За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 15 117
И аз правих вчера този кекс. Не ми се надига, колкото на Марчева, но сега разбрах защо. Моята форма е по-широка. Иначе се разпука отгоре, но е по-нисък от нейния. Ама и нисък децата го изядоха. Grinning

# 106
  • Мнения: 6 169
Марчева, благодаря за руколата. И аз взимам опакована, значи ли това, че е измита? Иначе реших и аз да пробвам да я мия в цедка, че с това миене на лист по лист, колкото я обичам, толкова не ми се купува.  Confused

# 107
  • Мнения: X
aDream, руколата и другите листни салати ги мия (и цедя) в центрофуга за салата.

# 108
  • Мнения: 9 496
с две ръце за центрофугата за салати - хич не обичам мокри салати. Салатите си ги накисвам в голяма купа, или леген и центрофужа там на порции, но такива дребни листни като руколата, валерианата, подправки, когато имам повече  - направо в купата от центрофугата накисвам, после сложа в решетката и извъртам там.

# 109
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Да  попитам за царския  кекс.Направих го за втори пъти  пак е тънък,формата е   с диаметър 25  см ,мерих специално.Знам,че няма набухватели ,но сякаш ще опитам с малко бакпулвер ,половинка.Иначе си купих миксер за случая,изпечени  вкусен ,изядох половината за ден.Спука се отгоре при печене,останаха два три пръста без пукнатина,.
Нямам нищо,което снима.
Та  или фирмата е широка,или набухвател да сложа ?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_25.html

Скрит текст:

# 110
  • Мнения: 6 169
aDream, руколата и другите листни салати ги мия (и цедя) в центрофуга за салата.
с две ръце за центрофугата за салати - хич не обичам мокри салати. Салатите си ги накисвам в голяма купа, или леген и центрофужа там на порции, но такива дребни листни като руколата, валерианата, подправки, когато имам повече  - направо в купата от центрофугата накисвам, после сложа в решетката и извъртам там.
Благодаря ви, ще пробвам и аз с центрофуга.  Hug

# 111
  • Мнения: 24 254
Пейч,ще пробвам и  твоята рецепта,формата ми е за 8-10 яйца ,та за това се чудя,гледайки снимките.

# 112
  • Мнения: 5 696
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?

# 113
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?
Би трябвало да може, но с приставка за разбиване на яйца, не с нож.

# 114
  • Мнения: 24 431
Този кекс и аз ще го направя.
Откакто имам центрофугата за салати се родих, изключително удобен уред. Peace

Срам, не срам, как да направя макарони с прясно мляко и сирене в тенджера? Blush Mr. Green

# 115
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
как да направя макарони с прясно мляко и сирене в тенджера? Blush Mr. Green
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1070

# 116
  • Мнения: 24 431
Благодаря, ще следвам тези стъпки, но ще пропусна запържването.

# 117
  • Мнения: 15 117
Аз ги варя в съвсем малко вода, а като я поемат, добавям прясното мляко и доварявам с него. Почти накрая, слагам и захарта. Сирене добавям преди сервиране, отделно за всяка порция.

# 118
  • Мнения: 5 696
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?
Би трябвало да може, но с приставка за разбиване на яйца, не с нож.

Тази приставка трябва да е като на миксера за яйцата, но като се замисля робота няма такава... Благодаря  bouquet

# 119
  • Мнения: 24 431
Дара, благодаря, захар няма да слагам, който иска да си слага допълнително за всяка порция, аз ги харесвам без захар. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт