Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 187
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 200
След като в четвъртък ми поставиха щифта и пломбираха зъба, от вчера има вече болка. Пия парацетамол, т.к. док каза че ще има неразположение заради препълването на канала и да си вземам по един. Но вече си е болка, нощес се събудих с топтене на зъба. Днес след парацетамол сутринта и два ибупрофена на обед, болката и туптенето в зъба отново са на лице. Искам да направя и едно уточнение много важно според мен: когато ми лекува корените, док не можа да влезе в единия и двата пъти и го остави така; каза, че проблема бил в другия корен. Според Вас тази болка нормална ли е в резултат на изтичането на пълнежа от корена или трябва да посетя стоматолога ОТНОВО???
Има два варианта
Да се резорбира.
Да се възпали зъба.
Забравете за известно време проблема и тай ще отшуми. Ако ви заболи, винаги могат да разпечатат зъба, а може да се стигне и до хирургическа намеса при евентуална алергия към пастата и да трябва да изрежат. Тъй че, просто чакате ...
Да, тя е съвместима и може да се резорбира с времето. Това се нарича препресване - препълване на канала. Аз много четох, защото се страхувах. Нямам проблем вече няколко години.
На мен ми сложиха паста за пробит корен.
[/quote

Аз днес усещам леко дразнене в зъба. Не мога да кажа, че е болка, но е като напрежение. Вчера док ми каза да пия парацетамол, ако има болка. Но това нормално ли е и с течение на времето ще се резорбира ли самият пълнеж извън канала? Разбира се, че утре ще чуя и мнението на док.

# 1 201
Не е добре работата. Изчакай още някой ден и пак при лекар. Това тупкане не е добре. Аз не съм имала тупкане.

# 1 202
Може ли някое мнение и на специалист по въпроса.

# 1 203
Здравейте! Искам да си закупя орален душ и се чудех дали бихте могли да ми препоръчате варианти? Има ли конкретни марки/модели, които препоръчвате? Благодаря предварително!

# 1 204
Здравейте,преди време си сложих мост на 1 от крайните зъби, в него има шифтове и същия държи моста .От другата страна н нямам крайните 2 зъба и по този начин натоварвам от страната на моста.След известно време забелязах,че там,където е моста ,под зъба със шифта ми се образува нещо като гнойна пъпка ,която изчезва при ползване на вода за уста Елудрил и редовно миене на зъбите...някак се подува венеца и така в момента в който си обръщам внимание намалява и изчезва занемаря ли се се подува и става все по голяма с бял връх.Отидох при зъбалекарката правила моста,тя го снима на ренген,каза че няма нищо,каза да се жабуря с лайка,смрадлика и вода за уста.Каза и да му слагам йод.Ако не се оправи пак да отида.Е продължава да се появява..не ме боли ,но не смятам че това подуване на венеца е нормално...дали е възможно шифта да е поставен прекалено настрани и това да дразни венеца? втори казус :много ми кървят зъбите особено това се забеляза когато трябваше да ми се прави малка пломба на преден ..казаха ми остеоктомия..някаква операция със зашиване беше ..тааа...370 лв...зъболекаря е пародонтолог специализирал...дали това е наистина необходимо или може и да се прескочи.Казах ,че използвам сандрин и Елудрил но той отсече ,че тези неща само притъпяват симптомите и след време пак се появява.Наистина ли е толкова сериозно или да си продължа така?Моля за мнения на зъболекарите във форума.Благодаря.

# 1 205
ОстеоКтомия не съм чувала, дали не става дума за апикална остеотомия - това е махане на корена на зъба заради възпаление там? Но пък вие не споменавате такова нещо, само кървене на зъбите.
Лекарят щом е специализирал пародонтология - какво ви каза, да нямате пародонтит? Това кървене с какво го обясни?

Зъбът под коронката - мога да предположа че има джоб, който се възпалява. На снимка ще се види как е там коста, стопена ли е или не. Или е възпален вътре зъбът и оттам е "пъпката" във венеца - но това също би следвало да се види на секторна снимка. Трета хипотеза-неточна коронка, която дразни венеца - но това зъболекарят няма да си признае, ако той е слагал короната..

Не съм зъболекар...

# 1 206
Нещо такова както вие го обеснихте остетомия...ама не помня цялото наименование..някаква операция която е с тякакви конци ..каза ми че имам парадонтоза и от там цялата работа със тия предни зъби които кървят от най малкото ,както и при работа на този предния за поставяне на пломба.За втория казус не знам,но най вероятно може да няма нищо и да е короната ,но не знам какво да сторя:друг зъболекар ли да търся..за венците,водата ли да сменя...чудя се .

# 1 207
А за зъба под коронката какво ви каза - коста стопена ли е там, има ли джоб?
Защото ако да - короната е сложена без да се отстрани проблема....ми се струва.
Колко см са ви джобовете изобщо, обследване правено ли е изобщо на пародонталното състоятие?

# 1 208
  • София
Здравейте! Паднах на предния си зъб,болката беше 1месец, на снимката няма проблем, зъба боли.,видимо здрав, за което зъболекаря се усъмни в хипохондрия..накрая каза,че щом толкова ме боли ще го умъртви,. При отварянето се изненада, че вече бил мъртъв зъба ,,лекарство ,запълване на канали/постоях дълго с тях/ и накрая с пластинка да го закрепи и го затвори с пломба. Не ме болеше и реших, че след 3 м вече проблема е решен. Е да но не ме боля месец и лека болка пак започна, търпима, но съществуваща. ,Зъболекаря ,ми е в отпуск и после като ме види...лошо 'ще му стане от мен...Къде ли е причината, някой ако е имал сходен проблем.,?
И ви благодаря!!!!
, ,

# 1 209
Еми, явно е натъртено и като всяко натъртено място, ще боли.
Здравейте! Паднах на предния си зъб,болката беше 1месец, на снимката няма проблем, зъба боли.,видимо здрав, за което зъболекаря се усъмни в хипохондрия..накрая каза,че щом толкова ме боли ще го умъртви,. При отварянето се изненада, че вече бил мъртъв зъба ,,лекарство ,запълване на канали/постоях дълго с тях/ и накрая с пластинка да го закрепи и го затвори с пломба. Не ме болеше и реших, че след 3 м вече проблема е решен. Е да но не ме боля месец и лека болка пак започна, търпима, но съществуваща. ,Зъболекаря ,ми е в отпуск и после като ме види...лошо 'ще му стане от мен...Къде ли е причината, някой ако е имал сходен проблем.,?
И ви благодаря!!!!
, ,

# 1 210
Болката същата ли е както беше преди да се отвори зъба?
Принципно се прави секторна снимка след запълването, за да се проследи добре и докрай ли е запълнен канала. Принципно има възможност да е възникнала инфекция в зъба поради недобро запълване, но тук само гадаем.

# 1 211
Нормално ли е след оперативно вадене на полуретиниран мъдрец да се вдига висока температура, няколко часа след интервенцията това?

# 1 212
Здравейте! Забелязах днес, че при единия ми мъдрец се събира храна - не знам торбичка ли се нарича (той се е показал наполовина) , но събира разни неща... Имам два въпроса - как се почистват мъдреците по принцип, трябва ли специална четка за тях примерно и каква? И това, че събира храна значи ли че се налага да се извади? Благодаря!

# 1 213
  • София
Болката същата ли е както беше преди да се отвори зъба?
Принципно се прави секторна снимка след запълването, за да се проследи добре и докрай ли е запълнен канала. Принципно има възможност да е възникнала инфекция в зъба поради недобро запълване, но тук само гадаем.
, Да, болката е същата, както преди да се затвори. ,Снимка правих преди и след запълване, добре е. От януари ,когато паднах на него и досега болката е една и съща. Имам няколко снимки ,зъболекаря ,каза да не се снимам повече - но какво да чакам,, травмата да премине..ако мине ок.

# 1 214
Здравейте! Може би темата не е подходяща за въпроса ми, но лечение на пулпит колко е нормално да струва (в София)?

Общи условия

Активация на акаунт