Голямата тема за малките масла - 17

• 76 844
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Зависи за какво ти трябват :Д
Според мен маслото от ший си го пази като жокер за зимата, при тези температури лятото не ми се вижда нито подходящо, нито необходимо.
Маслото от гроздови семки ми се вижда доста добър избор за ежедневно масло - непретенциозно, леко, с малък шанс да създаде проблеми, хидратира и успокоява. Даже ей сега ще се намажа.
Ако ти трябва за отстраняване на грим, може би е добре да заложиш на нещо по-мазничко, което да не попива толкова бързо и да ти даде време да действаш.

Аз пък вчера си купих мини от маслото с нар на Веледа, което се оказа микс :д Голяма съм заспа. Но го обожавам, страхотно ми действа по спомен, да видим дали все още е така ^^

# 646
  • Варна
Зависи за какво ти трябват :Д
Според мен маслото от ший си го пази като жокер за зимата, при тези температури лятото не ми се вижда нито подходящо, нито необходимо.
Маслото от гроздови семки ми се вижда доста добър избор за ежедневно масло - непретенциозно, леко, с малък шанс да създаде проблеми, хидратира и успокоява. Даже ей сега ще се намажа.
Ако ти трябва за отстраняване на грим, може би е добре да заложиш на нещо по-мазничко, което да не попива толкова бързо и да ти даде време да действаш.

Аз пък вчера си купих мини от маслото с нар на Веледа, което се оказа микс :д Голяма съм заспа. Но го обожавам, страхотно ми действа по спомен, да видим дали все още е така ^^
Трябват ми за маслено измиване. Кожата ми е нормална,но е склонна към омазняване.Може би ще взема маслото от гроздови семки,а между другото как мирише то?

# 647
Знаете ли дали това масло е истинско и хубаво? Съмнявам се заради ниската цена.

Това си го купих съвсем случайно и бях много скептична заради цената. Косата ми капеше на кичури и бях доста стресирана дали няма да остана без коса. Не знам дали от маслото, от шампоана, от комбинацията между двете или ей така от самосебе си но престана. Продължавам да го използвам и пак ще си купя.
Един въпрос - на дъщеря ми ( 5.6 год. ) и се бели главата на люспи. Като бебе нямаше крусти, излезнаха и сега. Много неприятно. Пробвала съм каква ли не козметика. Последно ми изписаха някакъв лосион с кортикостероиди, който не купих. Чудя се ако я намажа с масло от чаено дърво дали ще сбъркам. На шишето пише да не се използва директно, а да се сложи малко в козметиката.

# 648
  • Варна
I. Hr., пробвай не да й намажеш скалпа, а да сложиш 3-4 капки в шампоана от чаено дърво.
Аз, за мен слагам 5, за да ми го успокои, защото имам себорея.
Много съм доволна!

# 649

Един въпрос - на дъщеря ми ( 5.6 год. ) и се бели главата на люспи. Като бебе нямаше крусти, излезнаха и сега. Много неприятно. Пробвала съм каква ли не козметика. Последно ми изписаха някакъв лосион с кортикостероиди, който не купих. Чудя се ако я намажа с масло от чаено дърво дали ще сбъркам. На шишето пише да не се използва директно, а да се сложи малко в козметиката.

[/quote]

Здравей, не ти препоръчвам директно ЕМ от чаено дърво (доста е силно и може да изгориш скалпа). missNoir ти е дала добър съвет как да го приложиш разреден, но пробвай първо с по-малко капки. При дъщеря ми крустите (появиха й се на около годинка) махнах като мазах скалпа с кокосово масло, измивам и почиствам веднага с гребен със ситни зъбци. С две мазания се изчисти. Мисля че може да използваш също така зехтин, но ми се струва труден за измиване и/или бадемово масло. Успех.

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 14:06 от atom4e

# 650
Ще пробвам. Благодаря за съвета.
Със зехтин съм пробвала. Прави ги по-меки и лесни за отстраняване, обаче пак се появяват и търся някакво трайно решение. За капак доста се поти, сърби я и се чеше предимно с мръсни ръце. Прави рани. Изобщо ... ooooh!. Живяхме доста време на изключително влажен климат и се сдобихме и двете с дерматити, които нямат махане.

# 651
Вземи шампоан за чувствителен скалп, на тази възраст това едва ли са крусти, някакъв вид пърхут може да е.
Най-добре я заведи на дерматолог.
П.с Ходи ли на плуване и предполагам е с дълга коса.

# 652
Айде и аз в кюпа. Grinning

Както съм си нагримирана с пълен арсенал, си омазвам лицето с кокосово масло, за да разтопи грима, после с тампони с мицеларна вода обирам маслото и грима, като не се престаравам,само колкото да обера мазнотията и чернилката. Взимам кларисоника и с гел за почистване, който не изсушава, си допочиствам лицето. Сменям с приставката на масаж и клепам здраво масло от шипка, така масажирам и втривам в кожата около минута. След това взимам нагорещената кърпа, задържам я върху лицето докато изстине, изплаквам я, нагорещявам и я държа пак докато изстине, на третия път, не я оставям, а директно масажирам с кръгови движения.

Резултатът е уау, при мен!

После нанасям или дълбоко хидратиращ крем или арганово масло, но съвсем мъничко, а маслото от ший го ползвам като околоочен, понеже ми идва тежко за този сезон, както вече писах. Hug

# 653
  • Варна
Айде и аз в кюпа. Grinning

Както съм си нагримирана с пълен арсенал, си омазвам лицето с кокосово масло, за да разтопи грима, после с тампони с мицеларна вода обирам маслото и грима, като не се престаравам,само колкото да обера мазнотията и чернилката. Взимам кларисоника и с гел за почистване, който не изсушава, си допочиствам лицето. Сменям с приставката на масаж и клепам здраво масло от шипка, така масажирам и втривам в кожата около минута. След това взимам нагорещената кърпа, задържам я върху лицето докато изстине, изплаквам я, нагорещявам и я държа пак докато изстине, на третия път, не я оставям, а директно масажирам с кръгови движения.

Резултатът е уау, при мен!

После нанасям или дълбоко хидратиращ крем или арганово масло, но съвсем мъничко, а маслото от ший го ползвам като околоочен, понеже ми идва тежко за този сезон, както вече писах. Hug

Браво! Това наистина ме впечатли,но аз не се гримирам,а слагам само малко бб крем. Втората ти част е досущ като моята и аз така първите два пъти масажирам,а третия направо обирам и леко потърквам.

# 654
Вземи шампоан за чувствителен скалп, на тази възраст това едва ли са крусти, някакъв вид пърхут може да е.
Най-добре я заведи на дерматолог.
П.с Ходи ли на плуване и предполагам е с дълга коса.
С дълга коса е - да, но не ходи на плуване. Водила съм я на лекар, било нормално. На мястото където живеехме децата страдаха от дерматити или астма. Често и от двете. Моята дъщеря я подмина астмата, слава Богу, но дерматита - не. Май не са крусти, на мен ми прилича на такова и затова му викам така, но по скоро не е. Някакъв дерматит е. Упорит и гаден. Шампоани съм сменяла и скъпи и евтини и известни и безизвестни. Ефект никакъв.
Съжалявам, че не я заведох на лекар като бяхме в България. При нас са едни специалисти  ooooh!.
Ще пробвам с маслото. Дано има подобрение.

# 655
  • София
с масленото измиване ще се разберем все пак Simple Smile - вторият опит беше по-добър. кожата е много гладка след това. очаквам в дългосрочен план да се справи и с дълбоките черни точки. имам 2-3 по лицето, които ме побъркват, а не искам и не мога да изстискам.

чудесен начин е да се сваля плътна минерална слънцезащита. бягам с много плътен крем и като искам да го почистя слагам олио, следва обтриване с кухненска хартия и отмиване с гел за лице. не оставя и следичка по кожата.

# 656
с масленото измиване ще се разберем все пак Simple Smile - вторият опит беше по-добър. кожата е много гладка след това. очаквам в дългосрочен план да се справи и с дълбоките черни точки. имам 2-3 по лицето, които ме побъркват, а не искам и не мога да изстискам.
За сега няма май някой, който да не се е спогодил с него  Laughing освен, ако е решил да не сподели де. Дълбоките черни точки може и да не изчезнат, но би трябвало да има подобрение.

