Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 4

• 72 377
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
Веси, две ембриончета, но се хвана едно. Дуфастон 2х1 и Утрогестан вагинално 2х3.

Ели, не е късно. Стискам палци за висок прогестерон и + тест след няколко дни Simple Smile

# 316
  • София/Севлиево
Дай боже  Praynig Тези ми бяха последните от първия опит.Дано в тях се крие нашето бебе.

# 317
Аз оставам с впечатление че не всеки доктор следи прогестерона newsm78 така ли е?Сякаш вие сами си го назначавате.Аз имам чувството че моят доктор ще гледа само лигавица/не ми е споменал до момента че ще изследвам нещо/
Ели успех Hug

# 318
Прогестерона е много важен макар, че има забременели с 14 прогестерон в деня на трансфера. Но повечето положителни тестове са с прогестерон около 50 поне с такова впечатление оставам . Отскоро в Надежда го следят - преди трансфер . Но пък моят беше 17 и ми казаха, че е добре- съответно резултата беше отрицателен.

# 319
Моя прогестерон в деня на трансфера беше 10,90 за мен си  беше нисък а доктора ми твърди , че е нормална стойност. С тази стойност имах положителен тест.
Не всички доктори обръщат внимание на прогестерона.
С нисък прогестерон може да забременееш но не може да задържиш дълго бременността,затова стойността трябва да е висока.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 16:14 от Andji_1

# 320
Повечето клиники следят прогестерона в деня на трансфера и после не се следи. Аз също мисля да пусна, въпреки че при успешното ми инвитро беше добре. Мерихме го, защото ми се бяха покачили показателите на черния дроб. Тогава имах и Пролутон Депо и най-вероятно беше от него.

Тук във форума има момичета с МНОГО опит, които обсъждаха тази тема и даже някоя от тях успяха с Пролутон Депо, след като установиха че прогестерона им е нисък.
Като ти се случи няколко пъти да трансферират качествени ембриони и да не се задържат, вече почваш да търсиш какви ли не причини. Та така започна тая дискусия с прогестерона след трансфер.

Чудно ми е защо лекарите не го търсят  newsm78

# 321
На мен Персенска в Надежда преди една година ми каза да го изследвам в деня на трансфера. Сама сигурно не бих пуснала, защото не беше станала още тази дискусия колко е важен за бременността.

# 322
  • София
При мен и на двата трансфера ми беше 20-22, но от другите мерни единици - nmol/l.
Това е ниска стойност.
При втория трансфер имах успех, но само до 6-та гс.
Прогестерона ми растеше с бременността. Не знам дали той беше причината, по-скоро не.

Между другото ползвах пролутон депо, но 3 дни след инжекцията, прогестерона ми беше отново 20nmol/l... много се чудих защо не ми го покачи инжекцията.
Иначе при мен дозата утрогестан - 3 пъти по 3 беше успешната. С два кринона на ден беше много зле стойността, а с два пъти по 4 утрогестана също не беше ок.
Но ако човек не изследва и не експериментира няма как да знае.

Аз имам проблем с усвояването със сигурност, защото познавам други момичета, които с моте дози имат над 80nmol/l
За това ако пак някога правя ЗЕТ ще искам да е на с овулация (принерно с клостил), ако е възможно.

Сигурно няма нужда да казвам, че според лекаря ми беше ок прогестерона. Факт е, че порасна заедно с бременността, порасна от 20 на 40 и после на 60nmol/l. Не знам дали е бил достатъчен, сякаш грам не му обръщат сериозно внимание, карат го на - "ако имам късмет"

# 323
  • София/Севлиево
Аз моя го пуснах,резулата ще е готов някъде след 2-3 на обяд.Да видим какво ще покаже.При миналогодишният ми летен трансфер беше добре,но и аз бях на доза 3х3 утрогестан ,а и ММ ми беше изнамерил отнякъде някакъв протеинов шейк обогатен с прогестерон,но нито му помня името,нито от къде го взе...

# 324
  • София
Според док аз нямам проблем с прог, но защо тогава при някои е висок, при други - не.
Надявям се твоя да е добре и всичко да е наред.

# 325
  • София/Севлиево
Прогестерон 33,120 nmo/lпредполагам че е добре.Пуснах си и Б12,че ми стана любопитно като чета толкова за него,там е 307.60 pmol/l.Прави ми впечатление,че мерните единици са различни....И се чудя за този Б12 като е в норма как мога да разбера дали го усвоявам...Знам,че е важен,и за вит Д знам,той последно ми беше 50,при това зимата,надявам се сега да е пак добре...

# 326
  • София
33nmol/l е по-добре от моя Simple Smile
Ако има Б ще расте още.
Това в другите мерни единици е около 11ng/ml

# 327
  • София
Момичета да се отчета и аз - бях на трансфер днес.
Прогестеронът ми е 16.29 ng/ml.

Благодаря още веднъж на Брайда за обяснението за трансфер на ЕЦ, и на Сън, че ме светна да дойда да прочета.

Стискам палци за успешен трансфер на всички, на които им предстои.

Елислава - за витамините си виж единиците и референтните стойности.
Витамин Д ако е от 20 до 50 е висок, ако е от 50 до 120 е нисък.
Трябва да са някъде в средата на референтните стойности.
Горната граница за витамин б12 по последните тенденции може да е 1000.

# 328
Дели, успешен и двучертичков резултат след 11 дни. И след година - две да прибираш и план В, за второ хлапе!

# 329
Дели, от мен също силно стиснати палчета за положителен резултат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт