За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 685
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 4 859
vici75,това не е ли рецептата на Блонди за кексчета в чашки?
Само ,че в нея има сладко и какао.
Аз ги слагам в студена фурна,и пека на по-ниска температура,че моята е много силна,по някое време покривам с фолио.
Първият път ми станаха твърди,защото градусите ми явно не отговарят ,и от следващият път,като ги намалих, винаги се получават.(а хич не ме бива със сладкиши)
В темата беше коментирано,че ако содата
не е ок ,няма да  се получат,и че може да се замени с бакпулвер.
Моите ги пека в керамични формички за крем брюле и в шолички за крем карамел.

# 286
  • Мнения: 10 726
Да, да същата рецепта е. Някой тук я беше поствал и понеже казахте, че всеки би ги направил реших, че и аз мога да съм част от всеки. Ама не би. Сладко не сложих, понеже съвсем щях да ги окепазя. Реших да видя без никакви добавки какво ще стане, пък тогава да им слагам орехи, сладка, какао. Не знам да взема едно пакетче бакпулвер, но всичкото ли да сложа (на Йоткер)... Доста голямо ми се вижда, а сместа не е чак толкова много. Или да се придържам към тази кафяна лъчжичка?

# 287
  • Мнения: 4 859
Бакпулверът на Йоткер(10 гр.)е за 500 гр брашно,в рецептата брашното е около 300 гр.Аз бих сложила  1ч.л. и половина от пакетчето,т.е.почти цялото Rolling Eyes

# 288
  • Мнения: 10 726
Хм, значи доста повече набухвател от една кафена лъжичка ще трябва. Моите чаши са по 200гр. Аз слагам две. Дали даже да не сложа целия бакпулвер...То и така и така за боклука ще стане, още една доза да окепазя освен.

# 289
  • Мнения: 15 116
Аз си слагам целия бакпулвер. Да не говорим, че от няколко месеца ползвам пакетчетата от Кауфланд (те са по 15 гр.).

# 290
  • София
  • Мнения: 2 529
Момичета, вие бъркате ли ориза на фурна докато се готви ....

# 291
  • Мнения: X
Избягам, защото се разкашква. Но ако е с много допълнения разбърквам когато поеме повечето вода, защото иначе остават всички неща върху него.

# 292
  • Мнения: 10 726
Аз си слагам целия бакпулвер. Да не говорим, че от няколко месеца ползвам пакетчетата от Кауфланд (те са по 15 гр.).

Значи явно тая работа с една лъжичка набухвател няма как да стане. Вие бая нещо слагате. ПО цяло пакетче. Аз с лъжички си играя (понеже така по рецептите го препоръчват). За последн път ще се хвана уикенда и ще направя този път с пакетче бакпулвер, пък да видим.

# 293
  • Мнения: 8 530
vici75, тези мъфини не съм правила, а подобни, по рецепта за кекс с вода, без добавки, сложих 10гр бакпулвер, сода не съм слагала. Стават някак по-сухи за моя вкус, а кекса става разкошен. Та, според мен пробвай с цяло пакетче бакпулвер. Peace

emy_emy, аз не разбърквам ориза, след като го сложа във фурната. Peace

# 294
  • Мнения: 6 163
Днес видях в нета сладкиш с майонеза, може ли да го направя с млечна домашна такава или няма да се получи? Връщам се да чета последните няколко страници.

# 295
  • София
  • Мнения: 2 529
Благодаря ви, момичета и аз не го бъркам, но някак си този, който е най-отдолу е по-разварен и слепнал ... а този отгоре по-рехав и се чудех дали не бъркам някъде ...

# 296
  • Мнения: X
Повече мазнина - оризът носи на много, вода - гореща и колкото е указано за сорта на опаковката (аз слагам повече, защото така го харесвам), предварително мия до бистро - така го готвя и не съм имала подобен проблем. Някои запържват до прозрачно суровия ориз, но аз не съм почитател на пърженето и не го правя. Само ако е по-малко водата, прекаля с печенето или го оставя в гореща фурна дълго става сух горният слой.

# 297
  • Мнения: 8 530
Благодаря ви, момичета и аз не го бъркам, но някак си този, който е най-отдолу е по-разварен и слепнал ... а този отгоре по-рехав и се чудех дали не бъркам някъде ...
Да не би фурната ти да пече по-силно отдолу?  newsm78

# 298
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Благодаря ви, момичета и аз не го бъркам, но някак си този, хкойто е най-отдолу е по-разварен и слепнал ... а този отгоре по-рехав и се чудех дали не бъркам някъде ...

Това го наблюдавам само като ползвам бланширан ориз. Иначе разбърквам леко ако е с месо, защото иначе месото ми остава по-сухо.

# 299
  • София
  • Мнения: 12 258
Момичета, вие бъркате ли ориза на фурна докато се готви ....
Ми... не. Чакам да поеме водата и веднага го изваждам и задължително завивам с алум. фолио за около 10 -15 мин. Месото винаги предварително ми е сварено.

Общи условия

Активация на акаунт