С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 985
  • 802
  •   1
Отговори
# 315
Тия бабешки измишльотини обикновено.са здравословни проблеми, помощ по жилището, битови въпроси, въобще всякакви неща, които стават трудни с възрастта. Аз не виждм човек как ще ти избегне при родителите.си, само защото не са.му гледали децата...
Като се стигне до тия моменти също е много удобно и да са териториално наблизо,..

# 316
Под бабешки измишльотини наистина имах предвид такива, а не проблеми, които изискват отзоваване. Peace
Като почнем от дудненето в стил «аз навремето вместо да пия кафе с комшийките от блока, висях пред училището на внучетата» до «искам да ми сготвиш и донесеш точно определено засукано ястие, защото аз навремето ти оставях буркан с пилешка супа.».
И естествено класическото   Laughing «Добре, че бях аз, да ти отгледам децата.»
Не, мерси bouquet

# 317
  • Бургас
Иначе,
децата да са прибрани от уч-ще, градина от баба си и като се прибера от работа за мен ще е ОК, още повече да сме в един двор.
 На мама и тати им се спи и хайде при баба и дядо. Баба ще им направи закуска.... newsm10

Това е голямо удобство, но всяко нещо на този свят си има цена. Ако си склонен да я платиш, ОК. В противен случай, си е жива мъка.

Аз си отгледах децата сама, без логистика от баби.
Около мен приятелките ми имаха помощ - прибиране от градина или училище, водене по мероприятия всякакви, готвене на супички и манджички за децата и т.н.
Вече съм на 40 +, както и приятелките ми.
Майките ни са на възраст около 70-те. "Всеотдайните" баби вече си искат компенсация, приятелките се занимават с бабешки измишльотини, а на мен тези постановки са ми спестени. Няма основание за тях. newsm74
Точно тези баби, които не си поглеждат децата и внуците, са първа писта като им затрябва нещо. Обикновено грижовните и всеотдайни хора си мълчат като имат проблеми, за да не обременяват децата си.
Иначе и аз смятам, че няма значение кой гледал внуци. Като се разболеят родителите или им потрябва нещо от първа необходимост, скачаш да помагаш. Аз и свекърва ми сме пример за това.

# 318
И това няма гаранция, че ще те опази.
Баба ми по майчина линия мен ме е "гледала" за 3 лета по 1 месец и аз вече бях на 10-12 год. Брат ми пък го гледа 3 седмици, дойде наистина да помогне на майка защото свекърва и беше парализирана в болница, трябваха пари и майка трябваше да работи. Е дали пък не споменава от време на време, че ни е изгледала 😀😀😀 А и като си счупи бедрената кост майка пропътува 300 км да я вземе, оперират и гледа 9 месеца на легло (не, че нещо ама баба ми е тежък случай и не щя да проходи) и винаги търчи, като има нещо, а леля ми, чиито деца са изгледали от 4-5 месечни до големи, си стои в на баба и дядо апартамента и все "няма възможност".

# 319
Иначе,
децата да са прибрани от уч-ще, градина от баба си и като се прибера от работа за мен ще е ОК, още повече да сме в един двор.
 На мама и тати им се спи и хайде при баба и дядо. Баба ще им направи закуска.... newsm10

Това е голямо удобство, но всяко нещо на този свят си има цена. Ако си склонен да я платиш, ОК. В противен случай, си е жива мъка.

Аз си отгледах децата сама, без логистика от баби.
Около мен приятелките ми имаха помощ - прибиране от градина или училище, водене по мероприятия всякакви, готвене на супички и манджички за децата и т.н.
Вече съм на 40 +, както и приятелките ми.
Майките ни са на възраст около 70-те. "Всеотдайните" баби вече си искат компенсация, приятелките се занимават с бабешки измишльотини, а на мен тези постановки са ми спестени. Няма основание за тях. newsm74
Точно тези баби, които не си поглеждат децата и внуците, са първа писта като им затрябва нещо. Обикновено грижовните и всеотдайни хора си мълчат като имат проблеми, за да не обременяват децата си.
Иначе и аз смятам, че няма значение кой гледал внуци. Като се разболеят родителите или им потрябва нещо от първа необходимост, скачаш да помагаш. Аз и свекърва ми сме пример за това.
Да, напълно съм съгласна.
Родителите, които наистина милеят за децата си, гледат да не ги обременяват и да се справят сами.
А егоистичните, те и като млади са такива и като стари също.

# 320
  • София

Родителите, които наистина милеят за децата си, гледат да не ги обременяват и да се справят сами.

И като заключение, за да се върнем към темата с живеенето в общ двор- всичко си зависи от хората, а не от степента на родство.

Честит празник на всички! bouquet

# 321

И като заключение, за да се върнем към темата с живеенето в общ двор- всичко си зависи от хората, а не от степента на родство.

Честит празник на всички! bouquet
Явно е до характер.

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 13:18 от Madame_Butterfly

# 322
Абе не знам до характер ли е, до какво е, хората ли станаха прекалено втренчени в себе си и спря да им пука за другите. Всеки говори - няма да си причиня това, няма да си причиня онова, искам спокойствие, никой да не пробва да ми звънне от 9 до 3 щото...
Вчера карах майка ми на контролен преглед, взима си рецепта там от един доктор. Почти през цялото време (айде, през 1/4 от него Mr. Green) ми дудна за една рокля - защо не я пусна за продажба, казвам, пуснала съм я, тя - ами бъди настоятелна, викам - пред кого, ма, мамо, то това е сайт, ако някой си хареса ще се обади, ей, строши ми нервите с тая рокля. Мислех да й отговоря подобаващо и изведнъж се сетих - аз съм на 12, за първи път в болница, сама, и изведнъж вратата се отваря и мама влиза с торба с портокали и банани, с ужасно притеснен вид... Замалко да ревна в колата... и сега пак ми стана мъчно. Та така... Иначе и аз обичам да ми е спокойно и да не ми се месят много-много.

# 323

Понякога идва момент, в който обременяването не е по желание на родителя. Например, майка ми е сама. Ако получи например инсулт или счупи крак, кой да се погрижи за нея, ако не аз? Дори да не положа лично грижите, ще трябва да финансирам плащането на човек, който да поеме тази грижа.

# 324
  • при късмета
Тук многократно е казвано, че помощ при нужда няма да се откаже. Но това няма нищо общо с всекидневен ангажимент за контакт, това вече си е излишно натоварващо и дразнещо.

# 325
Тук многократно е казвано, че помощ при нужда няма да се откаже. Но това няма нищо общо с всекидневен ангажимент за контакт, това вече си е излишно натоварващо и дразнещо.
Аз не приемам родителите като ангажимент. Надявам се и моето дете да не ме приема така някога, тъпо ми е някакси.

# 326
  • София
Това за мен е много изнервящо. А и не съм от хората, които обичат да дават отчет за всекидневието си.

# 327
И мен ме изнервят понякога, но искам да знам, че са добре.

# 328
  • при късмета
Не става въпрос да приемаш родителите си като ангажимент (макар при определени обстоятелства, да са именно това). Казах, че е досаден ангажимент, всекидневен контакт. При това положение обаждането (или дори виждането в някои случаи, дори да не е ежедневно) се превръща в задължение, ей така, без нужда. Това натоварва. Да няма какво да си кажете, защото се чувате по-често от нужното, но да знаеш, че трябва да се обадиш или, че трябва да отделиш времето да приемеш обаждане. Такъв ангажимент имах предвид и наистина освен досадно, е крайно натоварващо.

# 329
  • София
Или още по-натоварващо - отсреща да ти се карат защо не се обаждаш просто така, заради идеята, не че имат да ти казват нещо важно.

Уиш, предполагам, че хората нямат предвид здравословни проблеми, а примерно - майка ти е решила точно тази събота да прави основно почистване, а ти имаш други планове, съответно ти дудне на главата и разчита на съвестта ти или тръгва да го прави сама, без да е абсолютно наложително.
Дядо ми си счупи ръка и крак, защото беше тръгнал в един голям сняг за хляб. Нито някой го е карал, нито бяхме останали без хляб (живеехме заедно). Страшна услуга направи на майка ми, няма що

Общи условия

Активация на акаунт