Трябва ли децата с варицела да излизат навън?

• 21 615
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Категорично не е редно дете с варицела да се събира с други хора. Не само деца, но и възрастни. Включително и възрастни, които са изкарали варицела. Защото те дори и да са карали, могат да направят херпес зостер, което е такава страшна болка, че на никого не я пожелавам.
Мх, ясно.. А майката и бащата изолирани .. предполагам дори баба, дядо... те са си контактни колкото си искаш.
И при положение, че родителите винаги са контактни на децата си и 90% от децата нормално си карат варицела, значи де що има възрастен е изпонатръшкан със зостер, причинен от собственото му отроче Crazy

Синът ми като беше болен (зимата) - ходихме в гората да се търкаля в снега.. беше контактен само със снежните човеци ... и с цялото семейство...
Дъщеря ми кара варицела контролирано, преди яслата - демек я заведох да си играе с нейна опъпчена приятелка - беше на 2г. тамън.. УЖАС, а  Mr. Green Не съм я събирала после с други деца, ама с близки възрастни съвсем нормално си съжителствуваше...

Колежката ми кара варицела на 43г. барабар с дъщеря си (на 5 по това време), бременна в 6тия месец.. Роди си съвсем нормално, уникално сладурско бебе Simple Smile (предполагам малката няма да се зарази, защото я е карала вътреутробно  newsm78 ...

Зорлен да събирам болно дете с други деца и да го водя по площадки - не бих. Ако информирам родителите и те са ОК - не виждам проблем.
През цялата бременност е голям риска, но най голям е ако е била в контакт с шаркаво болни през първите месеци на бременноста.Тогава когато се оформя плода.Логично е .

# 61
За Гърция и аз съм чувала, но не ми е ясен механизма на ваксиниране. Докато е в Гърция търсим там лекар да я постави, или се чудим как да я пренесем до Б-я и тук я поставя личният?! Личната питах, каза че отказва да я сложи, защото не е сигурна дали сме я пренесли правилно.
Ако ще стоите по-дълго е най-добре там да я сложите. Има изисквания за съхранение при определена температура - и двете ваксини са живи, аз заради логистиката не съм взела досега. А ме е страх да пътувам толкова далече с детето, да ваксинирам, после обратно, и ако се почувства зле да сме на път. Ако сте сигурни, че може да поддържате температурата, докато я донесете, може и да се съгласи ЛЛ, въпреки че май няма право, защото не е одобрена в БГ.

# 62
Ваксината се продава в оглаждащ контейнер, с който спокойно може да се пренесе до България. Не помня колко точно можеше да стои в контейнера, преди да се сложи в хладилник, но беше достатъчно много време, в аптеката обясняват тези неща. След това може да се съхранява още дълго в хладилник. Така че не е необходимо да се поставя в Гърция. Много хора си купуват и поставят ваксината по този начин. Тъпо, че я няма и тук

# 63
  • София
Преди две години ми бяха казали, че д-р Мангъров (завеждащият детското отделение в инфекциозна болница)  в България поставял въпросната ваксина, но дали на сто процента е така, не съм сигурна.  Тогава цената й беше 450 лева и се поставяше на  два пъти.
И за мен ваксината е вариант и не мога да разбера защо не я включат в имунизационния календар. След като могат непрекъснато да вдигат валентностите на ваксините, значи и за желаещите да ваксинират децата си срещу шарка, би трябвало да има варианти. Моите деца не са я карали, за мен пък никой не помни.

# 64
При нас карантината падна, всички деца без моето вече изкараха варицелата. От средата на април нямаме случай в групата. Което значи, че не всеки контакт с болен от варицела води до 100% заразяване. Втора година има карантина в групата и втора година ни пропусна  Crazy

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас карантината падна, всички деца без моето вече изкараха варицелата. От средата на април нямаме случай в групата. Което значи, че не всеки контакт с болен от варицела води до 100% заразяване. Втора година има карантина в групата и втора година ни пропусна  Crazy

може да го кара без симптоми.
според майка ми и аз не съм карала шарки, но при бременността ме тестваха и имах имунитет. Peace

# 66
Ваксината се продава в оглаждащ контейнер, с който спокойно може да се пренесе до България. Не помня колко точно можеше да стои в контейнера, преди да се сложи в хладилник, но беше достатъчно много време, в аптеката обясняват тези неща. След това може да се съхранява още дълго в хладилник. Така че не е необходимо да се поставя в Гърция. Много хора си купуват и поставят ваксината по този начин. Тъпо, че я няма и тук

Можеш ли да ми намериш някаква снимка на този контейнер? Много ме заинтригува, пък не говоря гръцки.  Praynig

# 67

може да го кара без симптоми.
според майка ми и аз не съм карала шарки, но при бременността ме тестваха и имах имунитет. Peace
Чак пък такъв късмет  newsm78 а къде те тестваха, защото питах тук /в провинцията/ и ми казаха, че няма такава възможност. Само в някаква специализирана лаборатория в Сф.

# 68

Можеш ли да ми намериш някаква снимка на този контейнер? Много ме заинтригува, пък не говоря гръцки.  Praynig

Нямам снимка, беше притиснато между 2 от тези неща, които се замразяват и слагат в хладилна чанта и опаковано добре във фолио, сребристо, от типа survival blanket. И ние си го сложихме в хладилна чанта. Това е напълно достатъчно, за да се донесе до България и да се прехвърли в хладилник

# 69
Чак пък такъв късмет  newsm78 а къде те тестваха, защото питах тук /в провинцията/ и ми казаха, че няма такава възможност. Само в някаква специализирана лаборатория в Сф.
Защо в специализирана лаборатория? Прави се кръвен тест за варицела, ако има изградени стари антитела си я изкарал или имаш ваксина (която се поставя в някои държави), ако няма - не си я карал. Кое му е специалното на теста?
Следя темата, защото дъщеря ми не е изкарала варицела, а е на почти 25 години. Започвам да мисля за ваксина, не знам колко е добра идеята.

# 70
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Чак пък такъв късмет  newsm78 а къде те тестваха, защото питах тук /в провинцията/ и ми казаха, че няма такава възможност. Само в някаква специализирана лаборатория в Сф.

не съм в Бг. при всяка бременност рутинно тестват за определени болести. Peace
ако не открият антитела и тогава има разговор и предлагат възможности, за да се намали риска от заразяване (ваксина, спиране от работа, ако се работи в рискова среда и т.н.), но с мен не проведаха такъв, т.е. имала съм антителата.

# 71

Можеш ли да ми намериш някаква снимка на този контейнер? Много ме заинтригува, пък не говоря гръцки.  Praynig

Нямам снимка, беше притиснато между 2 от тези неща, които се замразяват и слагат в хладилна чанта и опаковано добре във фолио, сребристо, от типа survival blanket. И ние си го сложихме в хладилна чанта. Това е напълно достатъчно, за да се донесе до България и да се прехвърли в хладилник

Ще ме накарате да отскоча до Гърция от любопитство.  newsm78 До колкото аз виждам в нета, с помощта на Гугъл преводач, ваксина Варивакс няма в Гърция. Там ваксината е MMR (американската комбинирана).  newsm78  newsm78 Вашата ваксина, която сте си пренесли от Гърция, как се казва и кой е производителя й? И на каква цена е?

Скарлет, Рамус нямате ли при вас?

# 72

Ще ме накарате да отскоча до Гърция от любопитство.  newsm78 До колкото аз виждам в нета, с помощта на Гугъл преводач, ваксина Варивакс няма в Гърция. Там ваксината е MMR (американската комбинирана).  newsm78  newsm78 Вашата ваксина, която сте си пренесли от Гърция, как се казва и кой е производителя й? И на каква цена е?

Не помня коя беше, но тогава (преди 3 г.) по тамошните аптеки имаше 2 ваксини - варивакс и варилрикс, не помня вече коя от двете беше, струваше 30 - 40 евро

# 73

Не помня коя беше, но тогава (преди 3 г.) по тамошните аптеки имаше 2 ваксини - варивакс и варилрикс, не помня вече коя от двете беше, струваше 30 - 40 евро

Много странен отговор! Преди 3 години си закупила специално ваксината от Гърция, а не помниш коя ваксина си купила.  newsm78 А, в аптеката не ви ли казаха, че втората доза трябва да е от същата ваксина (не може един път Варивакс, втория път Варилрикс)? Като не помниш сега, как ще поставите втората доза? Или първата не сте успели да я поставите? Попаднах на ваксинационния календар на гърците за 2012, още през 2012 ваксината им е комбинирана - MMR.  newsm78

# 74

Много странен отговор! Преди 3 години си закупила специално ваксината от Гърция, а не помниш коя ваксина си купила.  newsm78 А, в аптеката не ви ли казаха, че втората доза трябва да е от същата ваксина (не може един път Варивакс, втория път Варилрикс)? Като не помниш сега, как ще поставите втората доза? Или първата не сте успели да я поставите? Попаднах на ваксинационния календар на гърците за 2012, още през 2012 ваксината им е комбинирана - MMR.  newsm78

Започвам да се чувствам малко като на разпит. Какво по-точно Ви притеснява? Да, не помня, втора не сме слагали, а преболедуването миналото лято на децата обезсмисли втората доза съвсем. Мъжът ми не се разболя, въпреки, че по-изложен на вируса нямаше как да бъде. Два пъти вече пишете  за MMR ваксината. Поне аз доколкото знам MMR  няма общо с варицела, тя е ваксина за морбили, паротит и рубеола, какво общо има с моите постове и с темата като цяло? Аз нямам никаква представа имунизацията срещу варицела дали влиза в задължителния календар в Гърция, просто ваксината там се намира в аптеките. Моля, сменете си тона, ако искате да продължа да Ви отговарям, въпреки че не виждам какво повече бих могла да Ви кажа

Общи условия

Активация на акаунт