Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да създам безопасно пространство за моя домашен любимец у дома?
Как мога да управлявам енергията на кученцето си?
Как да накарам кучето и котката да се разбират?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да създам безопасно пространство за моя домашен любимец у дома?
За да осигурите безопасно пространство за вашия домашен любимец у дома, можете да използвате метални кошари или подобни ограждения. Тези приспособления се използват за ограничаване на движението на кучето в определена зона. Важно е да изберете подходящо ограждение въз основа на породата и активността на кучето. Някои собственици намират тези ограждения за особено полезни за малки и активни кученца, като препоръчват консултация с други собственици на същата порода за по-добри резултати.
-
Как мога да управлявам енергията на кученцето си?
За да управлявате енергията на вашето кученце, можете да използвате играчки, които стимулират както физическата активност, така и умствената ангажираност. Редовните разходки и обучението също могат да помогнат за насочване на енергията му. Някои собственици намират за полезно използването на играчки като Конг по време на отсъствието си у дома. Препоръчително е да се консултирате с ветеринарен лекар или треньор за подходящи техники за справяне с енергията на вашето кученце.
-
Как да накарам кучето и котката да се разбират?
-
Какво да правя, ако кучето ми има обратна кихавица?
-
Какво да правя, ако кучето ми се задушава или има проблеми с уринирането и дефекацията?

Ние минахме на Taste of the Wild напоследък, много добре му се отразява, дано вече да спре да расте на височина, че хората се плашат като се разхождаме двамката.
Върнах се две години назад с тази снимка. Забравила съм вече какъв малък шушмул е бил и той някога.
Заграждение за джак ръсел не знам до колко би било подходящо, защото наистина са страшно енергични и диви кучета, но пък мисля че ако свикне докато е малко няма да му пречи да стои вътре. А и така няма да се притеснявате дали няма да изяде някой кабел, крак на стол/маса, че и други пакости, които всяко кутре може да сътвори.
Явно всичко що носи името Макс все е лакомник.
Обаче все се засилвам да му кажа Найо ( от журналиста Найо Тицин ). Вие на този от Матрицата ли го кръстихте?

Както си спим щастливо всички в стаята, в 4 часа изведнъж се събуждам от някакви страшни звуци. Осъзнавам, че Страхо се дави страшно и бях убедена, че са му последните глътки въздух
Много, много се уплаших... Скочих, гушнах го, започнах да му говоря и той спря. Аз цялата треперех, направо не знаех къде съм. Гушнах си го при мен в леглото, той заспа, аз не, само се ослушвам дали диша... Мислех да вдигам детето и да потеглям към ЦВК. Ама той си спеше спокойно и се разколебах. До сутринта още веднъж го направи, но по-леко и в 7 не издържах и извиках майка ми да стои при детето. Заведох го в клиниката, оказа се, че най-вероятно е "обратно кихане" и не е нещо фатално, освен за психиката на стопанките, както каза доктора...