За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 378
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
Нещо изпуснах предната тема, но благодаря за новата  bouquet.

Черешите са ви с немски цени.  Laughing Тази седмица и миналата не съм пазарувала, та не съм сигурна при нас извадили ли са. Беше студено обаче и още е, та надали са вкусни все още черешките.

# 31
zari65,не си закъсняла ,за вечеря остана.Едната ще я направя на грил тиган ,другата на фурна във фолио,да видим как ще се хареса повече.
Много благодаря за съветите bouquet

# 32
  • München, Deutschland
Някой правил ли е чипс от ябълки?
Имам 4 ябълки още от зимата, декември ги купих, и вече леко започват да пожълтяват.  Laughing У нас никой не яде, щрудел правих вече с 2 от 6...
Нямам дехидратор и никога не съм яла чипс от ябълки, но приятелят ми яде с удоволствие чипс от банан и си помислих, че ще ги одобри.

Соли ли се ябълката като банана? На колко дебело се реже? Хрупкаво ли трябва да е накрая или меко и огъваемо, но поизсъхнало? Embarassed

# 33
zari65,не си закъсняла ,за вечеря остана.Едната ще я направя на грил тиган ,другата на фурна във фолио,да видим как ще се хареса повече.
Много благодаря за съветите bouquet

Спокойно винаги става и с всякакви риби. Да ви е сладко.

# 34
Здравейте,  може ли лесничка рецепта за мъфини  Thinking
Шоколадови:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=243588
Ванилови с парченца шоколад (много любими и от първият път се получиха,нищо че не разбирам от сладкиши )
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4
Пак шоколадови и лесни:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

Супер, много благодаря  Heart Eyes

# 35
Взех замразен агнешки дроб (бял+черен), мога ли директно да го сложа в тенджерата да се размразява докато се вари, или да го слагам в хладилника и да чакам за утре? Някакви особености при готвенето му на супа има ли (черният отделно ли се вареше предварително, нямам спомен  newsm78)?

# 36
  • под тепетата
 chrissy, аз съм правила чипс от ябълки. Само че не съм слагала сол. Режа на тънко, поръсвам съвсем малко захар, канела и пека до хрупкавост на слаба фурна.

# 37
  • София
Взех замразен агнешки дроб (бял+черен), мога ли директно да го сложа в тенджерата да се размразява докато се вари, или да го слагам в хладилника и да чакам за утре? Някакви особености при готвенето му на супа има ли (черният отделно ли се вареше предварително, нямам спомен  newsm78)?
Остави го в хладилника да се размрази и го приготви утре. Черният само го потопяваш във врящата вода за да смени цвета си и веднага го вадиш, няма варене при него.

# 38
Марчева, благодаря, и аз се отказах да го мъча тази вечер. А накрая на супата ли да го добавя после нарязан черния, или може да се вари половин час с останалите продукти? Бях чела някъде, че нагарча и досега супи за детето съм правила само от белия.

# 39
Ние вкъщи предпочитаме супа само от бял дроб. Черният не го харесваме варен, затова него го пържа или напоследък много любим печен с карамелизиран лук (рецептата за лукае от блога на Пепчо). Peace

# 40
  • München, Deutschland
Биляна 69, благодаря ти, нямаше да се сетя да сложа канела, щях да си помисля, че става горчива опечена. Simple Smile

# 41
  • София
Марчева, благодаря, и аз се отказах да го мъча тази вечер. А накрая на супата ли да го добавя после нарязан черния, или може да се вари половин час с останалите продукти? Бях чела някъде, че нагарча и досега супи за детето съм правила само от белия.
Не съм готвила супа, не знам. Ползвам ги и двата за дроб-сарма. Фортурна ти е казала какво да го правиш.

# 42
Много благодаря, няма да рискувам в супата тогава, ще оставя черния за дроб сърма и аз  Simple Smile

# 43
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2360.html

Скрит текст:

# 44
Въпроса ми е не е за тук,но се надявам някои да помогне.Купихме си печка Горение с таймер обаче упътването нищо не пише за таймера.Като включа фурната на горно и долно печене не тръгва изобщо.
Чак като щракна на таймера нещо като стрелка се пускат нагревателите ,но тръгва и някакъв вентилатор ли
незнам какво е това чудо духа ужасно и ми развали сладкиша ,които печах.
Как да пусна фурната само с нагревателите?

Общи условия

Активация на акаунт