Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 63 024
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
Магинка, честити празници! Честито християнче! Ние кръщене още не сме правили, но и рожденият ден беше достатъчна лудница. Сега ни чака следващият поред, след малко отиваме да резервираме детския център, да дивеят там. Аз пък не нога да се оплача от свекървата, много ми понага жената. Даже ще ми липсва, че другия месец заминава да гледа каката в Англия през ваканцията...
Моя термин нали беше 4.06 и имам преведени няма и 50 лв. Чакам вече 340-те.
Белтък съм давала в застройка на супа първо, после и варено яйце.
Някой още да кърми и докога мисли да го прави? Каката кърмих година и месец, но след десетия месец бях махнала нощното, пък Йоана така блажено се унася като поцока, че се чудя какво да я правя. Да я оставям ли сама докато се откаже...Суче вечер преди сън и един, два пъти нощем, определено не е за нахранване.

# 436
Маги,честито вече едногодишно чедо:) да е жив и здрав и много да ви радва Heart Eyes
И ние се кръстихме. Чакам да стане на годинка на 23.06 с нетърпение. А на 26.06 сме на консултация да видим колко е пораснала. Има ли още някой който ходи само хванат за ръце? Нямам идея кога нормално прохождат самостоятелно. За сега има голям мерак за ходене,но с помощ и пада голям смях като я водим. Любимо й е да качва стълби.  Partyиначе кога се бие ваксината за морбили? А колко хранения имате на ден? Ние сме вече на 4 но сутрин и вечер си държи на АМ и друго не признава. До кога трябва да се дава АМ?

# 437
  • София
Много си обичам свекито. Страхотна е. Като си е в Бг гледа да свърши всичко да мога аз да се занимавам с децата Simple Smile
Белтък дадох с детската кухня. След годинка дават като застройка в супата.
Нинив, аз все още я кърмя за заспиване и 2-3 пъти през нощта /но не всяка/. Смятам да я оставя сама да се откаже, ако не се случи до края на зимата ще я спра аз Simple Smile
Sorenta, малката е на 1,1 год но все още ходи за ръка. Обикаля си и доста често се пуска, а в нас основно си ходи сама. Simple Smile Може с кръщенето да направим и прощъпулник. Simple Smile
Марина е на 4 хранения. Към 8 - кърма, 12 - детска кухня /изяжда супата и второто/, към 17 - десерта от кухнята и 1 купичка каша и преди сън - кърма Simple Smile
Морбили се слага на година и един месец.

# 438
Благодаря!!  bouquet
Рождения ден мина повече от страхотно. Всичко беше както си го представях, гостите останаха доволни, тортата беше вкусна. Даже беше слънчево . Grinning

Днес сме на консултация и ще пропуснем ваксината , защото от седмица влачим един воднист сопол... Писна ми да изписват незнам си колко вида капки и спрейове и да нямат ефект. Капака на всички е изписването на лекарство по телефона.... ooooh!

# 439
  • България
Честито на рождениците.Да са живи и здрави  bouquet Hug
Магинка, съчувствам ти, че свекървата ти е развалила празника.
Та като почнахте за свекървите,никога нищо лошо не съм казвала за моята.Живеем ма хиляди километри.Виждаме се най-много веднъж годишно.(тази ще е два пъти Simple Smile )Винаги се е държала много мило и много добре и съм си мислела, че е искрена и съм я увжавала.
Но миналата година, не смо ме рзплка, но ми държа влага много време.Беше си дошла за 10 дни,малките бяха в най-ревливия си период.Аз много се измъчвах,че буквално нямам никакво време за каката.Тя може би и беше тъпо,че не й оставям децата и по много лош начин ме засегна по тази болна за мен тема.Много плаках,после реших,че просто го е казала без, да мисли, дори аз й се извиних за реакцията си.
Тази година като идва обаче,р азбрх за някои неща,които мисли за мен,но не ми
ги казва лично.И се разочаровах,м ислех си че е искрена с мен.
Милена, твоят Маринка доста добре си хапва.Явно е много подвижна и изразходва енергия затова не качва.Ние не можем да изядем толкова през деня, но наблягаме на нощното.Последните две нощи,Стела яде само по веднъж Wink
Да похваля моите момичета Simple Smile
Стела от няколко дни се пуска сама за 3-4 крачки,обикновено бягайки към някой от нас за да се хване  Laughing
Теодора,както  беше доста нестабилна в ходенето,запопна доста дълго да стои без опора и после тръгва да кляка, ако я подхвана пак стои,днес дори направи две крачки Simple Smile Така че не се знае коя ще е първа Simple Smile

# 440
Благодаря, Милена  bouquet тъкмо бях решила, че ще чакам пари чак август. Боцкаха я 3 пъти, защото педиатърката не можа да фиксира добре крачето, а тя плачеше и така.
Благодаря на всички за поздравите, нека нашите слънца са нашата гордост и радост в живота.
Аз момичета съм в много труден период, на кръстопът хаха... Това отношение на свекървата и бездействието на мъжа ми, ме карат да си мисля, че е време аз и малката да си се гледаме сами  Cry дано един ден не бъда и аз такава.
Правихме изследвания, малката има завишени лимфоцити. Педиатърката ни каза, че явно била болна, но се е оправила  newsm78 какво преглеждат тея хора не знам.

# 441
Момичета, бясна съммм!!!!
На консултацията ни казаха че Мити е МНОГО СЛОЖЕН СЛУЧАЙ!СЛОЖЕН!
И знаете ли защо, защото  тежи 8.800кг а ТРЯБВАЛО да бъде 10кг #Cussing out Тези 300грама били ПРЕКАЛЕНО МАЛКО... #Cussing out
С какво съм го хранела , като малумна обяснявах подробно с какви неща по кое време го храня...Та той от 7мия месец седеше прав  и си обикаляше кошарата а от 2 месеца не се спира по цял ден. Как да качи повече ?.. Ното е слаб нито нищо, съвсем нормално дете. Попитах ги да не би децата да трябва да са като по калъп направени случайно, и някаква тъпа таблица ли трябва да спазва...И другата простотия беше , че сополите НЕ пречели на  слагането на ваксина.. ooooh! Естествено отложихме я, никога не бих рискувала здравето на детето си. И ни изпоса за 5ти път капки за нос, че аз аптека мога да отворя....ЕГАТИ..
Сега търся друг лекар, че няма да ми издържат нервите скоро време.

# 442
Магинка, пожелавам ти колебанията ти да са временни и скоро всичко да е наред. Майната й на свекърва ти, не си се омъжила за нея. Не се сърди и на мъжа си, защото вероятно и на него не му е лесно между двете.

Маги, не знам какво да кажа...Баси лекарите.
И ние сме хремави от днес, направих една инхалация с физиологичен, дано не се налага да давам други неща, въпреки че и покашля от време на време и кашлицата не ми харесва. От тази вечер ще слагам по ампула витамин Ц в млякото. Дано помогне.

# 443
__Magi, моята беба е 8800 и 77 см, не разбрах какъв е проблема с теглото? Нашата педиатърка всеки път е доволна от мерките и вида на детето. Последните месеци качва около 200 грама на месец Laughing
Беба изкара 2 денонощия с висока температура, явно я простудихме с климатика Sad Днес следобед се събуди без температура вече, но гърлото е зачервено и явно я боли, защото едвам яде/пие/суче, доста плаче. Та и ние отлагаме ваксината засега, явно след морето ще е.
Нинив, аз кърмя и не смятам да спирам все още, но нощно хранене нямаме, откакто беше на месец и половина, освен когато е болна, както сега. Не съм решила дали ще отбивам или ще я чакам сама, ще импровизирам в движение, не ми се налага спешно да взимам решение, понеже ще си я гледам и втората година.

# 444
Честит рожден ден на всички бебоци който порастнаха да са много засмени и щастливи.
Малката мадама преди месец беше 7 600 кг и 72 см и аз бях влязла във филма че е слаба и не качва, но явно си е до детето.
Иначе да ви се оплача цялото семейство бяхме хванали някакъв вирус, малката с разтройство и отказваше да яде видяхме се в чудо но вече се оправя.
За свекървата виждаме се за около месец всяка година и някак си се опитваме да се изтърпим, с много компромиси и от двете страни за да е мирно и тихо.

# 445
Нинив, баткото сам се отци още на 8 месеца. Тоз мъник обаче няма заспиване без да го гушна и да ме мляска (почти не суче) . Това вече не е кърмени ми съм някаква залъгалка,така че много мисля как да се справя. Единственият вариант,който ми хрумва, е да изкараме някакъв тежък период,в който баща му да го приспива,той да реве,а аз да стискам зъби. И понеже съм мека мара,явно това няма да се случи скоро. Ако търсеше нашстина да суче,нямаше да се тормозя,но ролята на залъгалка започва много да ме дразни. Добре че поне пропи вода като хората,че малко поне шишето с вода ме отменя нощно време за около 30 секунди Grinning .

# 446
Понеже последните 3 месеца качва по 300-400грама. Трябвало поне по 700 по тяхната таблица..
Да си натикат с извинение тъпата таблица където слънце не огрява....Нямам думи честно.. Много се ядосах.
Някой ползвал ли е черните капки Коларгол?
Утре ще ходя до една аптека да ми ги приготвят , че до нас не ги правят. И от инхалатора бързо ли изчезват сополките?

# 447
Бяха ни изписали такива капки, слагах 2-3 дни и не настъпи подобрение. След това влязохме в болница и там ми се скараха, че съм давала на детето капки и сироп. Не можело да се дава на толкова малко дете сироп, защото бил отхрачващ, а бебето не знае как да се справи с това. Там ни лекуваха само с инхалации и затова сега като видя, че има сополи веднага посягам към инхалатора. За Коларгола не си спомням защо ми се накараха, но имаше нещо.

# 448
  • България
[quote au теthor=__Magi link=topic=976355.msg35170070#msg35170070 date=1497640017]
Понеже последните 3 месеца качва по 300-400грама. Трябвало поне по 700 по тяхната таблица..

[/quote]
Това са пълни глупости.Нашата лекарка ни се кара, ако качим повече от 200-300г на тази възраст.
Каката ми беше така пристрастена към сученето.Н а 1г. я научих на смуче биба като я мажех с мед Simple Smile Само и само да не ме смуче постоянно.Въобще не виждах как ще става отбиването,но беше много плавно, с моя помощ.То беше останало само нощно, давах чай, мляко и така една нощ, не се събуди да яде/пие.

# 449

Някой още да кърми и докога мисли да го прави? Каката кърмих година и месец, но след десетия месец бях махнала нощното, пък Йоана така блажено се унася като поцока, че се чудя какво да я правя. Да я оставям ли сама докато се откаже...Суче вечер преди сън и един, два пъти нощем, определено не е за нахранване.
Аз кърмя още и не смятам скоро да приключвам. Искам обаче да намаля кърменията и да останат само сутрин и вечер, ама все "от утре" започвам.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт