С какво ви дразнят свекървите- 82

• 70 136
  • 802
  •   1
Отговори
# 60
Най-вече трябва двамата да са единни и да признаят проблема, да решат заедно как ще се действа...а не днес крясъци и простотии, утре му оправят бакиите, вдругиден друго. Трябва дългосрочно решение. По-добре да се определи например сума, която да се дава на свекъра, но да е далече от тях, докато е физически здрав. То е ясно, че няма да се отреже всичко.
Забелязала съм, че напоследък повечето мъже, включая моя, не правят нищо ако жената не ги ръчка, ама да ръчка жестоко и безмилостно. Затова се дадоха съвети за ултиматуми и скандали  Mr. Green Просто един вид съветите са по "съкратената процедура", без да се разяснява на оплакващата се дама надълго и нашироко Wink

И преди да ме захапете и мене  Mr. Green , и аз се опитвам тъй да действам по моите проблеми  Mr. Green уж  Mr. Green

# 61
  • Варна
Бащата е простак от класа, ясно е. Мъжът какъв е, тя си го знае. За мен най-потресаващото в случая е, че от "устата" на авторката не слиза един рефрен - къщата та къщата. Как веднъж не каза - притеснявам се как всичко това ще се отрази на децата ми? Единственото споменаване на тези деца е пак във връзка със златната къща - че тя ще остане един ден за тях.

# 62
  • София
Напротив, написа ги, но не ми се рови сега да ги цитирам.
Да, бях пропуснала част от сагата, направо минах в новата тема.
Едното дете е още кърмаче, все още едва ли разбира много от скандалите.
Явно къщата е свързана с бизнеса, споменава сървъри и монитори, доста се е трепала за нея. За съжаление такива съвместни дейности трудно се разделят, ако се наложи.
♥ HAPPY ♥ , мъжът признава проблема, но отговорът е "Няма решение, какво да го правя..."
Но съм забелязала, че при семейства, които споделят живота си на 101% - жената не проумява как така може да стане и да си отиде от мъжа си. Някои и физическо насилие не ги отрезвява.

# 63
  • Бургас
♥ HAPPY ♥ , мъжът признава проблема, но отговорът е "Няма решение, какво да го правя..."
По-скоро е "Има решение, но не ми стиска да го взема"

# 64
  • София
По-скоро е "Има решение, но не ми стиска да го взема"
Аз цитирам неговия вероятен отговор, на него и през ум не му минава това решение.

# 65
Взе да ми става интересно. Значи, съветваме жените да си подсигуряват личните имоти, ако стане нещо и се разведат, да не окаже миУто с половин тъщин апартамент. Това е напълно в реда на нещата, според мен. Обаче, ако мъж направи същото, аууу, не го е срам, жена му е никоя. Ми по тази логика, защо не съскахте по Адел, която демонстративно отказала на свекърва си да направи сина й някой и не му прехвърлиа част от жилището си? Естествено, че е абсурдно да го беше направила, просто илюстрирам двойния аршин.

Разликата е, че имотите на Адел са нейни отпреди брака, а тук авторката е градила заедно с мъжа си.
И както нямат брак, ако утре му щукне да се разделят, какво става с нея и децата? Та не е въпрос за алчност, а за елементарно подсигуряване.

# 66
  • Варна
Как ще му щукне? Ловнал оправна жена дето не само бачка наравно с него ами и не настоява за нищо, на всичко отгоре и с институциите се оправя, опъва каиша и му спестява огромни суми. Такава не се изтърва.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 15:36 от HighSpeed

# 67
Че и много го обича, та му търпи всички простотии. И на свекъра също. Е, малко й е писнало, ама ще си продължат по старому.

# 68
  • Бургас
Кати, аз прочетох за някакъв апартамент на/от свекъра, където са живели всички, който е бил продаден, с парите е купена гарсониера и имотът в селото, върху който е строена новата къща. Оттам изхождам, че авторката няма права върху тези имоти. Върху новата къща вече - да. Но ако дъртака е съскал, че земята с негови пари, пък как няма да им даде да го ползват, пък фирмата и не е трудно да се досетим как се е стигнало до приписване на къщата на него. Като сложим в картинката и факта, че синът не е общувал с майка си с години, благодарение на милия си баща, картинката става още по-пълна. Абе, да не ви идва до главите лично да разберете защо има хора, които постъпват по определен начин.

# 69
Добре, а няма ли как да продадете тази къща и да си купите друга, по-далеч, за да не ви се налага да живеете наоколо? Нали е на името на мъжа ти? А дядото като има право на ползване, може би му се изплаща някакъв дял? Не съм запозната, затова питам.

# 70
Добре, а няма ли как да продадете тази къща и да си купите друга, по-далеч, за да не ви се налага да живеете наоколо? Нали е на името на мъжа ти? А дядото като има право на ползване, може би му се изплаща някакъв дял? Не съм запозната, затова питам.
След като дядото има запазено право на ползване, той върви с къщата. Т.е., ако някой се навие да я купи, получава и дядото като бонус. Не знам дали обясних добре.

# 71
Аз изпуснах нишката малко, но, ако разбирам правилно по последните коментари, къщата е вдигната с общи семейни усилия, след това е приписана на дядото, после е откупена от него с право на ползване, а на автоката й се казва "Не му обръщай внимание" при отправени заплахи?

Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи...

# 72
Аз само не мога да разбера защо, след като мъжът и е толкова прекрасен и "играе тънко", се оплаква?
Загуба на страници и потребителско време е да се дават съвети на някой, който всъщност не търси нищо.

# 73
  • София
Авторката казва, че мъжленцето й си е ОК, свекърът е виновен. Да, той е виновен с държанието си, но има кой да му позволява да се държи така. Налели сте 300 хил.  #Crazy в къща, в която не се чувстваш комфортно и мъжът ти не прави нищо по въпроса? Ако чакаш да те удари свекърът - споко, няма да е след дълго.
На въпроса ти - НЯМА ТАКЪВ МИРЕН НАЧИН, освен баща и син да се скарат.
Ти искаш разрешение на въпроса, но с хиляди ограничения. Такова решение НЯМА, освен да го предупредите, че ще продавате къщата и ще се местите, но може и да не се хване.
Тази къща била на децата, била за децата. Като е за тях - взимай ги и си ходи у вашите, нали децата са осигурени, на теб нищо не ти трябва и тия 300 хилки - халал да са му.

# 74
  • при късмета
Аз още след първия ѝ пост предположих как ще се развият нещата. Казах, че като изкараме мъжа ѝ виновен тя ще се започне да го защитава, ще се фръцне и ще продължава да мисли, че свекъра е проблема. Така и стана.
А със случая около къщата искаше да даде фактите в нейна и на мъжа ѝ защита, ама някак (сигурно още се чуди защо), взе, че се обърна с/у тях. И предимно с/у мъжа ѝ. Поне една от целите си постигна, да оплюем свекъра. Той изобщо не е цвете и си заслужава плюенето, но не е основния проблем.

Та затова се стигна до
Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи...

Иначе конкретно питаше как да се справи (сама) със свекъра и съвети с конкретни предложения. Иначе не прие нито едно

Общи условия

Активация на акаунт