ДУБАЙ - тема 13

• 138 669
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 765
Силвър Нол картите важат ли за всичко? Т.е. ако вземем за метро, ще можем ли да се качим на този автобус F55 и след това на следващ, в случай на ремонтни дейности по метрото, както писахте? Благодаря Simple Smile
Да, важат и за  автобуса, който отвежда до първата работеща станция на метрото и за F55 няма да се чекирате, те самите четци са неактивни.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 15:39 от bistra demireva

# 766
Здравейте нова съм в темата и имам няколко въпроса на който много бих се радвала ако ми отговорите. С мм сме решили да посетим Емирствата януари или февруари, как ви се струва като сезон? Искаме самостоятелно да отидем, за това може ли да ми кажете ориентировъчно колко пари горе долу излиза за 7 дни с самолетни билети, хотел и хранения? Или общо колко сте изхарчили вие с джобни и всичко? Ще съм ви много благодарна

# 767
Над 6К (лв.), нали така е модерно 😉. И не ни ститнаха, глезотиите там са мнооого! Абе как може така да питате - всеки се разполага според възможностите си. В Дубай за една седмица и 60 хил. може да отупаш реално. Почетете малко из темата, вижте къде и какво според интересите ви колко струва, прочетете, че ресторантите са си скъпички, прочетете, че атракциите без ваучерите са си цифра, а ако искате и шопинг (марките, които ги има в Бг, са с цени към 30% по-високи според мен) - ами то сметката си е сериозна. Иначе и много икономично може, то си е ясно. Ама не ви се чете явно...

# 768
кафе по-евтино от 25 AED = 12 лв не видях. средата на Август е това, Такситата - средно смятайте на км x 1 лв.

# 769
Здравейте Simple Smile
Бих искала да помоля за съвет пътуващите.
Предстои ни заминаване на 15.09 и имам 2 оферти от Райна турс и Baisan Travel LLC ( от cobone ги харесах) и двете фирми бяха много любезни и изчерпателни. В крайна сметка за едни и същи екскурзии ( атракции ) Райна турс ми обявиха 2430 дирхама за двама а другата агенция 1264 дирхама. В огромна чуденка съм за голямата ценова разлика. Много четох тук, че всички са доволни от Райна турс, но смятате ли че е уместно да се плати по ниската оферта?
Специално разисквах с по евтината агенция какво е включено в цената....абсолютно същото като в Райна турс. Не сме особенно претенциозни, единственото ми притеснение, ако платим по ниската цена, да не се окаже, че такава фирма няма и да си провалим така мечтаното пътешествие.
Извинете  ме за сългия пост.
Ще бъда благодарна на всеки, който може да даде съвет или насока.
Благодаря ви!

# 770
кафе по-евтино от 25 AED = 12 лв не видях. средата на Август е това, Такситата - средно смятайте на км x 1 лв.
Еспресо 12 дхс, лате/американо 13.50 в Старбъкс до 20 по бистрата. Капучино преко сили 23 дхс, над това е въпрос на избор.

# 771
Здравейте и от мен Simple Smile
От два дни се опитвам да изчета всичко назад за да съм максимално запозната с всички особенности и често задавани въпроси. Благодаря на всички, които са разказали за това преживяване. С моя мъж ни предстои пътуване до Дубай 15-22 септември, транспорта и спането са през агенция, тъй като уцелихме невероятно ниска цена за 7 дни. До преди да прочета всичко тук щях да платя на агенцията близо 700 лева за тур на дубай, абу даби и сафари. Благодарение на Вас открих в cobone същите екскурзии + круиз по марината + Бурш Халифа + Джамията за скромната сума от 420 лева за ДВАМАТА.  Много съм щастлива, че ще имаме възможност да видим тези красоти. Притеснявам се само, че не разполагаме с кредитна карта..според вас трябва ли да си направим или няма да е проблем да плащаме на всякъде в брой или където може с дебитната? Някой друг има ли за тези дати? Ще ни бъде приятно да имаме компания Simple Smile

Здравейте:))Ние също летим за Дубай на същите дати:)),и ние много ще се радваме да имаме компания.Ние не сме с агенция,реших сама да организирам почивката...да видим какво ще излезе:).Аз лично накупих валчери от
 www.cobone.com и yallabanana.com.Аз лично реших след доста четене ,да си извадя кредитна карта ,защото четох на доста места ,че дебитните може да не бъдат приети.Единствено до сега за плащане с въпросната кредитна карт-Виза имах проблем  в този сайт-www. groupon.ae.Заявиха теглене и след 1 час беше отказано.Сега съм им писала,защото валчера е супер изгоден и адски много искам да успея да го платя..ако желаете ми пишете тук или на dorituuuu@abv.bg  ,ще ви кажа всичко което съм научила до сега:)

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 21:49 от dorituuuu

# 772
  • София по рождение
А, какво ще кажете за това:
Don't miss the Trio package from FAHMS International Travel & Tourism for AED 229! Desert Safari, Dubai City Tour and Creek

Фирмата е: FAHMS International Travel & Tourism

Дали е сериозна?

Цена - AED 450 - намалено на 229

# 773
А, какво ще кажете за това:
Don't miss the Trio package from FAHMS International Travel & Tourism for AED 229! Desert Safari, Dubai City Tour and Creek

Фирмата е: FAHMS International Travel & Tourism

Дали е сериозна?

Цена - AED 450 - намалено на 229
[/quote  Здравейте.Според мен и по отделно да закупите въпросните валчери,няма да ви излезе по-скъпо.Имайте предвид,че Creek круиза,не е от Дубай Марина,а от Дейра..тези круизи са доста по-евтини от Круизите по Марината.

# 774
Над 6К (лв.), нали така е модерно 😉. И не ни ститнаха, глезотиите там са мнооого! Абе как може така да питате - всеки се разполага според възможностите си. В Дубай за една седмица и 60 хил. може да отупаш реално. Почетете малко из темата, вижте къде и какво според интересите ви колко струва, прочетете, че ресторантите са си скъпички, прочетете, че атракциите без ваучерите са си цифра, а ако искате и шопинг (марките, които ги има в Бг, са с цени към 30% по-високи според мен) - ами то сметката си е сериозна. Иначе и много икономично може, то си е ясно. Ама не ви се чете явно...
  мислех че темата е точно за това да се коментира от ходили там и е ясно че ще има повтарящи се въпроси... Започнала съм да чета но за ден няма как да навлезеш в ритъм. Поздравления за похарчените пари,но и 60 000 да похарчите човещината и възпитанието няма как да си купите.. Да мога да попитам колко горе долу се харчи като имах предвид билети, хотел, храна. Човек не съм убила с въпроса си, че да ми казвате как съм могла да питам. Като не одобрявате въпроса ми подминавате, толкова е лесно. Хубава вечер

# 775
От коя фирма / с ваучери/сте доволни за круиз по Марината - дневен и вечерен с включена вечеря?

# 776
  мислех че темата е точно за това да се коментира от ходили там и е ясно че ще има повтарящи се въпроси... Започнала съм да чета но за ден няма как да навлезеш в ритъм. Поздравления за похарчените пари,но и 60 000 да похарчите човещината и възпитанието няма как да си купите.. Да мога да попитам колко горе долу се харчи като имах предвид билети, хотел, храна. Човек не съм убила с въпроса си, че да ми казвате как съм могла да питам. Като не одобрявате въпроса ми подминавате, толкова е лесно. Хубава вечер

Благодаря за пожеланията! Не съм искала да Ви обидя, но освен за обсъждане, темата е основно за четене. Аз, преди да задам моите въпроси, четох с дни и с дни... и не че някой ми отговори де... И наистина сериозно - не целях да се фукам с похарчената сума, за което искрено ми се подиграхте, но когато детайлно започнете да отмятате кое на каква цена е ще видите за какво иде реч... и да не съм голословна - само за самолетните билети и 7 нощувки със закуски в хотел не особено претенциозен и то в Дейра (т.е. нереномиран квартал) - малко над 2500 лв. за двама. Бяхме през март, като купувах билети и хотел през ноември. Летяхме с Flydubai с чекиран багаж. Пожелавам Ви успешно планиране и страхотен престой!

# 777
  • тук-там
Хайде сега, не се надцаквайте...
Има Дубай и за бедни, и за богати, и за такива които знаят как и къде да си организират почивката.
Самолетни билети /Уиз/ + 5 нощувки в Марина-та - хотел с басейн - до пешеходната алея, в студио, със закуска за двама - 1500 лв. /април/. От там нататък е....фантазия кой колко. Peace
Проверявайте в ММТ - имат страхотни цени за хотели.

# 778
Хайде сега, не се надцаквайте...
Има Дубай и за бедни, и за богати, и за такива които знаят как и къде да си организират почивката.
Самолетни билети /Уиз/ + 5 нощувки в Марина-та - хотел с басейн - до пешеходната алея, в студио, със закуска за двама - 1500 лв. /април/. От там нататък е....фантазия кой колко. Peace
Проверявайте в ММТ - имат страхотни цени за хотели.
Какво точно е ММТ?MakeMyTrip?

# 779
Момичета, относно хотел , горещо препоръчвам Атана. За 3 нощувки за двама с включени такси + закуска- крайната цена беше 400лв. Всеки си знае възможностите, но този хотел е на хубаво място и подсигурява безплатни шатъли до много забележителности. Метро станция има на 5мин пеш.  Дано ви е от полза инфото.

Общи условия

Активация на акаунт