Ноемврийки 2016 - Тема 2

• 82 419
  • 418
  •   1
Отговори
# 240
  • Някъде в Матрицата
Вики, прегръдки!
Въпреки, че не съм от особено редовните, тук ми е по-уютно за писане. Все пак първата любов (форума) 😂 не се забравяла. Във ФБ напуснах всички бебешки групи.
Беболина утре ще навърши 9 мес. и към момента е с 2 долни зъбчета. Мисля, че въведох почти всичко но установен график на похапване нямаме. След събуждане й давам от маминото. По-късно може да й направя "попара" от бисквити с кисело мляко, като изчаквам бисквитките добре да омекнат. Пасирам също така плодове, заедно с бисквитки и се получават не лоши десертчета. Веднъж я оставих да яде сама. Стана мазало, естествено. 😂😂😂😂 Но придвидливо я оставих да върши тази дейност в надуваемото басейнче, така че щетите бяха минимизирани. 😁
Иначе пълзи, обикаля с проходилката и ако има за какво да се държи, може и да остане права за мъничко.

# 241
И моята сладурка е в "мама периода".
Само да изляза от стаята и почва да вика или мрънка.
Сутрин като се наспи най- дълго стои с баща си без протести.
Но ако й се спи иска да се гуши в мене и тогава е безутешна.

# 242
Да раздвижим темата малко Simple Smile Mask
Дайте акъл, ако сте пътували с кола и бебе повече от 4 часа, как, аджеба, го направихте?
Подготвям се с план, да тръгнем след първото хранене (сутринта) и после бурканчета и бензиностанции.

Реалистично ли е, според вас? Nature Earth Africa

# 243
  • Казанлък
Помбер, на колко време се храните? То това е. За 4 часа ще имаш едно хранене в колата и толков според мен. Завсиси и какво ядете де. Ако е пюре стопли го предварително и го сложи с термо чантичка. Ако е мляко термос, разделител...лъжички кърпи всичко под ръка. А ако е кърма най-лесно пък.

# 244
  • Шумен
Помбер, най-лесно е да дадеш пак мляко, пък пюрето/ кашата да го оставиш за след като пристигнете.
Ние си изкарахме прекрасно в Миндя, баба и бебе също са се гледали добре, много е слушала малката и изобщо не се е и сетила за нас 😁.

# 245
Ах, как ти завиждам, Siberia9. ..! Grinning

За пътуването - ние станахме сутринта, нахранихме малката и започнахм да приготвяме багажите, тя щъкаше ентусиазирано ололо нас. Изчакахме я хууубаво да каталяса, изяде си обяда, качихме се в колата и заспа за нула време. Откара 3 часа сън - точно колкото беше и пътя! Simple Smile Измислихме го по този начин, защото като се движим в града, ако има енргия и е будна, на 5-тата минута започват опити за измъкване от столчето, мрънкане и т. н.

# 246
Храни се пет пъти на ден.
Замислям сутрин да изпие АМ (към 7) и да тръгваме.
Лошото е, че 10:30 яде плод/плодово пюре, а в 12:30-13 обяд (топло).
Пътят май ще е с две спирания минимум и си мислех да взема нагревател за обяда и в  някое ОМВ контакт.
Head Band

Айде ще пиша как е било, стискайте палци Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 19:42 от помбер

# 247
Благодаря за съветите, момичета! Пътувахме безпроблемно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Я кажете как се справяте с обичните родини, които се хвърлят да ви пипат, мачкат детето. Аз съм в културен шок, тук БГ, явно е нормално бебето да се обгради на първо виждане и всички да кудкудякат едновременно. Мен ме заболява главата, а бебето почва рев.

Ще разредя подобни рандевута!

# 248
  • Казанлък
Grinning Аз им казвам " недейте да й говорите с лигав престорен глас, защото ше ревне" съответно никой не ме чува и се почва едно квичене и протягане на ръце към нея - и след 10секунди гайдата е надута и сами бягат Grinning а и то за съжаление няма покрай мен мераклии да я гледат. Мерака на бабите беше докато съм бременна явно и в началото когато хич не ми е до тях когато бебето си спи и яде само. Явно мойта майка се е обидила, че нямах нужда от нея, защото сега трябва да я моля да я вземе за 1 ден. Как се оплаках на бързо...
Така и така съм се разписала да си дам отчера - по мое усмотрение намалих дневното мляко от 3 на 2. На 9м е точно и се тревожа да не е малко, но от както свърши кърмата тя не иска да го изпива това второто сутрешно мляко. Сега нещата изглеждат така:
 6.30 АМ 200мл
10 попара + пасирани различни плодове
13ч 190гр пюре
17ч каша
21ч АМ 200мл
Моля някоя мама по-запозната да каже как й се струва. Мисля от 10м да запиша на кухня.
Зъби все така нямаме. Косата започна вече леко да расте Stuck Out Tongue Winking Eye
Обикаляне здраво из цялата къща и това е положението.  Ей сега и ученик ще имам първокласник Hug
Целувки на всички
Аа и хора тука днес е адски стуууд. Чудя се да излизам ли какво да правя

# 249
  • Бургас
Здравейте, да се отчета и аз Blush Записах го на кухня, няма братче, не ще и не ще. Нищо не му харесва сготвено - манджи, супи, попари не. Много обича суха храна, например хляб със сиренце и малко дом. лютеничка или домат. Вече му давам доста неща да си вкусва от "човешката" храна, почти нищо не отказва, но готвено не приема, върти глава отрицателно и стиска устичка Joy Пробвах и онзи ден кис. мляко с бисквити, изяде 3 лъжички и до там. Сега горе долу менюто му е:
6:30 - АМ
9:30 - АМ с бисквити
12 - зел./месно пюре
15 - средичка хлябче с нещо подходящо
17 - плодово пюре/каша
19 - пюренце/мляко/нещо др.
22 - АМ
Пробиха вече и отгоре двете зъбчета, мажем от време на време с алкохол и се усеща разлика Disappointed Relieved Вечер почти на всеки час ни вдига, абе пълен ужас, но нищо ще избутаме, живи и здрави да сме. През деня спи само два пъти, става към 9 9:30, заспива към 12 за час средно, после пак към 16 17 за час и накрая в 22. Не иска да пълзи, обикаля с паяка, но до годинката няма да проходи, доста е нестабилен още. А и косата порасна доста, имаме къдрички.

# 250
Въпросче.Аз съм фен на късното захранване и сега въвеждам глутен. Вкарах овес, днес почвам шпелта. НО.. не мога да открия каши или бисквити с ръж или ечемик. Всичко останало е с пшеница, а нея я дават като последна за вкарванв храна с глутен.

Какво след какво вкарахте, колко ереме, какви каши, бисквити, сухари. Моля за помощ, плз..

# 251
Въпросче.Аз съм фен на късното захранване и сега въвеждам глутен. Вкарах овес, днес почвам шпелта. НО.. не мога да открия каши или бисквити с ръж или ечемик. Всичко останало е с пшеница, а нея я дават като последна за вкарванв храна с глутен.

Какво след какво вкарахте, колко ереме, какви каши, бисквити, сухари. Моля за помощ, плз..
Аз не съм била чак толкова стриктна кое след кое. Започнах  лимец (голяма фенка съм му и затова Grinning), после имах едни спелтови сухари, които слагах в крем супичките и накрая една готова каша с не знам си колко зърна Grinning Давала съм и овесени ядки, които по-късно видях, че имат и ръжени и ечемичени в тях, та така Grinning
Ние сме почти всеки ден вече на 4-кратно хранене:
8.30-9.00 АМ
12.30-13.00 - пюре
16.30-17.00-каша (редувам просо, киноа, елда, лимец, овесени ядки, грис и 1 инстантна, многозърнена + плод)
21.00 - АМ
Ако изместим СЗ в 16.00, към 19.00 давам малко сурови плодове, но рядко се случва...
Миналата седмица за обяд започнах да давам и червена леща, пробвахме и нахутена яхнийка - много се харесаха! Simple Smile

Вики, разбирам те напълно, и при нас няма мераклии да я гледат...Трудно е, но няма как. Аз гледам и да не се оплаквам много, че скоро трябва да се връщам на работа и не знам как ще свикна да не сме заедно по цял ден. Напоследък си мисля, че за мен ще е по-трудно отколкото за нея... Но да видим.. Grinning

# 252
За ръжта не мога да дам акъл, аз просто дадох каша с три вида зърна, от които едното беше ръж и така.
Не се втелявах да ги деля.

Днес ще го записвам на кухня, дано му хареса.

Избиват по два зъба наведнъж, не знам що, всяка нощ гледам филма "Писък"  Scream
Давам панадол преди лягане и мажа с Калгел. Спрях дентокинд и осадент, според мен, бяха бошлаф работа.

# 253
Пак аз Grinning - колко млечни храния имате и кога обмисляте още намаляване за сметка на твърдата храна? Ние сме на 4-кратно,  2 на 2, в понеделник Ния прави 10 м. Знам, че до годинката трябва да преболадава млякото, но гледам, че вече доста майки във фб дават АМ само вечер за заспиване...? Как мислите?
P. S. Вода продължава да отказва, затова през деня й правя 1 л АМ със 70-80 мл вода, така че и от там имаме млекце Simple Smile)

# 254
  • Казанлък
Ани, Стелито от 9м(сега е на 9,5) е на 2 млека. И на мен ми се виждат малко, но тя сама го отказа и го замених с попара, топченца на плазмон и пресни плодове. Ако някой даде идея за друга закуска ще е добре. Вътря тия топчета-попара. И двете давам с масло и сирене. Вода и тя не иска. Едва едва изпива няколко глътки.
И да ви се оплача - разболя се. Кошмар с тоя нос. За щастие сега носа отмина, но за ужас започна кашлица. Така се надявах да е по-здрава от батко си. Успокоявах се, че като е кърмена(той почти не) ще е по-стабилна, но уви.

Общи условия

Активация на акаунт