Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 8 тема

• 115 676
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Записвам се с едни барунис мъфини

На мен нещо трудно ми се получават мъфините, обаче не се отказвам. Ще следя темата за изпитани рецепти, следващите искам да са солени  Wink

# 691
Здравейте, надявам се да ме приемете във вашата, пълна с красоти и изкушения темичка Hug Отскоро имам форма за мъфини, така че започвам смело с експериментите. Искаше ми се да направя солени мъфини с някакво по-различно брашно. Имате ли идея дали това брашно, което е за печене на хляб и е с мая би могло да се ползва Предполагам, че ако махна содата или бакпулвера от съответната рецепта вероятно ще стане  Thinking

# 692
  • БГ
от същото брашно правих питки, не знам за друго как ще е , защото е с мая, и други семена и добавки.По-добре за мъфини си ползвай обикновено Peace

# 693
Здравейте! Току-що правих солените мъфини на Снежко и съм възхитена.Това са ми първите солени и май няма да пробвам друга рецепта.
Благодаря за чудната рецепта  bouquet
Досега бързата баница и соленият кекс почти винаги са ми ставали глетяви.Като много рядко имам неуспех с каквото и да е тесто,но този тип все ми се опираше.

# 694
  • София
Може ли рецептата?

# 695
1 яйце.,1 ч.ч натрошено сирене,2 ч,ч,брашно,1 ч.ч.кисело мляко,1 ч.л.хлебна сода,1 бакпулвер,1/2 ч.ч.олио.
всичко се смесва на ръка,пекът се на 180 градуса при загрята фурна за 20  минути,за 12 мъфина.много лесни и вкусни. Peace Peace

Намалих содата на 1кафяна лъжичка и 1/2 бакпулвер на Йоткер.
 P.S. Следващият път ще сложа и кашкавал,сега нямах.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 19:25 от Анонимен

# 696
Кексчета за РД на голямата ми дъщеричка :

# 697
Здравейте   bouquet Доста често правя мъфини и съм им голяма почитателка. Но досега не съм открила за мега сочни и шоколадови мъфини. Искам да направя следното - в купички от брюле да изпека мъфините и след като са готови и изстинали - да допълня в купичкта шоколадов мус  Mr. Green Но кексчетата трябва да са наистина сочни и много шоколадови  Heart Eyes

# 698
Здравейте! Току-що правих солените мъфини на Снежко и съм възхитена.Това са ми първите солени и май няма да пробвам друга рецепта.

Наистина е сполучлива рецептата на snezko, вкусни кексчета стават по нея. И аз често я ползвам, вчерашните:

Другата, която ми харесва, е  рецептата на petu6ka63.

Скрит текст:

# 699
  • БГ
Здравейте   bouquet Доста често правя мъфини и съм им голяма почитателка. Но досега не съм открила за мега сочни и шоколадови мъфини. Искам да направя следното - в купички от брюле да изпека мъфините и след като са готови и изстинали - да допълня в купичкта шоколадов мус  Mr. Green Но кексчетата трябва да са наистина сочни и много шоколадови  Heart Eyes
такива са Бианка едни шоколадови с хрупкав топинг. Или правя и по рецепта на сладкиш негърче само , че като мъфини със шоколадов топинг.

# 700
от същото брашно правих питки, не знам за друго как ще е , защото е с мая, и други семена и добавки.По-добре за мъфини си ползвай обикновено Peace
Беше ми влязла все пак мухата и не мирясах докато вчера не пробвах. Направих мъфини с това брашно и по рецептата за солените мъфини на снежко, но без посочените в рецептата набухватели, тъй като в брашното има мая. Е, ами не станаха, т.е. почти не се надигнаха, но иначе стават за хапване, дори са изненадващо вкусни  Laughing

# 701
такива са Бианка едни шоколадови с хрупкав топинг. Или правя и по рецепта на сладкиш негърче само , че като мъфини със шоколадов топинг.

Аз се сетих примерно по рецепта за сладкиш брауни  newsm78 може би също ще станат. Сега ще потърся тези на Бианка

# 702

Аз се сетих примерно по рецепта за сладкиш брауни  newsm78 може би също ще станат. Сега ще потърся тези на Бианка

И по рецептата на sladka hapka стават чудесни шокомъфинки. Heart Eyes

Скрит текст:

с парченца шоколад и орехи

# 703
poxy 80, страхотно изглеждат, украсата от къде е, моята малка дъщеря много би се зарадвала на такива  bowuu

# 704
Правих мъфини по тази рецепта
http://recepti.ezine.bg/r-4039-Постен_сладкиш

станаха страхотни

Общи условия

Активация на акаунт