Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 3 тема

• 137 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • област Софийска
КОлко броя ти излязоха и колко време ги пече. Аз му се каня откакто го видях този сладкиш, но ще чакам да го направя като имам гости, защото сама ще си го ям иначе ( не си подат по кафевите сладкиши домашните)
Излязоха ми 12 мъфина, при това съм пълнила формичките повече от обикновено. Пекох ги, както си е по рецепта - 20 минути на 160 градуса. Според мен, ако се пекат повече, ще станат сухи мъфинките. А така са си екстра - меки, въздушни, направо се топят в устата. Невероятни са!
Aredhel , чудни са ти кексчетата   bouquet И аз имам голям мерак да направя някакви мъфини със сладко, ама все ме е страх да не ми потъне сладкото на дъното и още не съм пробвала.

# 556
  • При елфите ...
Aredhel , чудни са ти кексчетата   bouquet  И аз имам голям мерак да направя някакви мъфини със сладко, ама все ме е страх да не ми потъне сладкото на дъното и още не съм пробвала.

♥♥рина, благодаря! Аз ги правя винаги със сладко и понякога слагам по повече и рядко имам гафове. Използвам една рецепта за тестото, която е много сполучлива и ми харесва най-много от всички до тук изпробвани. Ако те интересува ще ти я напиша!   bouquet

# 557
  • област Софийска
Разбира се, че ме интересува  Hug

# 558
  • При елфите ...
Разбира се, че ме интересува  Hug

Ето по тази рецепта ги правя, много ми харесват на мен.

Мъфини със сладко от вишни

Продукти:
2 яйца
200 г/мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100 г захар
сол /щипка/

Плънка:
Сладко каквото обичате.  Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки

Приготвяне:
Пуснете фурната на 200 С да се загрява...
Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко. После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/
Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Ако печете в метални форми за мъфини, то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.
Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин. Пълнят се 8 чашки за крем карамел.
Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.
Обикновена фурна 200 С. С вентилатор 180 С.

/Рецептата е на ЧервеноВинце/

# 559
  • област Софийска
Благодаря!  bouquetРецептата я има на първа страница.

# 560
солени мъфинки

# 561
  • област Софийска
petu6ka63 , внимавай, какви са тези снимки?! Иде ми да захапя монитора. По коя рецепта ги прави, чудесно изглеждат.
Аз пък все още не съм правила солени, ама като гледам твоите...

# 562
♥♥рина , и аз така с твоите newsm03 И реших - империята отвръща на удара smile3533
Солените кексчета ги правя винаги по една рецепта, която винаги е успешна, а вътре слагам различни неща - каквото имам и според настроението.
2 яйца
100мл олио
1ч.ч к. мл
разбивам последователно и после вътре
маслинки, сиренце, кашкавал, топено сирене, колбас или нещо пушено, самардала, магданоз, копър и т.н
отделно
2ч.ч брашно
2ч.л бакпулвер
щ сол
мятам брашняната смес наведнъж и разбърквам максимум до 10 пъти, за да остане пухкаво.не се бърка до хомогенност!!!
и другото го знаете - в загрята фурна
после лекичко с клечка за зъби подпъхвам, за да ги освободя и вадя Mr. Green
Извинявам се, че тази рецепта я пиша вече за н-ти път тук Embarassed
забележка: под 1ч.ч имам предвид мерителната, но не пълна догоре, а до чертичката на 240мл

# 563
  • област Софийска
То се е видяло, че тези дни ще се пробват  Peace

# 564
Ах, колко апетитно изглеждат всички  smile3501 момичета
Аз правих солени и ми се получиха страхотно, обаче сладките нещо не ми харесаха правих двойно шоколадови мъфини.Къде ли бъркам newsm78

# 565
Мама Радост просто опитай друга рецепта.

# 566
  • област Софийска
mama Radost , какво точно не ти се получи?

# 567
Царевични мъфини с тиквички по рецепта на nordina .   bouquet

# 568
Oт мен мъфини с ябълка и шоколадов чипс.

# 569
Pety ,прекрасни мъфинки  Hug
bliznacite2004,благодаря ти,че сподели резултата.Мъфинките са чудесни   Heart Eyes
petu6ka63 ,апетитни мъфинки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт