Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 648
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 360
Знам, че трябват контроли, Тете, ама с бебе и малко дете аз си бях последна грижа. Сега пия антибиотик и след това ще го мисля. Ще ходя на 2 консултации и ще взема решение къде, какво и как.

# 361
Здравейте искам да попитам какво да правя. Още от малък паднах и си счупих зубите и ме отведоха на зъболекар и от тогава имам ужасен страх от зъболекар до ден днешен. Имам един зъб който постепенно почна да се роне и вече не остана почти нищо от него. Днес даже ме заболя адски много и незнам какво да правя. Помогнете ми!

# 362
Как ?
Отваряй уста да видим...

Сериозно...намери внимателен дентист и върви на преглед.

# 363
  • София
Ела във факултета - тук имаме много готини стоматоложки, при които ще забравиш за всякакъв вид страх и паника.

# 364
Дъщеря ми е на 7 год. Вече повече от година на млечни умъртвени зъби и се образуват фистули. Лекарката й пробива фистулата и ме кара аз да третирам с йод. Миналата седмица видях, че детенце има 2 фистули, и дори издуто на венеца не от към бузата, а от вътре, към езика. Имахме час за петък и изчакахме. Детето всеки ден се жабуреше с лайка, но фистулите не се спукаха, както друг път. В петък в кабинета на лекарката беше друг лекар. Той прегледа детето, каза, че зъбите трябва да се преработят и детето да пие антибиотик. Личната лекарка на детето предписа антибиотик и изглеждаше притеснена. А зъболекарката на детето каза да минем днес да погледне и тя. Погледна и каза нещо от сорта - Нещата почти са отшумяли, няма да отварям зъбите, може да се замърсят, а и ако ги преработя, като ги затворя може пак да се появят фистули. Третирай ги и ако има нещо, елете, ще ви погледна пак.
Та питам се аз - Тези фистули не вредят ли на постоянните зъби? Тези фистули сега спаднаха от антибиотика, ами след спирането му? Трябва ли на видимо здраво дете да давам антибиотик, защото устата му е пълна с гной? Защо другия лекар каза, че зъбите трябва да се преработят, а тя казва, че не е добре да ги отваря?

# 365
Здравейте, нуждая се от компетентно мнение относно поставен мост на майка ми. Сложиха и 10 изкуствени зъба горе и стоматологът и предложил за да не станат много изпъкнали напред и дълги горните зъби да са по -къси. Моста го е циментирал веднага без да и даде възможност да го тества дали и е удобен. Майка ми е много притеснена, защото с новопоставения мост захапката и се променя и зъбите отгоре са доста късички и почти не се виждат. Тя говори с него и сподели притесненията си и в крайна сметка той е готов да свали моста и да го коригира  ,но какво бихте ни посъветвали откъртването на циментирания мост няма ли да е много болезнено и да възпали венците и. Затова реших да ви попитам има ли друг вариант да се удължат предните 4 зъба с поставяне на фасети например или друг начин ? Благодаря ви предварително, очаквам отговора ви с нетърпение  ,защото искам да успокоя майка си и да и помогна.

# 366
Моята зъболекарка има една машинка с която абсолютно безболезнено ми махна мост. Усеща се само силна вибрация, но няма никаква болка.

# 367
Зъболекарката ми изписа аугментин след вадене на зъб и пробиотик. Имам наблюдения от други хора, че може да доведе до диария. Някакви мнения?

# 368
Здравейте!

Извадиха ми 6 горен зъб, поради кариес на корена.
Може ли вместо мост да се направи еластична протеза само с 1 зъб?
Не искам да ми пилят 5 и 7 зъб, който също е с проблемен корен.
И каква е ориентировъчно цената на такава протеза?
Моя колежка има, на преден зъб и е била много евтина преди години. Моята зъболекарка не одобри желанието ми, било старомодно.

# 369
Пробиотика се пие именно за да не се стигне до диария. Иначе аз съм го пила доста пъти и никога не съм имала проблеми със стомаха. Индивидуално е.

Нямам опит с изваден зъб, но понеже наскоро имах гранулом и заплаха от изваждане, проучвах нещата и четох за фотополимерен мост. При него не се налага да се пилят здрави зъби.

# 370
Здравейте, малко по-горе писах за поставен мост на горната челюст на майка ми , който и променя захапката, при което долните  зъби излизат пред горните с около 2-3мм.Знам че въпросът ми е за ортодонт, но моля ако може някой стоматолог да ми отговори до какви последствия  може да доведе тази неправилна захапка и дали не е по-добре развалянето на зъбния мост за да се коригират горните зъби да отидат пред долните? Развалянето на мост болезнено ли  е и може ли при самото разваляне да се разклатят нейните зъби които са 4 и да се възпалят болните и венци?

# 371
Здравейте, моля ви за съвет. Боли ме ужасно умъртвен зъб в ляво горе. Отворени са и съседните зъби и всичко изглежда наред. Сложено е лекарство и зъболекарят ми, който е добър специалист, се кани да ми предписва антибиотик вече, защото болката е постоянна.
Отделно имам проблеми със сърцето и ме стяга ужасно много от този ужасен зъбобол. Сега ми е изтръпнала лявата ръка и ми е много зле. Не знам какво да правя, дали да ходя в спешното? Венците ми били добре, зъбите са окей, тогава каква е тази болка?

# 372
Здравейте ,писала съм в темата и преди. Поради липса на 3 зъб долу в дясно(никога не ми порасна като постоянен зъб ,като млечен не помня да съм имала май не ) забелязах , че между 4 и 5 зъб от дясно на ляво има разстояние. Като ходих на зъболекар каза ,че всичко е наред , Страх ме е и ,че поради липса на този зъб ще ми започнат и другите зъби да имат такова разстояние помежду си или да се случи нещо по-лошо дори...Щом зъболекаря не каза нищо за тези конкретни разстояния трябва ли да се притеснявам или е възможно да е бил разсеян и да не ги е забелязал като ходим на преглед

# 373
Ортодонт.

# 374
здравейте, искам да питам при подмяна на корона с нова ми обясниха,че трябва да се махне и щифта(защото бил метален или защото и аз неразбрах) и да се замени с нов.
Може ли компетентно мнение дали е безопасно и толкова необходимо?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт