За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 375
  • 737
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 463
 
Заповядайте в новата тема bouquet

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 109 Simple Smile

 

и старата тема, ако някой нещо е забравил там Simple Smile

 Mr. Green да ви усмихна с цената на черешите

# 1
  • София
  • Мнения: 1 921
Мале-е-е-е, то излиза, че една черешка струва 45 стотинки  newsm78 #2gunfire #Crazy

Скрит текст:
Mr. Green да ви усмихна с цената на черешите


[/quote]

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 20:59 от izoma

# 2
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
Кисели са още, не се пипат  Mr. Green
 пеп-4о, първите топли, разстановани върху решетка, поръсени -овлажнени. Вторите -препечени ( който много говори по ГСМ  Embarassed ) разстановани , охладени, напудрени, засега добре. Мъжът ми каза, ако не ги харесат колежките - върни ми ги  Mr. Green
 i_peych, благодаря! Така и направих.
 Пеп-4о, благодаря за темата  и за рецептата!

# 3
  • Мнения: 22 867

За майонезения сладкиш - добавяла съм стафиди, орехи, сушени сливи, сушени кайсии, не го развалят изобщо, въпрос на вкус! Simple Smile Peace

пеп-4о, кви са тез череши, за гледанье иль за иедини? newsm78   bouquet за темичката!

# 4
  • Мнения: 15 046
Благодаря за темата! bouquet

# 5
  • plovdiv
  • Мнения: 541
Цитат
пеп-4о, кви са тез череши, за гледанье иль за иедини?
За гльодане ,Лабрекс,за гльодане.

# 6
  • Мнения: 10 703
Аз пък не мога да разбера като правя кекс или тутманик (редките теста, не тези които се месят), сбити ми стоят и това е. Иначе ми се изпичат, не са сурови, но не са пухкави. Като сложа повече набухвател пък много ми миришат. Къде бъркам? Някой на първо четене може ли да предположи.

Ето примерно рецепта която не ми се получава и толкова. На тутманик солен е. Тук от вас съм я вземала и успешна е била според повечето правили я. Но не ми става пухкав вътре, а като тухла.

4 яйца
Половин ч.ч олио
2ч. ч брашно с бакпулвер
1чч кисело мляко с малко сода
Пека  45мин на 180гр.

Това с миксер на ниска степен го разбивам.

# 7
  • София
  • Мнения: 12 222
Записах се, благодаря!

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
pep-4o, labrex, благодаря! Изпекох го без обаче. Следващия път ще сложа.  Peace
pep-4o, и аз преди купувах и си ги хапвах, но веднъж изядох 100 грама наведнъж и ми стана мнооого тежко. Blush Оттогава не съм яла изобщо.  Crazy

# 9
  • Мнения: 22 867
Цитат
пеп-4о, кви са тез череши, за гледанье иль за иедини?
За гльодане ,Лабрекс,за гльодане.

Май не са много и за гльодане, ама..........това е положението! Simple Smile

Аз пък не мога да разбера като правя кекс или тутманик (редките теста, не тези които се месят), сбити ми стоят и това е.
Скрит текст:
Иначе ми се изпичат, не са сурови, но не са пухкави. Като сложа повече набухвател пък много ми миришат. Къде бъркам? Някой на първо четене може ли да предположи.

Ето примерно рецепта която не ми се получава и толкова. На тутманик солен е. Тук от вас съм я вземала и успешна е била според повечето правили я. Но не ми става пухкав вътре, а като тухла.

4 яйца
Половин ч.ч олио
2ч. ч брашно с бакпулвер
1чч кисело мляко с малко сода
Пека  45мин на 180гр.

Това с миксер на ниска степен го разбивам.

vici75, и на мен солените кексове нещо все не ми харесваха, доста рецепти пробвах. Добре ми се получават по рецептите на snezko и на petu6ka63. По-често във вид на кексчета ги правя, но и големи кексове съм пекла по рецептите. Пробвай, ако искаш. Peace


# 10
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Аз пък не мога да разбера като правя кекс или тутманик (редките теста, не тези които се месят), сбити ми стоят и това е. Иначе ми се изпичат, не са сурови, но не са пухкави. Като сложа повече набухвател пък много ми миришат. Къде бъркам? Някой на първо четене може ли да предположи.

Ето примерно рецепта която не ми се получава и толкова. На тутманик солен е. Тук от вас съм я вземала и успешна е била според повечето правили я. Но не ми става пухкав вътре, а като тухла.

4 яйца
Половин ч.ч олио
2ч. ч брашно с бакпулвер
1чч кисело мляко с малко сода
Пека  45мин на 180гр.

Това с миксер на ниска степен го разбивам.

Когато правя нещо със сода винаги я слагам към края с малко брашно, иначе се угася много бързо и ми става твърдо каквото и да е. Иначе като разбиеш тестото вренага ли печеш или чакаш? Ако чакаш известно време содата може да се е угасила напълно и затова. А как го печеш? На колко градуса, колко време?

# 11
  • София
  • Мнения: 12 222
Аз пък не мога да разбера като правя кекс или тутманик (редките теста, не тези които се месят), сбити ми стоят и това е. Иначе ми се изпичат, не са сурови, но не са пухкави. Като сложа повече набухвател пък много ми миришат. Къде бъркам? Някой на първо четене може ли да предположи.

Ето примерно рецепта която не ми се получава и толкова. На тутманик солен е. Тук от вас съм я вземала и успешна е била според повечето правили я. Но не ми става пухкав вътре, а като тухла.



Това с миксер на ниска степен го разбивам.
За този вид тесто си имаше правила, които трябваше много добре за се спазват, как беше, че и аз не си спомням много добре щото вече ги отхвърлих тези солени кейкове. Задължително първо се събират всички мокри съставки и се добавяха сухите и замесваш, нещо такова и наистина се получаваше много добре..

# 12
  • Мнения: 10 703
labrex ти съвсем ме отчая  Grinning, ако на теб не ти се получава кекса аз на къде съм тръгнала  Joy Благодаря за рецептите. Ще ги пробвам при първа възможност.

Благодаря и на другите. Аз содата в началото слагам с брашното и олиото, киселото мляко. Освен един път да пробвам по към края.

Пека на 180 градуса 30 мин -45. Фурната ми е на газ. От всякъде едно и също пече. Нямам отделно отгоре и отдолу.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 06:35 от vici75

# 13
  • Мнения: 8 433
Благодаря за новата тема! bouquet
Солените кексове и на мен не ми се получават. Затова предимно ги правя на малки кексчета (мъфини). Спазвам правилото първо течните съставки, после сухите и като има сода, да не отварям в началото фурната. Peace

# 14
  • Мнения: 12 722
Здравейте,

Към тези, които слагат стъргани  картофи в кюфтетата - сурови или сварени?

Общи условия

Активация на акаунт