Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 172
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 215
Отваряш някои сайтове на клиники където има ценоразписи и се ориентираш.
Не е евтино.  И е различно.
Зависи зъбът многокоренов или с един корен е...и т.н.и т.н.

# 1 216
Знам, че не е, приключих с моето. Но беше по-евтино, отколкото очаквах. Ще погледна разни ценоразписи за сравнение, благодаря!

# 1 217
200 лева му излезе на мъжа ми с много корени

# 1 218
Здравейте!  Сигурно е глупав въпрос, но е питам.  Мия си зъбите сутрин и вечер с мека механична четка, старателно по 2-3 минути, но забелязвам че горе където е границата между зъба и венеца не успявам да го почистя добре колкото и да натискам с четката (пък и не смея много да натискам, да не разкървавя венците), а поосле през деня каквото и да ям ми се лепи по зъбите. Може ли да се направи нещо?

Дали звуковата четка на Philips Sonicare e добро решение?

# 1 219
Добавете  щипка сода за хляб към пастата за зъби и така ги  изчеткайте.

# 1 220
Здравейте! Писах във форума преди две седмици за моя проблем и все още не е разрешен. Запълниха ми каналите и поставиха щифт на втори долен зъб в дясно. След два дена започна да ме боли.  Док каза да пия парацетамол заради пълнежа извън канала, НО болката не премина. Силна болка се получи в корените и венеца, който се наду. Пих седем дена антибиотик Аугментин и Аулин през 12 часа. От два дена понамаля болката и док каза без Аулин. Но вечер и най вече нощем се получава туптене на зъба, и разбира се не може да се спи. Днес ми направиха панорамна снимка на дясната страна. Според док проблема е в зъба до него (първия долен на снимката). Отделно го анализираха и с електроодонтодиагностика- показа 150. Отвориха го и ми поставиха арсен за умъртвяване на нерва. Претеснява ме обаче, че там и в момента не чувствам болка, а болката си е във втория зъб😒

# 1 221
Ще ви погубят зъбите така. Търсете читав зъб.
Здравейте! Писах във форума преди две седмици за моя проблем и все още не е разрешен. Запълниха ми каналите и поставиха щифт на втори долен зъб в дясно. След два дена започна да ме боли.  Док каза да пия парацетамол заради пълнежа извън канала, НО болката не премина. Силна болка се получи в корените и венеца, който се наду. Пих седем дена антибиотик Аугментин и Аулин през 12 часа. От два дена понамаля болката и док каза без Аулин. Но вечер и най вече нощем се получава туптене на зъба, и разбира се не може да се спи. Днес ми направиха панорамна снимка на дясната страна. Според док проблема е в зъба до него (първия долен на снимката). Отделно го анализираха и с електроодонтодиагностика- показа 150. Отвориха го и ми поставиха арсен за умъртвяване на нерва. Претеснява ме обаче, че там и в момента не чувствам болка, а болката си е във втория зъб😒

# 1 222

Това е мнооооого трудна задача. Като имате в предвид, че се консултирах и с друг зъболекар, но и той ми каза, че не вижда проблем в зъба със щифта и ще мине болката 🤔😒

# 1 223
Тогава недейте да си рушите другите зъби. Изчакайте да се успокои този зъб. Грешка е било умъртвяването на зъба до него - според мен.

Това е мнооооого трудна задача. Като имате в предвид, че се консултирах и с друг зъболекар, но и той ми каза, че не вижда проблем в зъба със щифта и ще мине болката 🤔😒

# 1 224
  • София
Здравейте! Може би темата не е подходяща за въпроса ми, но лечение на пулпит колко е нормално да струва (в София)?
Зависи,лечението на пулпит не е като кенчето кола,което е с еднакъв състав навсякъде и е напълно нормално да гледаме само цената.
За какво лечение става дума.За зъболекар,който работи с арсен,не използва апекс-локатор  и не използа белина(минимални цени).
За зъболекар,който ползва кофердам(200-400 без пломбата)
За зъболекар,който ползва кофердам и има микроскоп.(може да достигне 1000 лева)

# 1 225
Здравейте сина ми има фистула на млечен пломбиран /лекуван /зъб.Зъболекарката два пъти му слага лекарство в период на 2 седмици,но фистулата не спада.Днес махна лекарството и каза ,че ще остави зъба отворен без нищо докато спадне сама..Притеснява ме дали е правилно това,няма ли да влиза храна в зъба и да се замърсява?Какво да правим в случая?

# 1 226
  • София
Щом има фистула и изтича гнойта от там,значи все едно зъба е отворен и без зъболекарката да го оставя с дупка.Има 3 варианта
Първи-да направи отново лечение по стандартния метод
Втори-детски стоматолог или ендодонтист да изчисти каналите,така както се лекуват каналите на постоянните зъби.Трябва да се внимава с този метод,защото ако не се използва кофердам и детето мръдне е доста опасно,някоя от пиличките да падне в устата.
Трети-вади се млечният зъб,защото е причинител на постоянна инфекция,която натоварва организма да се бори и да изразходва имунната система.Слага се местопазител

# 1 227
Какви канали на млечен зъб? Те не са ли без?

# 1 228
Може ли да ви попитам и по моя казус.Счупен умъртвен  зъб след вадене на щифт в спешен кабинет.След всяко хранене следва болка за около 30 сек и отшумява, силна в посока носа тъй като е горен 5 зъб.Възможно ли е това да се случва въпреки че зъбът е умъртвен.И единственото решение консултация с ендодонт ли е да видим как е счупен зъба и евентуално лечение или вадене?Предварително благодаря!

# 1 229
Здравейте,
Имам чувствителност на част венеца при отпиване на студени напитки. Започнах да използвам вода за уста и паста за зъби за чувствителни венци, против парадонтоза, но продължава вече месец.
Препоръчвате ли използването на електрическа четка за зъби за по-добро почистване?

Общи условия

Активация на акаунт