С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 160
  • 802
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Ако имаш предвид моя пост, аз казах, че завистта е висша форма на възхищение, явно не можеш да разбереш какво по точно имам предвид... Както си перифразирала " проявата на харесване е висша форма на завистта" и мен ме ИЗУМЯВА !!!

Явно доста от вас тук, изумих с това, че смятам, че свекърва ми ми завижда... Но за да е пълно изумлението ви, ще кажа, че съм усещала и колеги и приятелки да ми завиждат !!!

То като се замисля няма лошо в това... Само показва че имаш неща, които другите нямат... И като казвам неща, имам предвид както материални, така и нематерални...

Да, твоя пост имах предвид.
И да, изумява ме разбирането ти, че завистта е висша форма на възхищение.
Затова не ме учудва твърдението ти, че и свекърва ти, и колежките ти завиждат на дрехите и  аксесоарите ти. Mr. Green

# 211
Ще умра от неудобство, ако някой ми подари златни бижута, скъпоценни камъни и реликви. Само от приятеля ми бих се радвала на такъв подарък, нито от нашите, нито от техните,  нито от приятели бих искала скъпоценности. Според мен подаръчен ваучер или хубав шоколад/бонбони + букет са добра идея. Между другото, аз имам по-големи очаквания към приятелките ми за  подарък, който ще ми хареса, отколкото бих имала към майката на приятеля ми, защото те ме познават от по-дълго, прекарали сме повече време заедно и сме в една среда. От нея бих и винаги съм се радвала на жеста, защото тя си има деца, съпруг, племенници и въпреки това се е сетила за мен и е пожелала да ме зарадва. От това по-хубаво, здраве му кажи.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 18:38 от Michaela_

# 212
Честно казано, съм учудена колко хора не ме разбират за завистта, която по някой път съм усещала... Никъде не казвам, че от всеки и навсякъде !!!

Колкото до това, че някой те имитира защото те харесва е нещо друго... И аз в 7 клас съм имитирала много от идолите си за времето...защото съм ги харесвала разбира се...

Но мисля, че поясних, че моята свекърва не просто ме имитира, като иска неща като моите, защото просто ме харесва...ако беше така - No Problem...

В нея има накакво раздразнение като цяло, което аз усещам, докато тя смята, че умело се прикрива...

И така, който ме разбрал, разбрал... Другите живи и здрави  bouquet

# 213
  • където ми харесва
Важното е, да има кой да ти завижда Wink

# 214
  • София
Захара, приемам, че може и да си права. Доста жени трудно приемат остаряването, а като прибавим и факта, че в живота на любимият им мъж, разбирай сина им, има млада и хубава жена, то завистта и желанието да се състезават с нея са напълно възможни. Ако пък този син е единствен положението е неспасяемо.
Само че въпросът е не как тя да спре да се състезава с теб, а как ти да реагираш на това? Защото тя, ако е започнала да го прави, няма да спре.

# 215
смятам, че свекърва ми ми завижда... Но за да е пълно изумлението ви, ще кажа, че съм усещала и колеги и приятелки да ми завиждат !!!
Joy O, Sancta Simplicitas!

# 216
Жълто цвете,  от малкото което съм споделила си усетила правилно.  Моята свекърва наистина не приема факта,  че е остаряла.  Същата самовлюбеност има и сина й -  моят мъж.  Може и да е наследствено    Rolling Eyes Той постоянно се гледа в огледалото колко бели косъма има...  Или някоя бръчица...  Или еди какво си... Аз имам бели косми вече и честно казано не ми пука толкова,  даже не ги боядисвам... Ще започна,  когато положението излезе извън контрол  Grinning

Та свекърва ми в началото все ми казваше,  ти не ме гледай,  че съм стара,  аз се чувствам на години както бях млада,  като устарееш ще ме разбереш...  И много подобни,  без някой да я пита изопщо...

Аз ако искам може изопщо с нея да не се виждам,  ама от любезност... Все ще седнем,  та да ми обясни разни дразнещи неща...

# 217
изопщо  много ти е обяснителна.А може да си живее  и  без това.

# 218
Сигурно много ти завижда изоПщо. Но, ако прочете как пишеш, цялата ѝ завист ще се изпари. ИзоПщо ще изчезне.

# 219
  • София
Скрит текст:
Жълто цвете,  от малкото което съм споделила си усетила правилно.  Моята свекърва наистина не приема факта,  че е остаряла.  Същата самовлюбеност има и сина й -  моят мъж.  Може и да е наследствено    Rolling Eyes Той постоянно се гледа в огледалото колко бели косъма има...  Или някоя бръчица...  Или еди какво си... Аз имам бели косми вече и честно казано не ми пука толкова,  даже не ги боядисвам... Ще започна,  когато положението излезе извън контрол  Grinning
Та свекърва ми в началото все ми казваше,  ти не ме гледай,  че съм стара,  аз се чувствам на години както бях млада,  като устарееш ще ме разбереш...  И много подобни,  без някой да я пита изопщо...

Аз ако искам може изопщо с нея да не се виждам,  ама от любезност... Все ще седнем,  та да ми обясни разни дразнещи неща...

Изопщо що се занимаваш с нея Mr. Green?

# 220
Изопщо що се занимаваш с нея Mr. Green?
ИзоПщо ли не разбра? Mr. Green

# 221
  • София
вЪуПще Mr. Green

# 222
И аз. ИзоПщо не сме за завиждане.

# 223
  • София
И аз. ИзоПщо не сме за завиждане.
Ич даже. Иначе тя ш'е ни завиди на правуписъ и свекърва й също Mr. Green

# 224
Аз пък я разбирам Захара. Майка ми е същата. В смисъл, пита нещо безобидно уж, но тонът ѝ е такъв, че познаваш ли я, ти е ясно, че не е така. И точно тонът дразни.
ИзоБщо не се връзвай, според мен е провокация.

Днес малко ме издразни свекървата индиректно. Днес съпругът ми ми направи подарък лаптоп, който струва майка си и баща си и за който мечтаех с години. След покупката той ме снима ухилена как стискам кутията на лаптопа и я начил във ФБ. Свекървата звъняла на майка ми да я пита какво сме купили и моя ли мечта свъдваме Tired. Важен е тонът и това, че тр да познаваш свекървата. Tired

Общи условия

Активация на акаунт