3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 102 048
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на кое казвате шум в ушите?  newsm78
аз имам шум и си мислех, че имам тинитус.
ЛЛ ми прави изследване и ми каза, че нямам, защото нямам загуба на слуха.

аз подозирам ниското кръвно или ниска захар, защото се появява за определен период и после си изчезва... newsm78

# 361
Шума не зависи от състоянието на слуха и няма как да ти кажат имаш ли или нямаш,ако имаш пищене,бучене или нещо си ,а преди не си имал/ла значи имаш тинитус,за вливанията дали ще са веднага или не никаква гаранция за успех,някои пък препоръчват веднага барокамера,а не вливания на системи със съдоразширяващи и витамини от групата В мускулно,същите неща могат и да се пият на хапове,вливанията са с обяснението,че по бързо действат и ако има процес да се стопира,гинкото е пълна глупост,но още в болницата ти го изписват за после,милгамата N  и тя.

# 362
Има шум и шум - понякога е по-слаб и може да отмине от само себе си, но друг път е много силен, направо нетърпим. Загубата на слух би било спасение, защото няма да го чуваш, но и това не става лесно. Нервът е засегнат, но е жив.

# 363
Има шум и шум - понякога е по-слаб и може да отмине от само себе си, но друг път е много силен, направо нетърпим. Загубата на слух би било спасение, защото няма да го чуваш, но и това не става лесно. Нервът е засегнат, но е жив.

Пу, пу, да не дава Господ! Никакво спасение не е загубата на слух....
Въпроса е че твърде много време губим като разчитаме на лекарства, а през това време можем да започнем с на пръв поглед несвързани неща като упражнения, здравословно хранене, за някои психотерапия...И с течение на времето шанса някой медикамент да помогне намалява....както и нещо от другите неща /нетрадиционна медицина/ но ние не се отказваме да опитваме все с лекарства и добавки.

# 364
  • Варна
Абсолютно подкрепям изказването на svejana88, че загубата на слух не е спасение.
Напротив! Дори тогава може повече да чуваш шума, защото няма да достигат други звуци до мозъка. Освен това загубата на слух е сигнал, че нервите умират или има друг проблем.

Аз съм леко втрещена от подобно изказване! На никого не го пожелавам!

# 365
От 4 дни имам шум в едното ухо, от днес май и в другото, мисля, че се засилвa. Първоначално беше напълно поносим и го чувах само в напълно тиха стая. Сега го чувам и когато не е тихо.
Шумът започна заедно с болка в ухото, от днес усещам и синузита си, отадналост и главоболие.
Още същия ден, в който ме заболя ухо и усетих шума, бях на УНГ, дадоха ми какпки с антибиотик и кортикостероид.
Уж ми намаля болката, но днес се събудих с чувството, че наистина съм болна.
Шумът и в двете уши се увеличи, личната ми лекарка ми изписа антибиотик.
Не трябва ли, когато отшуми възпалението, да изчезне и шума?
Чудя се да отида ли утре пак при УНГ и ли да пия антибиотика и да чакам.
Добър УНГ не познавам за съжаление, макар че покрай синузита ми, търсих и съм обикаляла много.

# 366
От 4 дни имам шум в едното ухо, от днес май и в другото, мисля, че се засилвa. Първоначално беше напълно поносим и го чувах само в напълно тиха стая. Сега го чувам и когато не е тихо.
Шумът започна заедно с болка в ухото, от днес усещам и синузита си, отадналост и главоболие.
Още същия ден, в който ме заболя ухо и усетих шума, бях на УНГ, дадоха ми какпки с антибиотик и кортикостероид.
Уж ми намаля болката, но днес се събудих с чувството, че наистина съм болна.
Шумът и в двете уши се увеличи, личната ми лекарка ми изписа антибиотик.
Не трябва ли, когато отшуми възпалението, да изчезне и шума?
Чудя се да отида ли утре пак при УНГ и ли да пия антибиотика и да чакам.
Добър УНГ не познавам за съжаление, макар че покрай синузита ми, търсих и съм обикаляла много.

По принцип, при проблеми с носа /примерно като имам грип и ме хване тежка хрема/ винаги се усилва шумът. И тогава в паниката си почвам пак да пия съдоразширяващи, за да се върне нивото на шум на старото след като отмине хремата, а не да се задълбочи. Но честно казано, не мисля, че помагат. Все пак обаче, важно е носът да е отпушен. До десет дена може да се пръскат ксилометазолин или Муконазал. И някакво лечение за хремата, за да се отпуши носа по-бързо. За да бъде отпушена евстахиевата тръба /което е важно/ лекарката ми беше предписала Клариназе, май два пъти на ден/за няколко дена/. Ако носът е запушен над 10 дена, трябва да се спрат всякакви ксилометазолинови и подобни спрейове, към които се пристрастяваш. Има един по-скъпичък, който ми действа, а е безопасен и за по-дълга употреба- Наривент. Но ксилометазолинът си го ползвам винаги като начало, защото е по-силен.

# 367
rozi4kata, благодаря.
Този път нямам хрема, носът ми не е запушен, започна с болка в ухото и шум, който не съм имала.

Тоест свързвам шума с възпалението в ушите, което започнах да лекувам веднага. Не съм страдала от шум преди.
Написах синузит, защото имам лека болка в синсите и главата.

Дали имам шанс, след като ми мине възпаленото ухо, да се махне и шума?

# 368
И при мен при настинка се засилва, също така и при притеснение. Има дни в които от притеснение чак ме заболява ухото (по абсолютно същия начин както когато започна пищенето).

# 369
Ако шумът е нискочестотен и веднага започне лечение човек ще се оправи в рамките на месец. Ако обаче е високочестотен, дори и незабавно да реагира няма гаранция. Ако сте закъснели както е в повечето случаи - не прекъсвайте лечението, не се отказвайте все пак. И имайте предвид, че Милгама М се приема 6 месеца, за да се наслои достатъчно и след това се спира за да не се пренасити организма.

# 370
ebuchkova, аз усещам, че шумът е от възпалението, не трябва ли с лекуване на възпалението с антибиотик, да отмине и шума?

# 371
Имам въпрос към всички? Какви антибиотици сте пили или пиете? Чета следното и ми настръхва косата:

https://www.webmd.com/cold-and-flu/fluoroquinolones-safety-risks

"Флуорохинолоните са клас антибиотици, одобрени за лечение или профилактика на някои бактериални инфекции. Флуорхинолоновите антибиотици включват ципрофлоксацин (Cipro), гемифлоксацин (Factive), левофлоксацин (Levaquin), моксифлоксацин (Avelox) и офлоксацин (Floxin).

Въпреки това, някои хора, които приемат тези лекарства, могат да развият инвалидизиращи и потенциално постоянни странични ефекти на сухожилията, мускулите, ставите, нервите и централната нервна система. Те могат да се появят в едно и също време.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) съветва да не се използват флуорохинолонови антибиотици за лечението на три общи инфекции: остър синузит, остър бронхит и инфекции на пикочните пътища (UTI) без усложнения. Агенцията взе това решение, защото шансовете за сериозни странични ефекти надхвърлят ползите за повечето хора".

В листовките на Ципрофлоксацин, Таваник, Левофлоксацин като странични ефекти е дадено: Шум в ушите. А аз през годините съм пила от всички.

Понеже от няколко години си описвам приеманите антибиотици проверих и установих, че шума ми е започнал 10 тина дни след прием на Левофлоксацин. 6 месеца по рано съм пила Таваник, преди това Ципрофлоксацин, а всички са от тази група хинолони. Възможно ли е антибиотик да е причина за шума?

# 372
На мен при възпаления в ушите и синузити са ми изписвали Ксоримакс няколко пъти и ми е помагал винаги. Сега пак съм с него, но не съм сигрна, че оздравявам, но съм го пила само ден и половина, няма и два цели дни.
Аугментин съм пила също.

# 373
На мен при възпаления в ушите и синузити са ми изписвали Ксоримакс няколко пъти и ми е помагал винаги. Сега пак съм с него, но не съм сигрна, че оздравявам, но съм го пила само ден и половина, няма и два цели дни.
Аугментин съм пила също.

Тези не са от групата на Флуорохинолоните. Дано Ви помогне Ксоримакса - поне три дни изчакайте.

# 374
Има логика, но практиката показва друго . За тинитус трябва съдоразширяващи лекарства - Кавинтон, Милгама М ( витамини ). Има и други. Не съм лекар, но говорих с много лекари и събрах много информация. Не чакайте ! Бих ви препоръчала УНГ отделението на Пирогов . За това операция не правят, само вливания с тези лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт