Интрагастрален балон

• 10 979
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Лидия здравейте,моля ви да споделите как се чувствате сега?Къде направихте процедурата и как мина?Аз мисля да си сложа балон дригия месец в Пловдив но все още проучвам.Моля за всякакви съвети!

# 16
Сега на 17.09.2021 ще слагам балон в стомаха. Дълго проучвах различните методи и стигнах до извода да го сложа. Надявам се с него да сваля 10 кг за 6 те месеца

Здравейте! Няма нови мнения затова реших да ви пиша. Поставихте ли балона, къде в кой град и какъв беше резултата? Обмислям да си сложа и искам да знам има ли положителен резултат

# 17
Здравейте!
Бих искала да споделя мнение за гастралния балон.
След изпробвани всякакви диети и режими от диетолози, се оказа, че ми липсва воля да спазвам всичко това  стриктно. Търсих из нета по-подробна информация за гастралния балон, като процедура, резултати, ползи, вреди, но разбира се намирах само общо инфо. Един ден, пак ровейки се да разбера малко повече за този метод за намаляване на теглото, попаднах на статия от една много симпатична лекарка -д-р Жени Георгиева - гастроентеролог, от болница Вита. Някакси ми вдъхна доверие и от снимката и от написаното от нея по темата Записах час за консултация при нея, за да започна отнякъде. Почти цял час пълни разяснения,  въпроси от моя страна,  как се процедира, какво мога да очаквам, какви са усещанията след поставяне на балона и все неща, които ми помогнаха да добия пълна представа за процедурата. На 17.05.2024 г., в болница Вита,  д-р Георгиева ми постави гастралния балон. Пълна упойка, безпроблемно възстановяване в рамките на 1 час, захранване и същия ден в къщи.
Усещането, след поставянето на балона: Първите няколко часа, имах чуството, че нещо се движи в стомаха ми. След няколко дни това усещане изчезна. Изчезна и гладът.Така без апетит, за 1 седмица, аз вече бях минус 4 килограма, това което преди със зор постигах с много тренировки в залата и някакви диети. Искам да споделя, с вас, че чуството да ставаш по-лек и още по-енергичен е неописуемо, въпреки лекия дискомфорт в стомаха. За 4 месеца и половина станах от 79 кг. на 50 кг.- рекорд според лекарите и те ме накараха да махна балона преди 6 те месеца, защото според тях, отслабването е прекалено. Септември месец -отново същата процедура с пълна упойка, но за изваждането на балона. За съжаление, аз не успях да изградя хранителни навици и сега започнах да качвам по малко килограми. Планирам след нова година, още януари и при съгласие от д-р Георгиева да повторя процедурата по поставянето на гастрален балон- това за мен е начинът, ако нямаш воля.
Ако някоя /някой/ от Вас все пак се е решил на такава стъпка- горещо препоръчвам да извършите процедурата в България и то в болница Вита.
Надявам се  да съм била полезна със споделеното! Хубава вечер на всички и весели празници!
p.s. Няма да ме притесните, ако ми задавате въпроси по  темаta. Каквото преживях, ще споделя!

# 18
  • Sofia
На каква възраст сте?
Колко сте висока?
От свалените почти 30кг кожата увисна ли?
Спортувахте ли през тези месеци?
Как се хранихте?

# 19
на 55 съм, 170 см. За съжление кожата на бедрата отвътре и около коляното малко увисна и на задните части леко се отпусна,, да не кжа, че направо изчезна всичко, наречено "задни части"-  и да спортувах, всеки ден, по 2 часа, ако издържа, но нямах тази сила и хъс, както когато бях, повече килограми. Сега, след свалянето на балона започнах да възръщам ден пп ден, силата и издръжливаостта в спорта и се чуствам в  съм в перфектна форма, но ще видя до кога Simple Smile.За сега  качих 58-59 кг.- /от септември,/ което е супер, но и ако ги задържа ще бъде геройство..... като един голям минус, че и докато си с гатрален балон и премахването му, не ти съставят хранителен режим, а ти казват- "храни се начесто и по-малко". Аз това го знам, но щеше да ми е по-лесно с точен режим по дни и точни грамажи, с конкретни храни и вероятно щях да имам някакви изградени полезни хранителни навици.

# 20
Да повдигна темата - на 19.02 се подложих и аз на тази процедура. След всичко изчетено, очаквах някакви страховити първи дни, но добре го понасям. На 44 съм, 159 см и 75 кг. След една Инвитро процедура, всичко в мен като воля и издръжливост се счупи и просто това бе решението😃.
Надявам се вс да е наред и въпреки напредването на възрастта, да успея, да си върна тия 57-8 кг, които поддържах преди.
Ще пиша някога пак😀за резултатите!

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 10:25 от М. К. 638929

# 21
  • Sofia
Не сте били с много наднормено.
Мислих,че ги правят тези процедури при много затлъстяли 🤔

# 22
Вероятно видя, че съм опитала всичко. Наистина много си поговори с мен.А за по-наднормените има други процедури.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 10:27 от М. К. 638929

# 23
  • Ню Йорк
Не сте били с много наднормено.
Мислих,че ги правят тези процедури при много затлъстяли 🤔
Българските лекари, когато им се плаща и забравят за лекарска етика и морал. По закон се прави на хора с много висока степен на затлъстяване, защото процедурата е силно инвазивна и рискова.

# 24
  • Sofia
Лидия здравейте,моля ви да споделите как се чувствате сега?Къде направихте процедурата и как мина?Аз мисля да си сложа балон дригия месец в Пловдив но все още проучвам.Моля за всякакви съвети!
здравейте,моля споделете ако сте слагали балон

# 25
Предстои ми поставяте на балон. Силно се надявам да смъкна така желаните 20кг.
Стартирам от 82кг.
Ще пиша как се развиват нещата при мен, ако все още някой има интерес от тази манипулация.

# 26
  • Пловдив
По закон се прави на хора с много висока степен на затлъстяване, защото процедурата е силно инвазивна и рискова.
Ако се вярва на сайта на Мейо клиник, която е доста авторитетна, процедурата е "минимално инвазивна", а най-подходящите кандидати са тези с първа, най-ниската степен на затлъстяване - ИТМ между 30 и 40, или за ръст 170 това са хора с тегло от 86,7 кг нагоре, а за ръст 1,57 - от 74 кг нагоре.
https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/intragastric-balloon … equire%20surgery.
Иначе и на мен не ми изглежда оправдано за сваляне от 79 кг при ръст 1,70 (аз съм горе-долу толкова и не бих сложила), но хора разни.

# 27
Здравейте!
Аз съм с балон от 2 месеца.Непрекъснато имам проблем със стомаха.Много от храните не мога да преработвам и непрекъснато имам рефлукс и повръщам.Балона го сложих в Турция-Чорлу Ватан.Свалила съм 8 кг.,но не спортувам,а трябва.

Общи условия

Активация на акаунт