Любители на кучета - 72

• 58 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Бях обещала снимки от "партитата" на Лили, докато беше по-малка и нас ни е нямало. Предупреждавам, не са за хора със слаби сърца Joy
Тук Лили е на годинка и половина, върви към втора.
Скрит текст:
Тук е малка, на няколко месеца
Скрит текст:

# 526
  • Русе
 Shocked
Ти как го преживя ?

# 527
  • София
По важния въпрос е как Лили го е преживяла. Като гледам бая опасни неща е изяла.

Ох милите животинки.
И Милите им стопани.

# 528
DivaOrhideq ,благодаря от сърце за търпението и подробното описание. bouquet

Сестра ми известно време гледаха едно женско хъски и подобни гледки е заварвала,както при Лили Simple Smile

Скрит текст:
Ето същото куче на Рила

# 529
  • UK
Джинкс също се е вихрил. Откакто сме го взели, равносметката за потрошени/изядени/съборени и в последствие счупени неща е:
- обувки (2 чифта)
- джапанки и домашни чехли (повече, може би 6 чифта)
- телефон
- зарядно за лаптоп
- палто
- шал
- поща - многомногомногомного!
 Sick

Повечето ги съсипа като беше малък, но миналия месец разкъса палтото на МП и тогава яде шамари по дупарата. Не знам какво му стана тогава, цяла зима никакъв интерес към якета/палта и изведнъж това.

Сви ми и половин пица едната вечер, като станах да си взема още вода.  Tired

Ние вече сме с нагръдник и аз усещам голяма разлика в опитите му да ме разнася. По-добре ми е, макар че естетично е като циганче - електриковожълт нагръдник с тъмносиня каишка и повод.  Crazy

# 530
  • София
Лили има в актива си и шоколади, обезпаразитяващ спот-он на билкова основа, чехли, чорапи, всякакви сушени плодове... Просто повечето неща не са снимани Laughing
Жива и здрава е, и аз понякога се чудя, но ... да ми е винаги такава, милата маймунка.
Довечера ще опитам да ги наснимам заедно двамцата, ама да знаете, че Лили е станала блондинка направо (и на външен вид). Joy

# 531
  • София
На каква възраст спират да пишкат често и започват да се отучват да го правят вътре?

# 532
  • София
ми
между, да речем, три месеца и година
зависи от породата и стопанина
аз извеждам бубу да пишка навън през няколко часа и за месец сме имали 4 - 5 инцидента
последния беше сутринта и просто не успях да се събудя достатъчно бързо, като я чух да скимуца, а и тя е на три месеца, не очаквам да може да стиска още
но, когато нещата не са на зор, чака да я изведа

тук, с риск да засегна някого, ще кажа, че извеждането само два пъти на ден е садизъм
ние ходим до тоалетна по емнайсет пъти на ден, а очакваме кучетата ни да ситскат и да търпят
не говоря за разходки по час, а за извеждане за тоалетни нужди
на нас, и с предишното ми куче, и с тулумбичката, извеждането за изпишкване ни отнема две минути
много ясно, че като сме на работа, извеждаме сутрин и след като се приберем
ами аз голямо куче извеждах сутрин дъъълга разходка, като се прибера изпишкване, към осем още една дъъълга разходка, и преди лягане /аз преди да легна де/ пак изпишкване

сори за излиянието, ама вчера имах спор с една приятелка, дето смята, че извеждането на куче повече от два пъти било разлигавяне
за малко да прекратим дипломатически отношения

# 533
  • У Диспансера ...♥♥♥
Леле, аз като видях Лили каква е пакостница, ми той моя е толкова кротък  Laughing
Само цветята рушка и пелената си я прави на парчета лигльото  ooooh!
За стоенето сам не съм го учила изобщо и няма никакви проблеми, може би защото не остава сам, а с котарака  Grinning  Почва да лае само като усети, че се прибираме и от радост.
Ето ги двамата  Heart Eyes
Скрит текст:
Моя пика значително по-рядко, когато си иска ходи на пелената  ooooh! На 4 месеца е. Иначе излеем ли навън винаги си върши и двете неща  Peace

# 534
Малко Сладко Коте много се посмях на снимките ти. Доста пакостлива е тази Лили.  Laughing Сетих се за една позната, която всяка вечер идваше да разхожда бигълчето си и с пристигането вадеше телефона за да ни покаже какви ги е сътровила, докато тя е била на работа (матраци на пух, дупки в стената, дупки в пода, дупки в дивана за да скрие някоя филия хляб, разкъсани дрехи, маратонки, обувки).  Crazy
Трапезица все едно картичка си показала. Страхотна е тази снимка!
Нарцисчева много са сладки показаните животинки. Тъкмо са си компания, когато излизате.
possessed аз съм от садистите. Представяш ли си - карам кучето си да стиска и да пика само два пъти на ден.  Mr. Green Всяко куче си има режим и последното което трябва да правим е да го сравняваме с нас. Когато кучето спи като пън, за да не изглеждам садист в твоите очи сигурно трябва да го събудя за да го изведа да пишка, вместо да го изчакам да си се наспи и сам да пожелае да излезе. И не, не се касае за мързел или за това, че нямам 2, 5 или 10 минути за кучето - за него имам цялото си време и винаги когато е показал, че иска разходка я е получавал на мига, просто в 99% той сам желае две разходки, в които си върши нуждите, а случаите с по чести излизания за тоалетни изхождания за тези две години мога да изброя на пръстите на едната си ръка.
Момичета нали ви бях споменала, за една комшийка дето си мята акотата на пинчера през терасата и като спра под нейната тераса все имам по някое на колата... та установих, че това куче дето няма и 2 кила живее на терасата и милото все го чувам да скимти. И зимата беше там и сега лятото. Мислех си, че просто уцелвам такъв момент, в който минавам а то е пуснато да обиколи терасата, но онзи ден се загледах и видях, че вратите са затворени, хората по принцип работят и явно така предотвратяват белите у дома си.  ooooh!

# 535
  • У Диспансера ...♥♥♥
Милото с тази козинка на терасата зимата, ами лятото като напече  ooooh!
Божеее, какви хора има, ами като не искаш бели, не си взимаш куче  Crossing Arms Толкова е просто значи.

# 536
  • София
Sivi далеч съм от мисълта, че нарочно ще го държиш затворен и ограничен до два пъти на ден.
Но, и имам предвид конкретно и точно тази теза, ако самото куче има желание и най-вече нужда, ти пак трябва да го извеждаш само два пъти, защото видите ли, иначе то се разлигавяло.
И като се изпишка вкъщи бой и крясъци.
Тя време да извежда куче нямала.
Ми като ти разправях преди година, че трябва да си направиш сметките какъв ангажимент поемаш....
Абе мани.

Комшийката над мен имаше куче преди години.
Не го извеждаше с дни. И не беше дребно.
Протече чак на тавана ми. Просмука се.
Когато се разболя го изхвърли навън и го остави да умре пред входа.
Заведох го на ветеринар, но вече беше късно.

Сега има котка.....

# 537
  • София - Рим и обратно
Здравейте, предстои да вземем следващия месец една мъничка сладка визла, тогава ще е на 3 месеца. По повод последните дискусии относно оставането на малките кучовци сами за час-два през деня потърсих много мнения на специалисти и според тях клетките за кучета са много добро решение за този период на адаптация. По този начин самото кученце се чувствало по-спокойно, избягват се наранявания или поглъщане на опасни предмети, докато е самичко. Естествено, не за повече от 2-3 часа на ден. Вие какво мислите, имате ли опит с такива клетки?

# 538
  • София
Неколкократно съм казвала, че Балу има клетка от малък. Това е "бърлогата" му - там яде, спи, крие се, ходи да си носи играчки/лакомства. Свикна да влиза сам, защото започнахме да го храним само и единствено там. Затваряхме вратата, без да я заключваме, за да види, че няма нищо страшно (това, докато яде). После той си бутваше вратата и излиза, влиза пак и така. Свикна да стои там и заключен, когато беше малък и нямаше кой да го гледа.
Важно е да съобразите клетката с размерите на пораснало вече куче от породата, за да може да си я приеме като бърлога и да е спокойно кутрето вътре, дори когато порасне.

# 539
  • София - Рим и обратно
Много благодаря за отговора bouquet. По отношение на размера, малко ми е трудно да преценя, защото се казва, че не бива и да е прекалено голяма за малкото куче, защото ще започне да я ползва и като тоалетна, а не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт