Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 148
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 260
Напълно разбирам ситуацията, в която сме изпаднали. Дано по-скоро се спасим от вируса. Щом е отворен, не би трябвало да създава проблем зъба. Успех!
Здравейте от доста време имам проблеми с един зъб който имаше абцес , проблема дойде от свръхброен зъб.Пих 2 пъти антибиотик. В момента зъба е отворен след 2 промивки,понякога изтича кръв от него ,жабуря се със смрадлика. Заради положението с вируса вече втора седмица търся подходящ зъболекар ,защото последния дори,не си сложи маска. Опасно ли е да седя така ,докато намеря друг,защото изчетох страшни неща в интернет за сепсиси и какво ли не.. Освен кръвта нямам болка в него

# 1 261
Дано,дано..че вече не се трае.. Радвам се,че някой ме разбира Blush
Преди дни ми проведоха кореново лечение на канлите, понеже имам гранулом на 6ти зъб и ми сложиха временна пломба. Въпросът ми е сега какво да правя? Да слагам ли постоянна пломба или направо коронка? Искам да отбележа, че зъб почти няма. Не знам какво да правя понеже за лечението ще се разбере след 6 месеца дали е било успешно. Да не стане да сложа коронка и после да трябва да се маха...? Как мислите?
А от друга страна сега така или иначе го правя този зъб и искам да е докрай, а не после пак да ходя, да се отваря, щифтове, коронки...

Искам само да споделя аз какво мисля, БЕЗ да съм всезнаеща и без да съм зъболекар.
Аз си мисля че зъба няма как да остане с временна пломба 6м, та тя се "изяжда" на втората седмица. Ще трябва зъба да е хубаво затворен с нормална пломба. За коронката наистина е хубаво да изчакаш, но така или иначе и тя се поставя върху щифт или зъбно пънче, било то  изградено и с пломба.  Добър вариант е поставянето за 6м на временна коронка. Всичко зависи от състоянието на зъба, а това само зъболекаря ти го вижда и знае.  Grinning

# 1 262
  • Mediterraneo
Аз пък не разбирам страха от вируса да ме спира да ходя на зъболекар! В първите дни след голямата карантина водих детето. Още всички бяхме супер наплашени.
Просто спокойно помоли зъболекаря да си сложи маска и ръкавици( дори и преди вируса не съм попадала на зъболекари без предпазни средства).

# 1 263
При положение , че ми се налага да ходя почти през ден и вируса съществува,за мен е неуменстно да не се предпазват там по никакъв начин. Споделих на зъболекаря за предпазните средства , мина му през едното ухо излезе му през другото. Просто вече няма да ходя там,не мисля ,че това е нормално.
Аз пък не разбирам страха от вируса да ме спира да ходя на зъболекар! В първите дни след голямата карантина водих детето. Още всички бяхме супер наплашени.
Просто спокойно помоли зъболекаря да си сложи маска и ръкавици( дори и преди вируса не съм попадала на зъболекари без предпазни средства).

# 1 264
  • Mediterraneo
Така де. Сменяш го, но не отлагаш и да се чудиш какви могат да са усложненията от забавянето.

# 1 265
Винаги ли при кореново лечение с микроскоп се поставя кофердам? Досега не са ми слагали такова нещо и ми изглежда страшничко.

# 1 266
Дори и без микроскоп е редно да се постави. Дори при обикновена пломба. Изолира мястото да остане сухо и да не попада слюнка.
Гадничко е малко, като балон е на усещане, едно гумено такова, но се търпи.

С ръкавици и маски, дори с шлем отгоре са тези, при които ходя аз.
Не бих седнала на стола на такъв, който пипа с голи ръце...

# 1 267
  • София
Аз отново имам болки в зъбите,които правих при двама стоматолози и така и не ги направиха като хората.
С незапълнени до край канали са и с грануломи.
Някой има ли отзиви за др.Петков от Confident?

# 1 268
Тъй като в момента покрай вируса ми е сменен маршрута, смених и зъболекаря. Отидох за смяна на пломба, която ме наболяваше. Смениха я. Счупи се. Оправиха я. Сега се счупи пак( в края на последния зъб е). Сега ще отида пак да я поправи, но се чудя този зъболекар какво ми слага. Междувременно ми направи шина за чрез нощта против бруксизъм, която нося. Така че не знам. Направи ми лошо впечатление.
Ще трябва да запиша час на другото място отново явно Sad ,макар да ми е крайно неудобно.

# 1 269
Интересно ми е вашите зъболекари как работят и какви мерки спазват , нампример проветряват ли след всеки пациент ,както се препоръчва и какви средства носят. Simple Smile

# 1 270
  • Mediterraneo
Цялото семейство ходим в една и съща клиника. Ортодонт, зъболекар, хирург, рентген, импланти, всичко е там.
Маски и ръкавици са ползвали винаги, много преди вируса.
Не проветряват, защото се ползва климатик в цялата клиника. Сега дезинфекцират само стола извънредно, иначе винаги всичко се почиства след всеки пациент. Няма никаква драма.

# 1 271
Стоматологът, при който ходя от сто години, винаги е работил с маска и ръкавици, ако се наложи да отговори на позвъняване, не винаги го прави, сваля ръкавиците и слага нови след разговора. Пред мен се разпечатват разни джунджурийки в индивидуални опаковки, не че ги знам за какво са. Сега работи с маска и шлем. Не знам какво чисти сестрата след всеки пациент, но се чака малко, за да дезинфекцира и тогава извиква. Най-много ми тежи, че са изключили климатика, на отворени прозорци са, но пък кабинетът е на първия етаж и в жегите беше приемливо. Устройва ме тоя му начин на работа, другият, за лечението на зъби - съвсем. Simple Smile

# 1 272
Пръскаха стола с разтвор след предния пациент - видях защото вратата е отворена. Плюс маска, шлем и ръкавици както казах горе. Мерят Т на входа.

Понеже ми вадиха мъдрец в понеделник, ми пръснаха около устата спирт, после ми сложиха шапка, покриха ми лицето и т.н....за да се постигне стерилно доколкото е възможно поле.

Пак казвам ..при мърляч не бих ходила и без да има ситуация с корона вирус.

# 1 273
Здравейте, да попитам към какъв специалист трябва да се обърна за проблеми си с челюстта. Стискам със зъби през деня и през нощта. Сутрин се събуждам със здраво стиснати зъби и пукане в челюстта. Усещам напрежение и лека,но постоянна болка в горната челюст
Носил съм брекети и сега съм с постоянни ритейнъри, с какъв специалист да се консултирам за решаване на проблема.

# 1 274
  • София
Някой от зъболекарите във форума може ли да ми каже дали болката ми около 6ти-7ми зъб се дължи на това,че един от двата(или и двата)не са направени добре или се дължи на джоба между тях?
Била съм на преглед и при др.Кафелов и при др.Петков(Confident),но не могат да ми отговорят категорично къде е проблема.
Казват че може да е от джоба,а може и да е от зъбите.
Е да,но аз без да знам как да дам около 2 хиляди за да ги прелекуват наново и да се окаже,че е от джоба в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт