 1 098
  • Mediterraneo
За опасно не знам, но едва ли е нормално. Имам мост и ако усетя такова нещо, веднага бих посетила зъболекаря. Вероятно е отлепен.

# 1 099
Не е ок да се просмуква слюнка ...има опасност да се компромитират мостоносителите. Разбирай да се разрушат. Те са пилени до дентина, а той не е ок да има досег със слюнка.
И според мен е редно да посетиш стоматолога който го е слагал, или друг.

# 1 100
  • Mediterraneo
Аз нямам пилени зъби. Означава ли това, че ако усетя същото, няма опасност от компрометиране на моста?

# 1 101
Твоят е адхезивен....какво да ти джвака на теб?

# 1 102
  • Mediterraneo
Не знам, бе, затова питам. Ако се отлепи, знам ли.

# 1 103
Ще ти го лепнат пак предполагам...☺

# 1 104
  • там край реката
Не е ок да се просмуква слюнка ...има опасност да се компромитират мостоносителите. Разбирай да се разрушат. Те са пилени до дентина, а той не е ок да има досег със слюнка.
И според мен е редно да посетиш стоматолога който го е слагал, или друг.

На знам останал ли е дентин.....Двата мостоносителя са с пинлей и пънчета от метал, зъб няма. То е ясно, че задължително трябва да отида при зъболекаря, но понеже едва ли ще е в близките 3-4 дни, затова исках да се самоуспокоя, че нещо СТРАШНО няма да се случи Simple Smile

# 1 105
  • Варна
При мен ми се случи с първият ми мост след почти 10 години от слагането му. Оказа се, че венецът се е отдръпнал и се наложи да го сменя.
Може и храна да навлиза вътре, което не е добре. Като се изгуби нужната херметичност, нали разбираш, че нещата не са ок и се налага вземане на мерки.

# 1 106
Здравейте,
 Възможно ли е да съм с високи тромбоцити и левкоцити от развалени зъби?И дали може да не се повлиява такава инфекция от различни антибиотици, през уста и венозно?

# 1 107
Не знам дали вече е питано, но ми е спешно.
Нямам здравноосигурителната книжка в мен - аз съм в града, тя дори не съм сигурна дали е на село. Т. Е., нямам възможност в близките дни да я взема. Мога ли да ида на зъболекар без нея, тъй като имам проблем със зъб, боли ме и не искам да изчаквам. Ако може да ида така, то като частен преглед ли ще е или осигурен? Не знам дали си задавам правилно въпроса.
Ако не стане, ще ходя утре до РЗОК да си изкарам нова книжка, но ме е страх какво ще стане докато стане готова...

# 1 108
Книжката ти дава право на един преглед за сваляне на зъбен статус и 3 дейности - пломба или вадене само. И при тях доплащаш...не са съвсем безплатни.
Болката ти в зъба НЯМА да мине по каса..тъй че здр.осиг.книжка НЕ ти трябва. За гранулом, пулпит...ЗК не плаща.
Цъкни в гугъл дейности по каса и ще се информираш...

# 1 109
Marielka_147, може да ти се увеличат левкоцитите от всяка инфекция/възпаление и ако имаш такова в устата съответно да. Но за тромбоцитите не съм чувала. Антибиотик може да има само временно действие върху зъб, после трябва да се отстрани причината или да се лекува едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт