Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога започва Рамадан тази година?
Какви са етикетът и ограниченията по време на Рамадан?
Какви са препоръките за посещение на Дубай по време на Рамадан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога започва Рамадан тази година?
-
Какви са етикетът и ограниченията по време на Рамадан?
По време на Рамадан хората трябва да спазват забраната за ядене, пиене и пушене на обществени места през деня. В молове и някои атракции обаче всичко работи, като зоните за хранене са оградени и туристите могат свободно да се хранят. Туристите също трябва да спазват тези забрани, но не толкова строго за тях.
-
Какви са препоръките за посещение на Дубай по време на Рамадан?
Посещението на Дубай по време на Рамадан може да бъде изгодно поради по-ниските цени, но туристите трябва да спазват местните обичаи и традиции. Повечето молове и атракции остават отворени, а тълпите намаляват. Въпреки че туристите могат да се разхождат облечени, те трябва да проявяват уважение към местните обичаи.
-
Какво е времето в Дубай през септември?
-
Какви са средните цени на храната и напитките в Дубай?
Смятаме да посетим Бурж Халифа, Дубай мол и аквариума, сафари в пустинята, круиз с вечеря по Марината, разходка по Мадината, Флаинг къп, влакчето по Палм Джумейра, Миракъл гардън, Рамката и еднодневна екскурзия до Абу Даби /имам колебания дали да търсим комбиниран ваучер с вход във Ферари уорлд/. Иии разбира се плаж и аквапарка Атлантис. Притеснява ме да не е студено за плаж и аквапарк – макс. температури за 1-8 февруари по прогноза от акууедър са: на 1-все тая, защото пристигаме късно; 2-слънчево 22С; 3- слънчево 23С; 4- частично слънчево 23С; 5- сгъстяваща се облачност 25С; 6- преваляване или гръмотевична буря 24С; 7- предимно слънчево 23С; 8- слънчево 23С. Според тази прогноза предвидих Бурж Халифа на 2-ри и Рамката на 3-ти за по-добра видимост. Притеснява ме и въпросът с дрехите, мисля, че е удачно пролетно-летен гардероб предвид температурите. А и искам да попитам някой от посетителите на Атана дали хотелът предлага плажни кърпи срещу депозит, като не говорим за ползването им на басейна. Съставила съм примерна програма, която ще претърпи промени и допълнения и очаквам вашите съвети и отговори на въпросите, които си задавам
аз още се чудя дали да не организирам трансфер или да се пробваме по вашият начин, но има време.