Паническо разстройство - 28

• 95 170
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, имам въпрос. Може малко да не е за тук, но тъй като пия АД, ще попитам все пак. Цикълът ми закъснява. Менструацията не ми идва вече цял месец. Възможно ли е да е от приема на АД или е пременопауза? На 42г. съм. За пръв път ми се случва такова нещо. Т

# 226
Карла,
Не зная дали бих помогнала с отговора си, тъй като нямам представа дали АД влияят в/у цикъла - при мен не е имало проблем с това.
Но иначе - да, възможно е да е пременопауза.
При мен цикълът спря "от раз" на 44 години.

# 227
Не си спомням дали откакто приемам АД ми се промени цикълът, но горе-долу по това време. От 4 години стана един редовен, не може да бъде, иначе по-рано се сещаше на 5 месеца. На 47 съм.

# 228
Kaрла,на мен пък ми дойде 2 пъти, през седмица. Дойде ми веднъж на датата,  спря, измина седмица и ми дойде пак, цял нормален и 5 -6 дневен. Докторката ми каза, че не е от АД. Направи ми изследвания и каза, че съм ОК и да си следя дали ще продължи така. Не , беше еднократно, но при теб пък никакъв го няма. Проверили за бременност?
Знам, че противозачатъчните го регулират.

# 229
Не съм бременна. Ама такова закъснение до момента не е имало. Какви изследвания трябва да направя? То сигурно гинеколога ще каже. Бях чела някъде по руските форуми, че Левид /антипсихотик/ дава отражение на менструалния цикъл...

# 230
Антипсихотиците са си друг отбор, някой от тях са дибензодиазепини. С една дума много са по-страшни от АД.

Карла, може да е от чукащия ни климактериум, но върви на гинеколог.

Много съм зле в тези жеги, като при започване на АД.

Хубава седмица!

# 231
  • Няма такава държава!
Карла, и при мен беше така миналата година, точно по същото време, по жегите и с пиене на АД. Не знам дали от лекарствата, тревогата или жегата, или пък комбинацията от трите, но бях с абсолютно същите симптоми. Мисля, че най-вече беше от психическото ми състояние тогава - това си дава отражение на цикъла, пък и аз мисля, че влизам в предменопауза, но гинеколожката каза, че определно не е менопауза, установи го при преглед - имало достатъчно яйцеклетки и каза, че няма нужда от изследвания. Това можело да бъде и нещо като предупредителен сигнал на тялото какво предстои / предстои ми да стана на 43 съвсем скоро/. Така че, спокойно, и това ще мине, както казваше баба ми.  Simple Smile Няколко месеца след това цикълът влезе в норми и си идваше редовно, но и аз много си внимавам с противозъчатъчни, че не ми се иска ново бебе.

# 232
Хорица, тая раздяла много зле ми влияе, правя всичко и имам страхотни моменти. Спортувам, храня се здравословно, правя секс, излизам, пия хранителни добавки, обаче в ден като този се чувствам зле. Депресирано ми е и съм празен от вътре... Просто да ви се оплача.. Sad

# 233
Днес явно не ни е ден, на мен също ми е много лошо. Гърло ме стяга, не се чувствам добре, само с вода се наливам. Дали е от жегите не знам. Кръвното е нормално, хапвала съм, ужас направо:)))

# 234
# 235
Здравейте, имам въпрос свързан с Есобел и Ривотрил. Сестра ми ги пие от доста време и има страх да пие други лекарства (освен Парацетамол). В листовката на Есобел пише, че не трябва да се приемат лекарства съдържащи ацетилсалицилова киселина. От вчера обаче е със зъбобол и Парацетамол-а не и помага. Ще се радвам, ако някой ми каже какво болкоуспокояващо може да приеме заедно с Есобел и Ривотрил. Благодаря предварително! (извинявам се за разбърканото писане, но бързам)

# 236
Здравейте Hug
И на мене жегите не ми влияят добре. Жега ми е много само като се прибирам по тези гадни автобуси, но ми се отразява на цялостното състояние и мислене. Опитвам се да се абстрахирам, казвам си, че на всички ни е топло, но само ям и пия вода, за да не ми стане лошо. Като гледам какви жеги идват още по-зле ми става Confused
Искам вече да е септември с нормални температури Laughing

# 237
Олеле, много зле ми действат и на мен тези жеги ooooh!. Стоя вътре и пак се чувствам ужасно.
Бях решила да намалявам Велаксина, като го пия през ден( то иначе няма как, защото съм на една капсула дневно, а нея няма как да деля) - пропуснах един ден, вчера пих и днес уж пак да пропусна. Миии, не смея, имам чувството, че не е добър вариант да се "пипа" дозата при такива аномалии на времето. Май ще си го пия както до сега. Явно няма отърваване от него.

# 238
Здравейте искам да питам някой пил ли е Ципрофлоксацин с Ад ? Аз пия Ципралекс и Флуанксол а при нужда и Ривотрил сега звънях на психиатъра и каза че мога да ги пия но ми е притеснено понеже това е антибиотик и сега незнам какво да правя А иначе бях спряла всички хапчета 3 дни понеже ми правиха генекологична операция и сега вече имам гореща нужда от тях заради стреса които изживях

# 239
  • гр. София
Здравейте и от мен. Да вляза и аз в клуба на "лудите".  Grinning От понеделник съм на Ксанакс и Золофт. Отдавна се каня да отида на психиатър и най-накрая го направих. Симптоми: постоянна тревожност и "филмиране", постоянно притеснение за себе си, за другите, черни мисли, понякога изтръпване на пръстите на ръцете и стягане в областта на сърцето. Преди години имах паник атаки, бяха ми изписали само Ксанакс, за който разбрах, че няма как да те оправи, а е само временно решение да се чувстваш добре.
Късмет на всички и дано цялата тая гад има оправия!

Общи условия

Активация на акаунт