Знам, че трябва да съм търпелива, но има неща, които той не може още и много се ядосва, а също не ми дава да му покажа. Още не съм открила правилния подход, оставям го да се поядосва и после сам ме вика. И с каката за някои неща е така сега. За някои направо ме изкарва извън релси тя - например сутринта докато яде кисело мляко, капна една капка на масата, аз взех една салфетка и я избърсах и тя като ревна, като се заинати, тя да избършела капката, аз й дадох салфетката да доизбърше остатъка, но тя искаше да се върне капката на масата и накрая тръгна да излива нарочно че да я забрше после. Съжалих, и й се извиних, че аз избърсах капката, но не й дадох да изсипе нарочно. Голяма драма беше. За играчките - също трудно напоследък ги карам да си ги събират. Искат да пускат прахосмукачката, но ме карат аз да им ги събирам, доста време ми отнема да ги накарам да си ги съберат. Като цяло се опитвам да им обясня, че не е нужно всичко да разпиляват така, че да няма къде да се стъпи, но за момента опитите ми са безуспешни. И аз не знам какво да правя с тези проблеми, опитвам да съм търпелива и да чакам да се учат и да се съобразявам с желанията им за самостоятелност, но понякога просто не мога, защото иначе никога няма да излезем на разходка така или пък да се приберем за обяд или няма да ги сложа да спят следобед, а всички тези неща също са важни. 

Препоръчани теми