За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 12 821

Левурдата е див чесън!
Ти ме уби, направо. Ще го хвърля, за какво ми е... newsm78

Правя салатки с него, като Картофена салата с левурда и крем сирене и Свежа пролетна салата.

# 181
  • София
  • Мнения: 12 260
Ето, това исках да прочета, аз доволен!!! Ще се суши и после ще се рони, тъй го разбрах. Момичета, силни благодарности, че отиваш за едно бройка в боклука.  Hug
Ваня, ще пробвам картофената и салата. Много благодаря!!
А какво е див лук и намира ли се по пазарите?
И последно, подариха ми и китка къри , не знаех че те това расте и у нас, прясно е и сега ще го суша и него, изобщо.....видях се в чудо.

# 182
  • Мнения: 8 541
Марчева, аз суша мащерка както е писала Боряна. Сложи на вестник или покривка рехаво, на един слой, суши в стаята като може да я обръщаш през ден - два. Като изсъхне, стриваш между дланите и прибираш в буркан. Ако искаш остави и цяла , за да си правиш чай .

# 183
  • Мнения: 2 816
Левурдата трябва да мирише леко на чесън, потъркай между пръстите. Ако не мирише, не е добре работата, понякога се бърка с момината сълза, която не е ядлива.

Някой по-напред питаше за трюфели, ако са реколта от тази година и ще ги купуваш, изчакай месец.....ако вие ги събирате, по-добре ги предайте и 3 да са.....не стават за ядене все още, зелени са.

# 184
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Как правите макарони на фурна? Не съм правила от години, правя по-често млечна баница с юфка на която слагам 150-200 грама юфка на 1 литър мляко. Четох няколко рецепти в нета но не са ли много 500 гр. макарони на 1 литър мляко?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_30.html

Скрит текст:

# 185
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
marchеva14
Нищо не и махай на мащерката. Аз я завивам във вестник и слагам в шкафа на тъмно. После обичам преди самото и ползване да си я стрия между пръстите...така е по-ароматна.

# 186
  • Мнения: 35 645
Как правите макарони на фурна? Не съм правила от години, правя по-често млечна баница с юфка на която слагам 150-200 грама юфка на 1 литър мляко. Четох няколко рецепти в нета но не са ли много 500 гр. макарони на 1 литър мляко?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_30.html

Скрит текст:

ОО, това ме науми , че ще е хубаво и аз да направя тези дни Simple Smile
Много лесно стават и са мммммм. Най-много обичам карамелената коричка отстрани като се запече Simple Smile

# 187
  • Мнения: 6 366
Благодаря за рецептите за макарони на фурна, ще пиша за резултата.

# 188
  • Мнения: 2 860
Здравейте,

искам да направя сладкиша на Пепчо http://pep-4o.blogspot.bg/2010/05/blog-post_19.html

Чудя се с какво сирене ще стане най-добре  newsm78 И ако купя днес боровинки ок ли ще са до неделя?

# 189
  • Мнения: 8 541
Здравейте,

искам да направя сладкиша на Пепчо http://pep-4o.blogspot.bg/2010/05/blog-post_19.html

Чудя се с какво сирене ще стане най-добре  newsm78 И ако купя днес боровинки ок ли ще са до неделя?

Филаделфия.  Peace Може и с Лидълско.
До неделя мисля, че няма да има проблем с боровинките, дръж на хладно.
п.п. Много хубава рецепта, не ми е попадала досега, ще я пробвам.  Peace

# 190
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Марчева, левурдата е страхотна в зелена салата или в сандвич. Аз я обожавам. Ползвам я като пера на пресен чесън. Много е полезна и вкусна.

# 191
  • Мнения: 9 496
Марчева, левурдата е страхотна в зелена салата или в сандвич. Аз я обожавам. Ползвам я като пера на пресен чесън. Много е полезна и вкусна.
вредна е за хора с проблеми на дебелото черво  Peace за всичко друго пише, че е много полезна. Дори за кръвно. Не съм забеляззала да спра да пия хапчетата, макар цяла пролет да хапваме обилно  Mr. Green но пък ни е вкусна. И на песто; и с крема сирене объркана, като млечна салата, и в кашкавалки-тип мързеливки харесвам...абе в много работи я влагам.

ЕваНиколова, Лидълското ползвам от 2-3 години вече, много съм доволна -и за сладкиши, за солени-ши   Grinning
и този сладкиш с боровинки е много хубав - маслен, топящ се в устата http://pep-4o.blogspot.bg/2017/02/blog-post_14.html

# 192
  • Мнения: 6 169
Ех, стига с тези сладкиши, че лигите ми потекоха. Обожавам ги.  Heart Eyes
Последният на Пепчо ще се пробва.  Peace

# 193
  • Мнения: 35 645
Аз искам да направя сладкиш с ябълки и канела. Да е пръхкав като едно време. Все едни степани ми се получават Sad

# 194
  • Мнения: 211
Как правите домашен сладолед без яйца? Аз слагам кондензирано мляко и сметана. Чудя се ако е с кондензирано мляко и маскарпоне дали ще се получи? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт