За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Правих майонеза, направих няколко опита, така че няма да започвам отначало, тъй като ми посвършиха продуктите. Майонезата стана течна, вкусна е, но течна, има ли вариант да я сгъстя?
Когато не ми се сгъсти майонезата2, в друг съд слагам яйце и сипвам от рядката смес по малко и разбивам с пасатора. Винаги се сгъстява.

# 526
  • София
Малко глупав въпрос, но откъде мога да купя хартиени формички за мъфини? Става въпрос за района около СУ, Оборище, Докторска градина, Янко Сакъзов. Вчера обиколих малките магазинчета в квартала, Била и тн. и нъцки. В кауфланд има, но ми е далеч, а ми трябват за довечера.  bouquet

# 527
  • München, Deutschland
Наистина ли в Била няма? Там преди имаха... Виж в немския магазин на Дондуков (на ъгъла с В. Левски), там ако има, ще са някакви по-хубави. Със сигурност съм виждала в магазина за левче с/у английската на Дондуков. Ако знаеш други магазини за левче, със сигурност ще има също.

Това ми хрумва на първо време в района.

# 528
  • София
Мерси, ще ги проверя тези в обедната почивка.  bouquet

# 529
Здравейте,аз пак с въпрос Blush
Може ли да заменя в рецепта царевично брашно със соево обезмаслено брашно Crazy
Сместа трябва да е тип палачинкова (за клафути става въпрос).

# 530
  • München, Deutschland
Въх, уби ма!  Кво е тва брашно? Grinning Не го познавам, но соево - според мен не, защото то си звучи като брашно и може да не поема толкова течност, колкото царевичното. Може би с грис бих заменила аз или с ако нямаш, с галета, каквото има подръка.

Също нишесте не бих слагала, защото то пак по друг начин се отнася към водата.

# 531
А ти питаш ли ме как се оцъклих,когато майка ми остави брашното на масата и ми каза -'готви' #CrazyИ брашно от нахут има hahaha
На опаковката на соевото брашно има рецепта за палачинки ,затова реших че става Rolling Eyes
Иначе това е рецептата
http://oneblogforcooking.blogspot.bg/2010/06/raspberry-clafoutis.html?m=1

# 532
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз също имам брашно от нахут.

царевичното брешно е само въглехидрати, от нахут и соя има белтъчини и засища повече, т.е. по-тежки стават палачинките.
аз замествам с тези две брашна липсващо яйце.
обикновено ги смесвам с други брашна.

незнам дали можеш да замениш царевично със соево брашно. царевичното поема доста вода и сгъстява, соевото не си спомням да сгъстява толкова много. newsm78

# 533
  • София
Малко глупав въпрос, но откъде мога да купя хартиени формички за мъфини? Става въпрос за района около СУ, Оборище, Докторска градина, Янко Сакъзов. Вчера обиколих малките магазинчета в квартала, Била и тн. и нъцки. В кауфланд има, но ми е далеч, а ми трябват за довечера.  bouquet
Има разкошни и по цвят, по различни производители и по форми на "Неоф. Рилски " 58. Вървиш по "Раковска" минаваш СДС - то и следващата пресечка в дясно завиваш. В ляво ти е магазинчето и пише: "СЛАДКАРСКИ консумативи и декорации". Заслужава си да го посетиш, не можеш да си тръгнеш, толкова интересни и хубави неща се продават.

# 534
asyalein,а някакви идеи за соевото брашно,може ли да ми напишеш-сладки ,солени....Има срок само до края на месеца Rolling EyesОбезмаслено е.
В тази рецепта има и бадемово брашно,така че май няма да се получи наистина,ще ходя да купя царевично,благодаря Hug

# 535
  • София

В ДМ, в подлеза на софийския има и са много хубави като качество Simple Smile Дано случиш и на подходящи десени.

# 536
  • Sofia
Някой правил ли е желирани бонбони?
Стават ли като купените,жилави и еластични?
Дъщеря ми накупила разни молдове и ме кара да правя,но да са с полезни съставки Thinking

# 537
  • София
Дам, една колежка ми каза, че имало в ДМ, след работа ще проверя. Днес в обедната обиколих сумати магазинчета за левче и немския и нямаше никъде.  Tired

# 538
  • München, Deutschland
Съжалявам, че и в левчето не е имало. Sad В ДМ ще има и наистина са качествени, но не знаех, че в подлеза има ДМ, че да те насоча натам.

# 539
Здравейте!

Моят син иска да му направя пиле с шоколад  Rolling Eyes Харесах тази рецепта, но се чудя има ли смисъл да опитвам? Да не стане гадно  newsm78 Да се ядосвам за продуктите   newsm78

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1737

Общи условия

Активация на акаунт