Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 62 665
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Моята бебонка, дори не знае как се използва биба. На скоро й я дадох, гриза я като кокал. За сметка на това, обаче, заспива с палец в уста. Но не съм се притеснила хич. И брат ми, и сестра ми си цокаха палеца, нито са им странни, нито зъбите са им криви, нищо... За мен важното е, че тя заспива сама. Чакайте да ви кажа, всъщност как заспива - с едната ръка се гали по главичката, а на другата цока палчето  Laughing толкова е сладка!
Аз на скоро й дадох десертчетата на Нестле, голяма грешка! Уж беше с ванилия , но тя буквално откачане 15-20 Мин след ядене, все едно е на бонбони. Реших и тя да хапне малко "грешна" храна, че все е на полезни неща. Солети обожава, тези с лимец на Хармония.
Мами как правите супи за мъниците? Искам с нея да въведа белтък, но не знам как да процедирам с месото.

# 526
  • Русе
Мен пък ме притесняваше смукането на палец, затова я научих на биберон. Само за сън е, ще го махнем.
Супа вече не правя отделно за Йоана. Яде от общата, не слагам чер пипер. Преди сваряват месото - телешко или пилешко, пасирам, после си варях зеленчуците и пускам месото и фиде. Застройка като на нормална супа.

# 527
Благодаря, Нинив Simple Smile а защо те е притеснявало смукането на палец?

# 528
Моите бебоци не искат биби и не смучат палци, но пък искат приспиване на ръце. Не знам и аз кое е по-добре...

# 529
Благодаря, Нинив Simple Smile а защо те е притеснявало смукането на палец?

Защото бибата може да я изхвърлиш/срежеш/махнеш, а палеца не. Много често този навик продължава дори до пубертета (имаме такъв познат, който не го крие, но си е странно)  #Crazy

# 530
Баси драмата с тия биберони, братче, като не му трябва повече на бебето, ще се махне и готово. Баш сега на година, дето зъбите са най-голям тормоз, се почват забележки за биберона. Ми нека джвака и заспива, на кой му пречи? Нещо пред обществото ли ги излага, не схващам.
С палец може да стане ужас иначе, имам съученичка от началните класове със силно изгривена челюст и изтънен палец. Като гризането на ноктите е, няма оправия, няма горчиви лакове, няма отказване.
Скоро пред кабинета на личната лекарка я видях да недоволства на една майка на момиченце около година и половина, че си смуче пръста. Дай ѝ биберон, вика, е, как да ѝ дам, като не иска, отговаря майката. Ама как ще я отказваш после, пита лекарката. Еми как, отговаря майката, като сестра ѝ - с блуза със зашити ръкави Joy

# 531
Момичета,тези,които взимат детски,понеже юли изтича първата година,откакто получавам детски,сега пак ли трябва да подавам разни документи? Есента носих бележка,че баткото учи и т.н.

# 532
Относно кърменето и отбшването говорих с Ася Демирева. То тжва се огнася и до бибите,дето са им трън в очите на някои. Каза,че сега е най-неподходящия момент за отбиване. Точно заради зъбште,но и защото до 18 месеца имат нужда да не им се променят ритуалите.
Аз някакси снощи успях да го приспя пжчти без кърмене. Пи вода,но много добре вечеря. Супшчка и кисело мляко. Преди давах айран. Ще видим този метод,дали ще има дълготраен ефект. През нощта също спа спокойно (буди се и пак спа при мен,но не е сукал така диво и не ме е ползвал за залъгалка). Опига се през фанелката нещо да суче и докато се усетя,се отказа,сложи си бибата и заспа Grinning .
А,Ася също каза,чи тези цици не са моя собственост,а са ми даденш,заради децата ми Simple Smile . Това по повод,че ме ползва за залъгалка понякога Simple Smile

# 533
  • Русе
Докато прочета за биберон с и Анелия е дала моя отговор. Биберон се маха, към пръст някои деца са пристрастени. Виждала съм го. Още повече пръстът винаги е с тях. Едно приятелче на голямата е така. Само да му стане скучно - в яслата, на площадката, докато се разхожда, налапва палеца. Затова като видях Йоана колко щастливо засмуква палче, я научих с биберон. Кака й го отказа без драми на 2,2 г. Отидохме на морето и й казах, че сме забравили бибероните в Русе. Нямаше рев, но и сега някои вечери си мърмори "Като си отидем в Русе ще си взема биберончетата и ще си ги смучкам" baby_neutral Joy
Хипо, мен не ме ползват за залъгалка, Йоана я слагам в леглото и излизам от стаята, заспива сама. Но май ми се прииска да приключваме с кърменето... За детските, всяка година се подава. Ако е било миналия юли, сега пак.

# 534
Момичета, по-горе някой беше писал за втория превод на НОИ за този месец. Какъв беше случаят? Терминът ми беше 17.06, а този месец веднъж ми преведоха цялата сума за май и сега имам нов превид за около половината...

# 535
  • България
Кити,преведен ти е до термин.
Хипо,всяка есен искат документи,че детето е записани на училище.Зависи кога си подала документите за доход.Аз например подавам декември.Миналата година през Юли само добавихме малките, а есента пак бележка за каката.Иначе всичките документи +пак бележка от училище Simple Smile  през декември.
Нашата кака беше на 2,5г. и искаше от Дядо Коледа йозов(розов)компютър.Бибата също беше йозова и казахме,че ще я дадем на Дядо Коледа за да направи от нея комп-а.той пък го издокара в същия цвят Simple SmileИ така с бибата.Нямаше драми,н о тя не беше и пристрастена де.

# 536
Аз съм чела, че колкото вредят палците, толкова и бибите. Ако до година и нещо се ползват, нямало проблем за зъбките ( те нали са й млечни ), също и че не е проблем, ако се цока само преди заспиване. Надявам се да не си скуба косите след време, че не се притеснявам в момента!
Днес малката така се изтресе от спалнята, падна на глава. Така се уплаших, че не мога да ви опиша. Но я признавам за бебето беглец, чака за секунда да обърна погледа другаде и се мята...
За детските до колкото имам информация е до края на юни и се подават по настоящ адрес, а не по лична карта.
Днес правих на малката тиква с мляко и яйце и така въвеждам белтъка, надявам се да не съм сглупила.

# 537
  • Русе
Ох,  паданията сега започват с пълна сила. Стават едни подвижни пък още нестабилни дребните и става весело....Да ви кажа като гледам голямата и сега продължава с падането. Днес се простря на противоударното покритие на площадката и пак си одра коленете. Йо още не се пуска сама, иначе и тя се мята от спалнята. Досега главата не е нацелвала, пада на крака и дупе...
Магинка, яла ли е мляко малката? Ако да, тиква с мляко и яйце звучи ок. Трябва да са яли белтък, за да не реагират на ваксината. Аз на Йоана съм давала и печено на незалепващ тиган яйце Laughing Това уж за да не яде пържено.

# 538
  • София
Момичета, до кога мислите да давате преварена вода? Аз се чудя дали вече да не преставам и да му давам само изворна/трапезна?

# 539
Отдавна не давам преварена,а дшректно извжрна Девин.
На баткото бибата я взе гаргата за малките гарджета Simple Smile . Сам я даде да я дадем. После дълго казваше "Гага зе" . Но той беше джста пристрастен към бибите. Огнян не е така,но пък той е пристрастен към сученето Simple Smile Джбре че навън не се сеща.
Още не съм въвела белтък. Трябва да я свърша таз работа.
Мерси за жтговорите за детските. Знами трябва пак напред-назад да събирам бележки. Оф

Общи условия

Активация на акаунт