Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 285
  • 535
  •   1
Отговори
# 135
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Фирмите, които перат дивани, перат и матраци.Също и тези, които предлагат пране в прахосмукача Рейнбоу.Както е казала Биби, трябват обаче 24 часа за доизсъхване, защото остава влажен.
Освен това има непромокаеми протектори и за големи матраци, не само за бебешките.Ние купихме такъв и имаше голям избор в един магазин за матраци.
Понякога пускат оферти за пране и на мартаци из сайтовете.Тази например е изтекла, но има клип как става:

https://grabo.bg/chistota-u-doma-09mgq6

# 136
Здравейте, момичета! За гинеколог препоръчвам д-р Тодоров в Ин витро клиника. Кабинетът е частен но прави винаги ехография и цитология на секрета. Има и камера с която си виждаш това което вижда и той. 60 лв е прегледа.
Ние също се мъчим на гърне но всичко свързано с памперс и гърне му е мн неприятно. Все се сърди и цупи и като остане по П и вика ау и си го сочи 😂

# 137
  • Варна
Вчера започнахме ясла и познайте... Днес вече е болен, с температура и сополи. Е чак пък толкова бързо. Не стига, че стоя там само един час, понеже за първи ден толкова било нормално

# 138
Септемврийка, уау! Давай му някакви имуностимуланти. Как е възможно толкова бързо да се разболее. Нещо давали ли са му да яде?

# 139
Всички ли сте приети в ясла в София? Как са с говоренето малчовците?

За АГ последно бях при д-р Станков в Шейново. Изключително приятен и човечен е. Последните години профилактично съм била при д-р Богословова, и от нея съм доволна.
А ако е този д-р Тодоров, при когото съм била преди много години на преглед /кабинетът беше някъде на 5те кьошета, ако не бъркам/ е изключително циничен и вулгарен - не, мерси! Иначе още тогава беше напред с техниката и изледванията ставаха веднага.

А за матрака може да се почисти с Рейнбоу прахосмукачка, има точно такава приставка, но трябва да си я заявите от фирмата, която ще прави почистването.

# 140
Нас не ни приеха в ясла  Sad. За добро или зло, продължаваме да се гледаме с малчо.
Иначе много говори. Вече съставя изречения. Малко напред-назад са, от рода на "Пуснем прахосмукачка, да чистим нослето мама" Laughing (това като беше болен и бейби вака явно много трайна следа му е оставил).
Мерси за инфото за матраците. Трябва да свърша тази работа.
Септемврийка, дано бързо се оправи малкия Praynig
Хубав ден на всички! bouquet

# 141
Вчера започнахме ясла и познайте... Днес вече е болен, с температура и сополи. Е чак пък толкова бързо. Не стига, че стоя там само един час, понеже за първи ден толкова било нормално
Ние бяхме ден 1 за 2 часа, ден 2 с разстройство. 50% от времето е болен.

# 142
  • София
Здравейте момичета  Hug
Ние яслата я почваме от 18-ти септември. Още от сега мисля за нещо подсилващо имунната система.
Септемврийка, дано бързо да се оправи малчо и да не боледува често.
Дотук всички, с които съм говорила и имат деца в ясла/градина, ми казват, че първите няколко месеца 50% от времето децата са болни.

Благодаря и аз относно споделените имена на гинеколози. И аз синямам и си търся някой добър. При която ходих преди 2 седмици не мога да изкажа мнение. Всичко си било наред и не се установи от какво се появи проблема. Чакаме да видим дали пак ще се появи.

Малкия говори много, прави сложни изречения и обяснява и е много сладък. Много е забавно да им слушам разговорите с кака му.  Laughing Тя изобщо не млъква и той трудно може да се вреди да каже нещо от нея, обаче като успее се получава много интересно, понеже го забелязвам, че говори точно по темата и си водят направо дискусия и взаимно си задават въпроси. От известно време е в периода на въпросите и постоянно пита „куко е тоуа?” или „Тооо?” (защо)
Обаче малко ме тревожи, че някои неща му се разбират трудно. Буквата „с” я изговаря като вади езичето пред зъбите си и се чудя дали това с времето ще се оправи. Също буквите „ц”, „ч”, „ш” звучат почти еднакво. Имам приятелка логопед и скоро мисля да говоря с нея.

