Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 040
  • 535
  •   1
Отговори
# 315
оф мани, пак са болни и моите. с днешния рекет в аптеката - за това последното  заболяване, което се влачи трета седмица, са 150 левовете, с които съм субсидирала местния аптекарски бизнес. И то - това е за номер 2 и 3. Номер 1 също е с големи сополи, ама него таксувам като възрастен. Тоест - взех му направление, и сиг в понеделник ще го засиля към доки. Ама до тогава, лекувам с каквото имам под ръка у дома. та - неговите лекарства, засега не слагам към посочената по-горе субсидия.

някакъв ужас е туй!

Пък междувременно в яслата ни има едни календари, по 8 лв бройката. Много ми се видяха, честно. Мисля да ги заведа моите във фотото, и да нащракаме общ календар на децата.

какво да се прави ... като всяка баба иска. Ся не мога да умножавам броя на календарите за бабите, по 3, нали Wink

# 316
При нас всички игри започват концентрирано и завършват с хвърляне на парчетата с шепи навсякъде из къщата. Не смогвам да събирам и вече имаме доста пъзели с липсващи части, изцяло разпиляно домино, от което току намирам по някое парче тук-таме, килограми черни и бели камъчета за "Го", сигурно са стотици, които упорито и стриктно събирах цялата минала година, но сега съм им отпуснала края и сигурно половината са заминали в прахосмукачката, а другите под някой диван или един господ знае къде. От време на време се подава по някое.
Шарени стъклени топчета и плоски камъчета, за които важи същото като по-горе.
Всичко това го пресипва от един съд в друг, като съдовете често са празните дървени кутии от вече изгубените пъзели и кубчета. Понякога събира топчетата с лъжичка или щипка за лед и ги пъха в дребен отвор, най-често празни шишенца от витамини.
Само с водата нямам главоболия. Научих я да си бърше с парцала след като разлее и тя даже се кефи да го прави. Даже вече спря да пие от водата, с която си играе. Кеф. Единственият проблем е, че се мокри много, ама не е фатално. Преобличам и здраве да е.
Не че и ние не сме болни в момента, включително аз. Мъжът ми е в командировка в чужбина и съм сама с двете деца и болна.
Имам неприятното усещане, че тези вируси ще се нижат в редичка до пролетта.

Забравих да кажа за една играчка, която предизвиква небивал успех при нас - https://www.amazon.de/Geomag-254-Color-86-teilig/dp/B0080BEKRU/ref=pd_sim_21_5?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=J0MM6NCFSVVKNJW3W44Z

Имаме я от преди много години покрай каката и сега дребното я откри и щуро се забавлява. Магнитите са много интригуващи, защото се държат много различно от всичко, което тя познава - привличат се, залепват се или пък се отблъскват. Много им се диви Simple Smile

Оздравявайте по-бързо!

# 317
  • София
Юна, все едно си описала при нас  Laughing. Три различни пъзела разпилени, повечето части им липсват, а другите са смесени така, че незнам дали някога ще ми се занимава да опитам да открия кои части към кой пъзел са. Кубчетата също. Доминото половината липсва и вече дори не откривам от частите му и започвам да губя надежда, че някога ще го видя цяло. Отделно едни пластмасови плодове и зеленчуци и безброй стикита и камъчета. Част от нещат се събират в кутия, включително стикитата, камъчетата и парчетата пъзел и домино и го „готвят”. А, също и части от конструктори. След това всичко се разпилява отново. Незнам от колко време не съм виждала пода без дребни играчки по него. Бях ги учила да си ги сортират и събират в отделни кутии, но напоследък докато съберат една игра, са успели да разпилеят други две. А в градината си ги събират, само вкъщи не искат. В яслата лелката ми обяснява това и аз на място го питам - а сега вкъщи ще съберем ли играчките и той отсича - „не”.
Руми, и ние в градината имахме снимки за календари преди 1 седмица, самоче бяха по 5 лева, а картичките по 2,50. От яслата бяха ходили до градината (сградите имат топла връзка), за да вземат каката и са ги снимали заедно. Поръчахме 3 календара и 3 картички. При вас по-скъпо взимат. И като тримата са на различни места, по-добре наистина вие да ги снимате в някое фото.

Бързо оздравяване на всички. От тази нощ и аз съм болна ...

# 318
Как сте, момичета? Запразнихте ли вече?
На нас, големите, никак не ни е коледно ;-( То проблеми, ядове и пукове само напоследък.
Ама за децата гледам да спретна някой коледен подарък, че ще ми е съвестно цял живот, ако им проваля Коледата.

Подаръците не са кой знае какво, но знам, че децата ще ги харесат.
На най-големия батко - зимно яке, зимни обувки, и голяма пушка Wink
На първокласника - обувки, топка, и на него голяма пушка (че миналата година дядо ти Коледа донесе само 1 голяма пушка у нас, и се сбиха и я счупиха. И до ден-днешен не ми дават да изхвърля двете счупени части Wink  смятам че ще се зарадват много)
А на Искренчо - на него асортиментът включва ботушки, и няколко музикални играчки. едната вече ни я донесе добрият старец в яслата...и тя пей ли, пей. А баща му мрънка ли, мрънка ... Wink

На мен ще ми се паднат най-най-хубавите топли пантофи. Сега - да не вземете да ми завидете!

Весело посрещане на празниците от мен!

# 319
Румка, Весела Коледа и дано проблемите да се изпарят като с магическа пръчка!

А настроението - децата са най-добри в създаването му Simple Smile

На всички весели празници и нека следващата година да е прекрасна и успешна, всички да сме живи и здрави!

# 320
  • София
Честита Коледа, момичета. Бъдете здрави и щасливи, вие и семействата ви!

# 321
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Весела Коледа! Бъдете живи и здрави! Flowers Hibiscus Christmas Tree

# 322
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честита Коледа!Бъдете здрави и щастливи!

# 323
Честита Коледа и от мен!
Пожелавам на вас и вашите семейства да сте много здрави и щастливи и винаги, винаги да имате повод да се усмихвате! bouquet

# 324
  • Варна
Честита Коледа и весело посрещане на НГ

# 325
  • Северо=Западналия край

# 326
Момичета, Честита Нова Година!!!
Бъдете много здрави, щастливи, обичани и нека винаги да си имате време и за вас!:kissing_heart:

# 327
Моят хубостник рева и се тръшка за един от ония, играчките смарт-фони.
еле, намерих един за 3 лева - еднодневка, но да миряса. След като ни ступаха със сурвачките, му го дадох. Много, много се зарадва детето.

И още с кчаването в колата, се намърда на столчето си, и ... познайте какво направи:

- Ало, дядо Коледа? Иси е!  (Искрен)

Скри ни шапката - знае как да създава контакти Wink

И още нещо ни разсмя тия дни хихиххи
Батковците споделят, че феята на зъбките им оставила левче за зъбче. Нашият уж си блееше нещо, но се включи в точния момент-
И аз икам йевче!
Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 яну 2018, 23:44 от rumka833

# 328
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
За много години, момичета! Бъдете живи и здрави!
Румка,много е забавен твоят Искрен. И моят постоянно ръси бисери.Онзи ден баща му искаше да му сложи пантофи,а малкия не иска и каза " Не,не го закачайй", хахах .През нощта попринцип търси мляко и казваше "Мякоо",а сега вече казва "Мамоо,ставай да пуавиш мякоо,мамо,ставайййй"! Kissing Heart

# 329
Оо, и моят е много грижовен за околните и за себе си. Явно в тази възраст са такива, грижовни и чувствителни Wink

леле .. и моят търси да яде нощем - УПА - разбирай супа.
Преди 2 седмици беше ужас някакъв - по 3 чинии огромни, с по 1-2 филии хляб вътре, супа на нощ. Къв беше тоя глад, и аз не знам.
Сега е ОК - върна се към нормалното хранене горе-долу.

Но явно му е горещо нощем, и спи 2 часа в кошарата, и с рев се измъква и идва при нас - търси да цока. И това продължава с часове, цокането де.
;-(  Мъча се да го откажа, обяснявам му, че вече е голям, не е бебе. И то потвърждава - да, "Иси е голям, Иси не е бебе, иси иска цока!"

Какво ще го правя, не знам?

А по отношение на памперса - нямаме грам напредък. Обясних му, че вече е голям, и трябва да ползва гащи. Обух му гащите - и голям кеф! Почна да скача по леглото, и да крещи - Иси има гачиии!

Ама като дойде думата, че трябва да полза тоалетна като голям - и се почна - "Иси ика пипи!" - тоест, памперс.
;-(
Пък и в тази ясла, не ги отучват, да му се невиди. ...

Та, незнам. Новата година ще ни донесе предизвикателства.

Общи условия

Активация на акаунт