По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 82 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Гале, а след дилатация няма ли опасност от цервикална недостатъчност по време на бременност? Онзи ден се бях замислила... чисто любопитство.
Не немисля,че има такава опасност.То разширяването е минимално,колкото да е проходим и да може да минава катетъра.

# 496
И аз съм с дилатация.Разширяваха ми канала по време на лапарото миналото лято.Преди това беше невъзможно да ми се направи трансфер заради екстремно крив и тесен канал.След дилатацията нямам проблем и катетърът влиза без проблем,нищо не усещам.
И аз се замислих сега за шийката да не стане нещо с нея,защото бебчо много ме рита там долу и чак ме боли. Embarassed Другата седмица като ходя на преглед ще питам.

# 497
  • София/Севлиево
Благодаря на Галето и на всички,които ми обясниха.Явно ще направя и това.
Стефи,всичко ще е наред.
Днес моят прекрасник навършва 9 години.Чувствайте се почерпени за негово здраве.

# 498
Честит ти рожденик, да е жив и здрав  Hug

# 499
Благодаря на Галето и на всички,които ми обясниха.Явно ще направя и това.
Стефи,всичко ще е наред.
Днес моят прекрасник навършва 9 години.Чувствайте се почерпени за негово здраве.
Да ти е жив и здрав и скоро да го направиш батко. Hug Hug Hug

# 500
Здравете, момичета Simple Smile
Не знам дали поста ми е за тук, но имам въпроси, които не ми дават спокойствие, а имам час за преглед чак след 2 седмици. Освен това искам да чуя мнение от жени, които са минали през това, ако има такива тук, ако не - да ме насочите къде да питам.
Накратко - от 2 месеца се опитваме с приятеля ми за бебе, но не се получава. Моите притеснения са за това, на първо място, тежа 10+ кг над нормата, второ - имам поликистоза и по-точно фоликули на единия яйчник от доста отдавна, но гинекологът ми каза, че няма нужда да пия нищо. Трето, имам хипертония (наследствена), а нямам 30г. Пия лекарства за кръвно. Имам и инсулинова резистентност, но не пия нищо, защото ми се повръща от метформина Sad Има ли шанс да забременея или какво мога да направя, за да се случи? Някоя дали е забременяла при подобни оплаквания? Мога ли изобщо да се надявам, или ще е трудно? И друго, откакто пробваме, много ме боли корема по време на цикъл, направо нетърпимо. Досега никога не е било така. Сега ми закъснява с 5 дни, правих теест, но е отрицателен и мнооого ме боли корема Sad Притеснително ли е това? Какво да правя?

# 501
  • София
Спортувай , отслабни с десет кила и ще имаш ефект върху всичко. Направете спермограма за мъжа ти,за да сте сигурни, че там няма проблем. И спортувай, диета това ще ти помогне за всичко.

# 502
2 месеца не са много време. Купи си тестове за овулация от аптеката. Заради поликистозата, сигурно цикъла ти е нередовен и може да не уцелвате момента. Ако след 6 месеца с тестовете не се получава отидете при репродуктивен специалист, а не при кой да е гинеколог. Успех в опитите  Peace

Аз съм на 3ти ден след ЗЕТ на 2ве 3 дневни. След размразяването и двете се разделиха, но не са много добро качество  Sad Cry. Все пак надеждата умира последна Praynig.
Утре ще ходя да изследвам нивата на прогестерона. Има ли значение по кое време на деня се взема пробата и дали трябва да има някакъв интервал от приема на прогестерона? Аз поставям подкожна инцекция в 10 сутринта. Та се чудя дали веднага след приема прогестерона ще е изкуствено завишен или 24 часа си е на същото ниво?

# 503
  • София
Seadra Здравей, проблемите които имаш са взаимно свързани и могат да се повлияят  и силно стискам палци да не стигате до репродуктивен специалист.
Според мен трябва да се кансултираш с ендокринолог, който е тясно свързан със семейства с репродуктивни проблеми, такива има в репродуктивните клиники. За София клиника Надежда - д-р Начев, клиника ерев - д-р Яначкова. Инсулинова резистентност влияе изключително неблагоприятно на качеството на яйцеклетките в комбинация с поликистоза може да ви е много трудно да постигнете успех. Високото кръвно не е за подценяване също.
Та моя съвет е , отиди на консултация с ендокринолог, овладейте проблемите които имате. Направете спермограма с Крюгер на партньора ти и ако при него всичко е наред и след като сте овладели твоето състояние все още не се получава, потърсете репродуктивен специалист. Успех.  Hug

# 504
Как така прогестерон подкожно? Той не се ли слага мускулно?
А фраксипаринът е подкожно.

# 505
Герда аз не съм на Депо, а обикновенни прогестеронови инжекции. Казват се Пролутекс или Prolutex 25 mg. Казаха ми подкожно. Аз съм в друга клиника и този път съм без Депо. Затова и искам да меря прогестерона.
При предните ми опити с Депо си беше идеален.

# 506
  • София
Герда аз не съм на Депо, а обикновенни прогестеронови инжекции. Казват се Пролутекс или Prolutex 25 mg. Казаха ми подкожно. Аз съм в друга клиника и този път съм без Депо. Затова и искам да меря прогестерона.
При предните ми опити с Депо си беше идеален.
И аз за пръв път чувам за подкожни инжекции прогестерон.Айнджъл, сподели моля те откъде може а се купят? Турция, Гърция?
Стискам ти палци двете ембрита а се преборят или поне едното! Какво беше качеството, на колко бяха разделени? Фрагментации имаха ли? Ако не се лъжа ти се бореше за втро дете?

# 507
Да за второ дете се боря и това ми е последния опит, че годинките вече станаха много. Единия ембрион е с фрагментации и не се дели добре, а другия дето нямаше фрагментации е бавен, т.е. беше се разделил на 5 клетки след размразяването. Така че нямам много шанс Cry Sad

Инжекциите са от Гърция. Има ги по аптеките и са 7 в кутийка - 46 евро. Готов разтвор са по 25 мг Прогестерон във всяка ампула. Пише теоретично съдържание 22,35 мг/мл. Слагат се подкожно по 1 на ден в един и същи час. Не болят много, защото са на водна основа за разлика от Депо, но после мястото е болезнено.
Докторката ми каза че се усвоява на 100% и затова ми ги изписва. Нямам друг прогестерон и не зная това как е като количество, защото не намирам много инфо в интернет.
Аз ги вземам с рецепта, но тук и антибиотици може без рецепта, т.ч. всеки може да си ги купи. Ако на някой му трябва помощ да пише.

Има инфо на руски - Пролютекс.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 17:38 от aaangel

# 508
Прогестанът, турският, е около 16 лири за 5 ампулки, а до 46 евро разликата ми се струва огромна. newsm78

# 509
Предполагам че е така защото тук се поема от касата и сигурно са сложили най високата възможна цена. Аз плащам само 25% от цената.
Останалото давам като данъкоплатец  Joy и някой прибира разликата  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт