Голямата тема за малките масла - 17

• 76 922
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Миоки, маслото от кактусова смокиня/бодлива круша става ли за маслено измиване?
Пробвах два пъти, май става Simple Smile
Уф ми не знам  Laughing гледай да е базово, ако е базово, става. Ако е етерично, недей, да не си докараш някоя алергична реакция.

Базово, значи става, ама мноу скъпо, бре!  Crazy

# 661
  • Варна
Благодаря!
Имам 50мл със срок на годност до края на годината и няма да мога да го изхабя до тогава,
защото го ползвам само вечер. Така прочетох и затова го метнах за маслено измиване.

Само дето, като се измия с него, имам нужда от продукт след измиването и пак него слагам Simple Smile

# 662
Само дето, като се измия с него, имам нужда от продукт след измиването и пак него слагам Simple Smile
Няма проблем, щом изпитваш нужда да се измише пак след него, мий се спокойно.
Идеята е да се почитят всички мастноразтворими нечистотии, които иначе с пенещи се продукти се чистят трудно и не достатъчно ефективно.

# 663
s1s2s3s, много благодаря за полезната информация Flowers Hibiscus
Мен ме вълнува частта - атопичен дерматит. Забелязах, че се препоръчват все етерични масла, не е ли противопоказно да се използват самостоятелно? Също така искам да попитам дали имате опит с използването на масло от хвойна, чия, черен кимион, както външно, така и за пиене? Простете ми ако съм пропуснала, но не се сещам някой да е споделил опита си от пиене на масла... Simple Smile

# 664
Момичета, пробвах масленото измиване с рициново масло. Резултата беше уникален! От няколко седмици слагах жожоба, но нямаше такъв потрисащ ефект. Освен това имам да чистя и белези от пъпки и неравномерен тен. Та толкова ми хареса, че съвсем самонадеяно си го прибавих към мицеларната вода, защото е доста тежко като масло, а така доста лесно попива и мога да го слагам и сутрин преди крема. Някой може ли да сподели дългосрочен опит с рициново масло. Основно дали може да премахне белезите от пъпки. При мен самия епидермиса е наранен и кожата ми седи като на дупки. Другият вариант е шипковото масло. Четейки при вас, от познати и от интернет се чуват изключителни неща за него. Не знам да пробвам ли с него

# 665
За съжаление, маслата не премахват белези. Могат да подобрят състоянието на кожата, но не се отразяват на текстурата.
За такива белези, най-добре е да се посъветваш с дерматолог какви процедури можеш да пробваш - лазер, професионални пилинги и др. и да си поддържаш кожата чиста, свежа и хидратирана с маслата.

# 666
  • Варна
s1s2s3s, много благодаря за полезната информация Flowers Hibiscus
Мен ме вълнува частта - атопичен дерматит. Забелязах, че се препоръчват все етерични масла, не е ли противопоказно да се използват самостоятелно? Също така искам да попитам дали имате опит с използването на масло от хвойна, чия, черен кимион, както външно, така и за пиене? Простете ми ако съм пропуснала, но не се сещам някой да е споделил опита си от пиене на масла... Simple Smile
Пила съм масло от черен кимион срещу косопад и мажех с масло от люти чушки Sunglasses

# 667
  • Варна
За съжаление, маслата не премахват белези. Могат да подобрят състоянието на кожата, но не се отразяват на текстурата.
За такива белези, най-добре е да се посъветваш с дерматолог какви процедури можеш да пробваш - лазер, професионални пилинги и др. и да си поддържаш кожата чиста, свежа и хидратирана с маслата.

Миоки тук малко ще поспоря с теб  Laughing. Имах тежък пубертет и ужасния навик да се чопля. От там и...следите остават  Laughing. Много години решавах проблема с тежки гримове/да ми се чуди човек на простия акъл/. Масла започнах да ползвам преди няколко години като чукнах 40. Маслено измиване правех чат пат и то по тегавия начин с предварително клечане над купа вряла вода да се отворят порите,но ЯЧРМ добавям от около година в нощния си крем. Български крем с екстракт от охлюви. Ето ми физиономията без грим и след работен ден. Не ми намирайте кусури все пак съм на 44 почти  Joy

Не ме цитирайте ще махна снимката по някое време.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 21:03 от prinzesata

# 668
  • Пловдив
Prinzesata, кожата ти изглежда перфектно. Браво, ефектът е поразителен. Би ли разкрила по-подробно тайната, какво точно използваш? Аз също имам доста петна по лицето и белези от пъпки и се опитвам да ги залича. Правя маслено измиване 2-3 пъти в седмицата, през останалото време почиствам грима с мицеларна вода. Ползвам висок клас качествена козметика, но петната остават.

# 669
  • Варна
 Или Не ползвам маркова козметика за лице/за сметка на тая за коса  Joy Ползвам много и постоянно шипково масло. Често го ползвам вместо нощен крем особено сега в жегите. Просто нощните кремове ми идват тежки и се събуждам подпухнала като дърт алкохолик. Именно шипковото масло е виновникът да се отърва от няколко пигментни петна,които си бях докарала с крем с куц фактор миналото лято.
 Белезите от акнето се редуцираха някак неусетно и мисля ,че кремът с охлюви в комбинация с рицина изигра голяма роля ето го кремчето-не е нищо особено https://apteka.framar.bg/30033420/%D0%BB%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%8 … -50-%D0%BC%D0%BB-

Иначе ползвам за почистване някакви дрогерийни маски с отлепване,няколко ейвънски хидратиращии все такива ефтинджоси. Дневен крем с фактор поне 15/в момента редувам един на Ейвън и един на биотен/

Специално за лице имах един период в който ползвах само скъпарска козметика и все не си намирах моята. После взех да чета етикетите и да добавям масла в по-бюджетни варианти и така....

# 670
  • софия
Prinzesata- маслата ти се отразяват чудно.Ефекта е без коментар.

# 671
А бе идеална си, спор няма Simple Smile аме дали е от маслата, охлювите или нещо друго не знам  Laughing
Аз не бих разчитала само на тях, ако проблемът е сериозен. Някакси не мога да си представя механизмът, по който възстановяват дупки по кожата. Може и аз да не разбирам де. Нямам претенции да съм компетентна по въпроса, поради липса поне на тоз проблем  Joy

# 672
  • Варна
 Е аз чак кратери нямах  Laughing,а и от пубертета съм навъртяла бая годинки. То.....не съм и правила целенасочена терапия за това-стана някак неусетно. В един момент братовчедка ми,която е в Германия като ме видя-вика "Казвай какво си си правила и къде?" и аз  Shocked Даже ММ питала дали съм ходила в клиника-шантава жена аз като чуя за игла и офейквам с 200  Joy

# 673
Принцеса, кожата ти е разкошнааааааа.
Какво трябва да значи
ЯЧРМ.
Аз в крема не съм се престрашила още. Слагам в почистващия тоник, изчаквам да попие и нанасям крем.Изобщо цял ден  и цяла нощ съм "нахранена"

# 674
  • Варна
 ЯЧРМ-ямайско черно рициново масло  Благодаря ви момичета  Hugглася се да ставам баба/само дето на дзверо не му се чува/  Laughing.

LeMonde кремовете ми са ефтинджоси и смело си им слагам масла. В края на краищата имат консерванти и масла в състава си. Държа ги обаче в хладилника. То по принцип бялата ми козметика стои там де-навик.

Общи условия

Активация на акаунт