Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 62 957
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Ооо, Йоана изяде половината книги на кака си. И то от тези с дебелите страници. Отхапва и после акуратно предъвква!
Цяла седмица с двете госпожици дано ми издържат нервите Simple Smile Много се забавляват двете, но и вече се бият за играчки...Каката е и с ангина, дано вече спре да вдига температура...

# 91
Ние отдавна сме захранени с хартия, а от днес и с памук. Набарали кутийката с тампоните за уши и им издърпали краищата.  Crazy

# 92
Огнян вече категорично е приел,че книжка се чете с биба. Понеже винаги му я тикам,за да не гршзе книгата,ако забравя да го направя,сам я взима и си я слага,и се настанява удобно Grinning . Въпреки това,почти всички книжки,които в момента съм извадила,са доста оръфани Simple Smile . Ако го оставя,ще изяде всичко. Гладно го държа детето явно Grinning . Последно беше направо остъргал етшкета на едво пластмасовошише от сироп,с което си играе. Преди гризеше капачката,но сега хванал ш настървено нкакси остъргва етикета Grinning . Не съм убедена,че аз мога това да го остържа Grinning . Така че е захранен и с лепило,освен хартия.

# 93
  • България
Ние отдавна сме захранени с хартия, а от днес и с памук. Набарали кутийката с тампоните за уши и им издърпали краищата.  Crazy
Хах, и нашите като видят клечките за уши, голяма борба пада да ги докопат.Сякаш са голям деликатес.А да не говорим за мокрите кърпи.Как им харесва да ги джвакат, не знам.Като ги избърша и не мога да ги прибера.Пак рев,докато не им дам по една да ядат  Laughing

# 94
Моят си играе със салфетки, мокри кърпи и други глупости, но до сега не проявява интерес да ги опита. Толкоз нищо не си вкарва в устата(освен бибата), че вече се чудя как да го науча да хапне парченце хляб сам. И към лъжицата не проявява интерес, няколко пъти опитвам да му я дам, започва да играе с нея, но не прави опити да я насочва към устата.
Вчера беше много смешен и се чудих да се радвам ли, да се притеснявам ли.
Таблата на спалнята ни е по-висока и той се опитва да се покатери на нея. Видя, че не се получава и се хвана с едната ръка за нея, а с другата хвана стъпалото си и се опитва да го сложи горе, вместо да си вдигне крачето.  Joy

# 95
И към лъжицата не проявява интерес, няколко пъти опитвам да му я дам, започва да играе с нея, но не прави опити да я насочва към устата.

Четих някъде, че било да им се дава да опитват с лъжица да се хранят сами. Не мога да си го представя това.... Всичко ще омажат. Някой има ли изобщо успех при толкова малки деца ?

# 96
То е ясно, че ще омаже, но би трябвало до сега да е разбрал за какво служи. Иначе ми тика бибата си в моята уста.
Гледам във фейса по-малки дечица сами са късат от филийка и си хапват. Това не знам как да го постигна. Всеки опит завършва с наронен хляб по пода и прахосмукачката.
А от нея така се страхува, че ме сграбчва здраво и си личи, че е ужасно притеснен.

# 97
Трябва да пробвам. Ние си купихме ръчна прахосмукачка - от нея страх нямат, но веднъж се опитах да ги изсуша със сешоар и голям рев падна.  Laughing

# 98
Наскоро баща ми ми разправяше, че като бил във Франция на гости на едно френско семейство... карали 1 годишните си деца да ядат задължително с нож и вилица (пластмасови естествено). Колкото се нахранят толкова.  Laughing И никакви компромиси.  Crazy
На мен ми се вижда извънземно това. И при нас хляба е по земята. Мисля да си вземем кокошки.  hahaha

# 99
При нас хляба е до трошичка изяден,освен ащо не реши да храни кучката Simple Smile . Естествено има за цяло ято гълъци по стола,даже в памперса нкакси влизат,защото е абсурд да му сложа лигавник. Кучката само чака да го вдигна от стола и докъдето стига,всичко омита.

# 100
  • България
Трябва да пробвам. Ние си купихме ръчна прахосмукачка - от нея страх нямат, но веднъж се опитах да ги изсуша със сешоар и голям рев падна.  Laughing
Нашата кака на 1г. си се хранеше сама.Постилах на земята една пелена,слагах я да сяда с купичка и лъжичка и закусвше Simple Smile Това бях моите 10мин. спокойствие Simple Smile
Прахосмукачката я пуск ММ само докато сме навън!

# 101
И при нас клечките за уши са любимата играчка! Знае къде слагам кутийката и любимото му е - всеки ден по няколко пъти на ден  като го сложа на леглото да сменям памперса - обръща се , долазва до рафта където е кутийката , докопава я някакси, колкото и да я крия и барикадирам, разтваря, разсипва всички клечки и почва да си дъвче някоя от тях с памука.
За ядене сам - често му давам хляб или бисквита, и го чакам с прахосмукачката да се налудува с трохите и да почна..хаха... Тази координация трябва се тренира , няма как, става свинщина , но това е начина. И като го храня с пюре/каша посяга все да бърка в паничката и да хваща лъжицата, давам му понякога да гребне с лъжицата и му помагам да я насочи към устата си, но като цяло сам да се нахрани изцяло е невъзможно за сега.

# 102
Благодаря за темичката! Ститч, мен по скоро ме притеснява не солта ами това, че яденията са млечни и застроени с цяло яйце доколкото разбрах. А мляко аз искам да въведа след годинката, та се чудя как да избегна млечните ястия от менюто? Дали е описано подробно?

Извинявай, че с такова голямо закъснение отговарям, едва днес успях да снимам и подробно да разгледам седмичното меню, преди все бързах. Под всяко хранене (закуска, обяд, следобедна) са описани алергените, които присъстват - мляко, риба, месо, целина, яйца. Да ти кажа, всеки ден готвят с мляко, няма как да се избегне, само от време на време в някой десерт няма и вероятно в основното. Като се записвахме, занесох и бележка от педиатърката, че нямаме алергии.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 15:59 от Stitch

# 103
Благодаря ти, това че описват подробно алергените е чудесно.   Wink Можеш ли да погледнеш дали поне в основното няма мляко? Мога 2-3 седмици да давам само него, пак е нещо.ти всичко ли даваш вече?

# 104
Не бях давала белтък и прясно мляко и сега за пръв път яде, но никаква рекция, слава богу Laughing

Доколкото виждам на менюто, не е посочено кой алерген е за основното и кой - за супата, но човек може сравнително да се ориентира по ястието и в никое от тези по-долу не се слага мляко и яйца, така че предполагам са в застройката на супата.

Общи условия

Активация на акаунт