Аз преди известно време пробвах да им пусна цял филм анимация и да видя дали ще гледат. Преди това издържаха само кратки клипчета с песнички (дори каката не издържаше повече от 20 минути лато бях опитвала да й пусна филмче). Сега обаче се оказа, че гледат, особено тя. И така каката сега е супер зарибена по колите и самолетите, много често иска да ги гледа. Малко се чудя дали не направих грешка и не беше по-добре да не им показвам това, че има такива филмчета. От друга страна, противно на всякакви твърдения, че киното изнервя децата, имам усещането, че тя мрънка по-малко в последно време. Ако пуснем филмчето след като се разходим, но още не е време за следобеден сън, тя гледа малко и като стане време си казваме, че ще спинкаме и след това ще догледа филмчето и тя пуска пауза и отиваме да спим без драми и уговорки. Може пък да расте и затова да е малко по-спокойна. Дано само да не се окаже, че има негативен ефект на по-късен етап от филмчетата. Като цяло аз през деня телевизия не гледам изобщо и те гледат нещо само ако целенасочено им го пусна.

# 143
бравоо на Малчо. И моят бръщолясва - ама много смешно. Батковците му - ще ги претрепя някой ден.
Научили са го да казва -
"Куку - АЗ!" демек, че малкият е куку. И онези му се смеят, и му задават. А то, милото, им се радва.
Казва вече "Аз аканннн" но до там, гърнето не го долюбва.

# 144
И ние сме приети в ясла, но помолих да започне по късно. През ноември. Един месец преди товаще започна да му давам имуностимулант. Моя приятелка ми каза че майка ѝ която е джи пи изписва за децата изопринузин по една доза на ден, но не ми каза колко точно е дозата. Май ще му давам че като ви слушам с тая ясла не ми се мисли с тея болести.

# 145
изопринозина е ОК според някои, спорд други - не бил. Той е противовирусно. Но да знаеш, че товари и на някои влияе на нервите.
Дано да ви помогнат имуностимулантите, аз давах бейби-уел, ама нъцки.
Е, все пак нз без него какво би било положението ..

# 146
  • София
Аз мислех да давам Биозин кидс. Обаче като говорих с педиатърката на децата, тя ми каза, че Биозинът не се давал с профилактична цел. Странно, бях останала с впечатление, че го изписват и с такава цел, при бременност например. Та тя ми каза да давам Рибомунил. Някой давал ли го е и има ли впечатления?
В интернет четох много добри отзиви точно от майки, на които децата често боледували и като са го пробвали, имал невероятен ефект и почти без проблеми са изкарвали годината на градина. Звучи супер, но дали не вреди по някакъв начин?

# 147
  • София
Според мен си е до дете и до имунитет. Каката първата година боледува точно три пъти за по три дни. Малкият всеки месец почти е болен. Не съм видяла разлика между периодите, когато съм давала имуностимуланти и когато не съм. И двете ми деца са дълго кърмени. Просто едното ми дете се оказа по-здраво от другото.

# 148
ахам, тук съм +1 за Биби

# 149
И аз подкрепям същото мнение, че си е до дете. Има болнави и има и по-устойчиви и справящи се имунитети. Моите деца са точно така.
Моят си гледа филмчета ако пусна тв. Но това е толкова рядко, че сигурно му се случва 2-3 пъти в месеца. С кака си гледат цял анимационен филм от типа на Ледена епоха или Пинквините от Мадагаскар.
Любимото му занимание са игрите с коли, много обича и да стои с Лего, както и топките.

Общи условия

Активация на акаунт