# 657
Знаете ли дали това масло е истинско и хубаво? Съмнявам се заради ниската цена.

Това си го купих съвсем случайно и бях много скептична заради цената. Косата ми капеше на кичури и бях доста стресирана дали няма да остана без коса. Не знам дали от маслото, от шампоана, от комбинацията между двете или ей така от самосебе си но престана. Продължавам да го използвам и пак ще си купя.

Не съм срещала това масло и марка никъде. От къде е? Имам и още един въпрос. МОже ли да ми препоръчате масло за лице, с което да си правя масаж. Предварително благодаря и хубав ден на всички.

# 658
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕТЕРИЧНИ
МАСЛА ПРИ РАЗЛИЧНИ
ЗАБОЛЯВАНИЯ
1.ОНКОЛОГИЧНИ ‐ Десет дни се приемат:
сутрин на гладно 1 ч.л. масло от черен
кимион + 10 капки масло от кайсиеви ядки,
сутрин 30 минути след храна 1 капка масло
от тамян. Капката масло може да се постави
върху лъжичка кокосово масло или в топла
вода. Вечер на гладно 1 ч.л. масло от черен
кимион, вечер 30 минути след храна 1 капка
масло от тамян. Маслото от черен кимион е
силно детоксикиращо и е възможно да
предизвика странични реакции – кашлица,
болки в ставите, главоболие и др. Това е
временен ефект. Отшумява за няколко дни.
Следващите десет дни се приемат: сутрин на
гладно 1 с.л. масло от черен кимион + 10
капки масло от кайсиеви ядки. Сутрин, обед
и вечер 30 минути след храна по 1 капка
масло от тамян. Следващите дни се приемат:
сутрин на гладно 1 с.л. масло от черен
кимион + 10 капки масло от кайсиеви ядки.
Сутрин, обед и вечер 30 минути след храна
по 2 капки масло от тамян.
АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ ‐ Масло от хвойна се
намазва върху проблемната зона два пъти
дневно. 15‐20 минути след това се маже с
масло от чия.
Вътрешно: 1 ч.л. масло от черен кимион + 25
капки масло от чия се пие сутрин и вечер на
гладно. За деца дозата е на половина.
СЛЪНЧЕВА АЛЕРГИЯ
ПРИГОТВЯ СЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ от:
100 г кокосово масло
50 г какаово масло
10 капки етерично масло / тамян/
1 с. л. кайсиево масло
20 г цинков оксид
Кокосовото и какаовото масло се
разтопяват на водна баня, след като
изстинат се добавят останалите продукти.
Може да се сложи в хладилник да стегне.
Ако искате слънцезащитен крем с фактор 20
поставяте 20гр. Цинков оксид, за 30 фактор
30 гр.
Към крема може да се добави и 10 капки
масло от моркови, за по‐траен тен.
КРЕМ ЗА СЛЕД СЛЪНЧЕВИ БАНИ:
При изгаряне – масло от жълт кантарион се
втрива директно в кожата.
ПСОРИАЗИС И ВСЯКАКВИ РАЗДРАЗНЕНИЯ
НА КОЖАТА ‐ Директно върху засегнатите
участъци се втрива смес от масло от черен
кимион и масло от чия. Смесват се равни
части от двете масла(1:1).
Може да се използва и смес от масло от
черен кимион и масло от тамян. Смесват се
две части от масло черен кимион и една част
масло от тамян(2:1).
Вътрешно: Сутрин и вечер на гладно: 1 ч. л.
кимион + 25 капки чия
КРЕМ С ИЗЧИСТВАЩ И ПОДМЛАДЯВАЩ
ЕФЕКТ ВЪРХУ КОЖАТА НА ЛИЦЕТО
1 с.л. сода бикарбонат
2 с.л. кокосово масло
10 капки масло от лимон
10 капки масло от тамян
10 капки масло от розмарин
Може да се използва вместо ексфолиращ
продукт.
Вместо крем може да се използва
комбинация от:
2 с.л. масло от макадамия
10 капки масло от лимон
10 капки масло от тамян
10 капки масло от розмарин
ЗА ДОБЪР СЪН
Вечер преди лягане се взема по една капка
масло от салвия или макадамия.
