За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 633
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Магнолия, аз мъфините винаги ги държа отвън, особено пък баноновите. Само ако имат глазура с крема сирене отгоре, ги слагам в хгладилника.

Ния, нашите опити вкъщи показват, че сгъстяването идва от мазнината, а не от яйцето и колкото повече олио слагаме, толкова по-гъста става. Та може би да я пасираш още веднъж с още олио? Ние си правим една пропорция и нямам идея какво ще стане, обаче. Иначе другият вариант е да я смесиш с крема сирене или цедено мляко, тя и без друго сигурно няма да се яде само като майонеза без никакви добавки...

# 451
  • Мнения: 5 692
"Идвам" с един въпрос - вчера направих мъфини с банан. Ще ги сервирам във вторник. Дали ще са хубави дотогава? И заради банана трябва ли да ги държа в хладилник?

да и да Simple Smile в хладилник

Голямо благодаря  bouquet и за двете да  Hug


Магнолия, аз мъфините винаги ги държа отвън, особено пък баноновите. Само ако имат глазура с крема сирене отгоре, ги слагам в хгладилника.


Притеснява ме да не започнат да киселеят заради бананите, че вече е и по-топло...


# 452
  • София
  • Мнения: 7 400
А пък да ви се оплача, вчера търсих в нашия Лидл от препоръчаното ми от вас крема сирене и маскарпоне и йок - ни едното, ни другото. Трябват ми до петък, ама ще търся в Била.  Crossing Arms

# 453
  • Мнения: X
През събота и неделя доста неща се изчерпват, особено следобедните часове. За моцарелата за пици от там след три безрезутатни уикенда отидох през седмицата и имаше. Маскарпонето в Била изобщо не го харесах, между другото Peace

# 454
  • Мнения: 9 493
и кремата им не е добро. Иди в Лидъл днес, ще са заредили  Peace


Притеснява ме да не започнат да киселеят заради бананите, че вече е и по-топло...


случвало ми се е с малинови, затова има ли плод, през лятото прибирам в хладилник - не киселеят, но там, където е плода става едно лепкаво.

# 455
  • София
  • Мнения: 10 825
Ще имаме градинско парти в градината на малкият ми син и трябва да занесем домашна почерпка. Събирам идеи за неща, които да занеса. Условието е да се прави лесно и да излизат повечко бройки chef

# 456
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Онна, от мен:

Сладки:

- мини мъфинчета, ако имаш малки формички
- пастички от пандишпанов блат, срязан на 2 и по средата някакъв крем (ти знаеш какво могат да ядат деца, затова не ти предлагам), а отгоре ягодка, зрънце грозде, боднати с клечка за зъби
- бисквитени топчета
- скалички

Солени:

- хапчици от едно кашкавалче / маасдамер/ лердамер и т.н. и едно зрънце грозде
- черита (за малки дечица - на 1/2 срязани) и към тях моцарела или краставичка (колелце), обикн сирене ще се разпадне от набождането с клечката
- кифлички - нз дали ти е достатъчно бързо, но аз много харесвам с обикн тесто за питка и с плънка само от сиренце, търпи, естествено, вариации плънката
- соленки - тези с амонячна сода на Пепчо във форма на зайчета са много вкусни, само формата я променям да са тънки пръчици, а отгоре поръсвам със сусам, ким, шарена сол...


Общо взето бих се спряла на фингърфууд, и то с клечка захванати, за да не се цапат като ядат и ако пипнат с мръсни ръце, да е ок.
не бих направила един голям кекс и всеки да получи филийка, примерно... Също така, предложенията ми са за дребни нещица, защото след парче кекс, детето сигурно повече нищо няма да хапне...

# 457
  • Мнения: 35 645
Ще имаме градинско парти в градината на малкият ми син и трябва да занесем домашна почерпка. Събирам идеи за неща, които да занеса. Условието е да се прави лесно и да излизат повечко бройки chef

Соленки на Ваня

http://svanya.blogspot.bg/2017/03/blog-post_5.html

# 458
  • Мнения: 9 493
охлювчета-пица   http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_15.html  с всяко универсално тесто, ако не ти се меси. Става и с бутертесто, но са хубави, докато са топли. Плънка - по желание. Може на спанак/сирене да заложиш.
триъгълничета-кифлички http://pep-4o.blogspot.bg/2013/04/blog-post_4.html тук са със спанак, можеш да смениш плънката
Хляб за тостер без корите, намазваш с масло и ги поставяш в гнездата на форма за мъфини (май имаш Simple Smile
слагаш плънка тип пица, или каквато харесваш,  отгоре нещо кашкавалено да се запече и разтече - зелено поръсено и 1/2 чери доматче    за цвят  
някакви соленки, завити на дрееееебни кифлички

Сладки - http://pep-4o.blogspot.bg/2013/03/blog-post_26.html - бели, черни - каквито избереш ти
банички с шоколад http://pep-4o.blogspot.bg/2012/09/blog-post_4.html
гужер - соленки от парено тесто - със сирене е в тестото, вкусни са дори без плънка. Бързо се шприцоват, бавното е да направиш пареното тесто Simple Smile но излизат много http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_25.html

# 459
  • Мнения: 4 859
Ще имаме градинско парти в градината на малкият ми син и трябва да занесем домашна почерпка. Събирам идеи за неща, които да занеса. Условието е да се прави лесно и да излизат повечко бройки chef
Охлювчета от бутер тесто
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_376.html?m=1
Мини пици
http://tedytitova.blogspot.bg/2016/06/blog-post_12.html?m=1
Пак от бутер тесто охлювчета на Лео със сладка и солена плънка
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=96609
Мини хамбургери
http://recepti.gotvach.bg/r-56464-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … 5%D1%80%D0%B8?l=1
Мини парти кюфтенца
http://www.bulgarian-kitchen.com/iastiia-s-meso-9/iastiia-ot-sml … uftentca-638.html
И тук има няколко идеи
http://www.cookwithasmile.com/%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8-%D0%B7%D0 … 0%BA%D0%B2%D0%BE/
Хрупкави пилешки пуканки със сосче (и студени са вкусни)
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2016/02/blog-post_22.html?m=1

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 14:03 от lady_gothic

# 460
  • София
  • Мнения: 13 438
Ния, нашите опити вкъщи показват, че сгъстяването идва от мазнината, а не от яйцето и колкото повече олио слагаме, толкова по-гъста става. Та може би да я пасираш още веднъж с още олио? Ние си правим една пропорция и нямам идея какво ще стане, обаче. Иначе другият вариант е да я смесиш с крема сирене или цедено мляко, тя и без друго сигурно няма да се яде само като майонеза без никакви добавки...

Пробвах и това, всъщност пробвах доста неща, но не се сгъсти. Може да пробвам с цедено мляко, иначе мислих да я правя на сос към тортили смесен кетчуп с майонеза, но доста сериозно количество Хайнц ще ми трябва, за да сгъсти такова количество. По-евтино ще ми е май да купя една обикновена майонеза и да я разбъркам с тази и после да смеся с кетчупа.  Tired

# 461
  • София
  • Мнения: 10 825
Много ви благодаря за идеите  bouquet Страхотни са, ще си запазя рецептите и за домашни поводи, тъй като такива хич не липсват Simple Smile
Сега ще направя соленките с парено тесто, звучат интересно. От една доза към 50-тина ли излизат, пепчо?
Добра идея ли е да ги направя от предния ден или е по-добре в самият ден?

Имам от малките метални формички от едно време, в които се правеха кошнички от маслено тесто, ако се сещате за какво говоря. Дали бих могла да ги използвам за мини мъфини?

# 462
  • Мнения: 9 493
ако ги намаслиш добре, за да се изваждат - да. Ще станат хапки-тъкмо. Но за тях ти предлагам тия соленки от Йоли също .. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3096.msg108190.html#msg108190 само че вместо горгонзола за децата крема сирене, или обикновено, с кашкавал, настъргани и споени с яйце съм правила.
тези бонбони от кори за баница http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2175.msg54610.html#msg54610
гужер соленките излизат около 60

# 463
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Онна, освен това, което Пепчо ти казва, да ги намаслиш, има малки хартийки, водят ги за бонбони и имат форма като тези за мъфини, просто са по-малки. Пак ги има в най-различни цветове. Ако никъде не намериш по-евтини, има в ДМ със сигурност.

На Пепчо рецептата ми напомня и за еклери, обаче според мен е играчка да вариш, после шприцоваш, накрая печеш, че за капак и пълниш с някаква плънка. Но вкъщи имам хубава рецепта за парено тесто, ако ти трябва, мога да ти я снимам.

# 464
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз имам хартийки за бонбони, точно от тях мислех да ползвам Peace
Аз се справям добре с тестото за еклери и за това си мисля, че няма да имам големи трудности с тези. По-скоро пълнението след това би могло да ми е проблем Thinking

Общи условия

Активация на акаунт