ПРИ СТРЕС И ДЕПРЕСИЯ
25 капки жълт кантарион в малко вода.
Да не се комбинира с антидепресанти!
Или 2 капки масло от риган в малко вода или
1 ч.л. кокосово масло
ЗА ИЗВЕЖДАНЕ НА ПАРАЗИТИ(ГЛИСТИ) ПРИ
ДЕЦА
С чаена лъжичка се взема малко косово
масло, върху него се капва 1 капка масло от
риган и върху него отново малко кокосово
масло. Маслото от риган и лютиво и така
поставено между два пласта кокосово масло
е приятно за гълтане 
1 капка риган на ден, в кокосово масло,
максимум 10 дни в месеца, най‐добре да се
започне 5 дни преди пълнолуние
ПРИ НАСТИНКА, ХРЕМА
Гаргара: Прави се гаргара с разтвор : 1 капка
риган в топла вода и 1 ч.л. сода бикарбонат
след 10 минути 1 капка карамфил в топла
вода.
Промивка на носа: в помпичка за промивка
се слагат 2‐3 капки масло от тамян. След
промивката може да се сложи по 1 капка
масло от черен кимион във всяка ноздра.
Вътрешно: две капки масло от тамян върху
чаена лъжичка масло от кокос. Изпива се с
вода.
ЗА ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ И БОЛЕЗНЕН
ЦИКЪЛ
Сутрин и вечер на гладно: 1 ч. л кимион + 16
капки вечерна иглика.
При стомашни заболявания – добавете 3
капки масло от лимон във вода и ще
намалите паренето и киселините в стомаха.
АНТИАЛЕРГИЧНО – комбинирайте по 3
капки лимонено, лавандулово и ментово
масло, мажете стъпалата и зад ушите и врата
с тази комбинация всеки ден.
ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ – Със смес от
лимоново масло, сода и кокосов масло се
търкат зъбите за 2 мин. Маслото от лимон се
използва за устна хигиена и е средство
срещу халитоза.
ЗЪБОБОЛ – натъркайте венеца около
болния зъб с масло от листа на канела.
СРЕЩУ ВЪШКИ – смесете кокосова масло с
няколко капки масло от листа на канела и
намажете косата. За да не се появяват въшки
профилактично мажете косата с кокосово
масло.
ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА –
Смесете масло от мента с кокосово масло и
натрийте врата.
ПРИ УХАПВАНИЯ И ОБРИВИ – 5 капки масло
от риган се смесват с 15 капки зехтин или
друго базово масло и се намазват
засегнатите участъци от тялото.
ЦЕЛУЛИТ – 2 капки масло от розмарин се
смесват с 3 ч.л. масло‐ носител (бадемово
масло). Масажирайте ежедневно
проблемните места.
ВАГИНАЛНИ ПРОМИВКИ ‐ 1л. вода с 5 капки
мало от салвия. Срещу бяло течение,
гъбички, хормонален дисбаланс и др.
ВИСОКО КРЪВНО – 2 пъти на ден по 25 капки
масло от семки на тиква, в малко течност,
сутрин и вечер преди хранене понижава
кръвното налягане
БРАДАВИЦИ И ГЪБИЧКИ – За отстраняване
на брадавици се накапва директно върху
зоната масло от чаено дърво 1 или 2 пъти
дневно, за 30 дни. За гъбички нанесете
масло от чаено дърво върху чист памучен
тампон и нанесете върху засегнатата област.
ПРОТИВ АКНЕ – Смесете 5 капки масло от
чаено дърво с 2 с.л. мед. Нанесете върху
кожата на лицето, оставете за 1 минута, след
което изплакнете.
БОЛКИ В УШИТЕ – тампон с равни
количества масла от карамфил и сусам се
поставя в ушния канал и болката отшумява

# 659
  • Варна
Миоки, маслото от кактусова смокиня/бодлива круша става ли за маслено измиване?
Пробвах два пъти, май става Simple Smile
Но да питам аз, да не стане като с глицерина, че и с него един-два пъти направих маслено измиване, ахаха Simple Smile, докато се усетя, че го мисля за рициново...бабешка работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт