С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 229
  • 802
  •   1
Отговори
# 450
Кати,
Скрит текст:
не беше вчера, а онзи ден и не е една година, а малко повече.

Но и вчера да беше, какво бих могла да върна и променя?  Де да можех!

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 21:22 от K.A.G.

# 451
Миналата вечер синът ми каза,че е болен.Не  питам,чакам два три дни да минат.Няма да се оправи за три минути и само ще го подразня,наистина.Аз също не обичам празни разговори.
оф, а пък аз щях да се побъркам от притеснение. Моят син е на три годинки, дъщеря ми е на 4, и се надявам докато пораснат, малко да ги превъзмогна тези страхове.  Peace

Моя  е на 41  и никой  не ми пречи да се притеснявам.Но  няма да го заведа на лекар ,има кой  да му държи ръката като го боли и да го гушка.Няма да променя нищо да звъня  и питам,два дни поне,после ще попитам как е .

# 452
На мен пък, ако родителите ми искат да ме чуват и виждат по-често изобщо няма да ми е вбесяващо и досадно. Била съм малка, била съм капризна и своенравна, и със сигурност доста време докато порасна са изслушали куп глупости, без да се оплакват.
Мисля, че сега им дължа същото внимание. Както и човекът до мен го дължи на своите. Та и някой каприз от време на време се понася, както са го понасяли те.
За мен едно от най-тъжните неща е възръстен човек да се чувства самотен и непотребен, особенно ако единият родител е останал сам и кръга им от приятели и познати постоянно намалява, докато дойде момент най-близките да останат само децата и внуците.
Мисля, че някой хора ще го разберат, когато им се случи и на тях да остареят, колкото и да си говорят аз ще си чувам детето един път в месеца... Те може и да го чуват веднъж, но ще им се иска да е по-често, в това съм сигурна.
Времето с родителите постоянно намалява и когато минат една определена възраст всеки ден е ценен.

# 453
Права си,Бързия  Влак ,повечето ми познати са по диреците вече,други  по други пътища.
Моята теза не  е да спирам ,а  да не настоявам и натяквам.В момента отглеждат бебета,не им е лесно и са преуморени. Ще мине и това,преди децата се виждахме по-често и говорехме по-често.Сега е моментът да разбера.И да изчакам.

# 454
познати постоянно намалява, докато дойде момент най-близките да останат само децата и внуците.
Мисля, че някой хора ще го разберат, когато им се случи и на тях да остареят, колкото и да си говорят аз ще си чувам детето един път в месеца... Те може и да го чуват веднъж, но ще им се иска да е по-често, в това съм сигурна.
Времето с родителите постоянно намалява и когато минат една определена възраст всеки ден е ценен.
[/b] Това би могло да се отнася за хора над 75 години, но за такива на по 55-60 ..
Миналата вечер синът ми каза,че е болен.Не  питам,чакам два три дни да минат.Няма да се оправи за три минути и само ще го подразня,наистина.Аз също не обичам празни разговори.
Hug

# 455
  • София
Много се чудих се дали да пиша, тъй като вече уточнихте, че от години се знаете коя какво и защо, но чела съм последните теми.
За съжаление също винаги съм намирала задължението да се обаждаш всеки ден за досадно, но пък и майка ми е все още млада. Не бих живяла в такава конфигурация като на КАГ, на менние съм, че младите семейства трябва да са на някаква дистанция, за да има възможно най- малко търкания, като дистанцията, както вече многократно уточниха, не е залог за отчуждение, както и обратното.
Но
Скрит текст:
имам усещането, че КАГ дори да проявява някакво вмешателство или да изисква време повече от "нормалното" с вече порасналите си деца, не го прави от користни цели като някои свекърви. Не е като да иска да ѝ угаждат с неща, да се преструва на болна, за да привлича внимание и всякакви такива. Звучи ми въпреки ангажиментите си, контактите си и желанието за поддържане на визия (някакви токчета и панталони коментираше наскоро newsm78) като вътрешно самотна, вероятно загубите ѝ оказват влияние, но то не се материализират в това да иска внимание за себе си, а по- скоро да дава, което е по- добрият вариант. В друга ситуация бих скочила веднага на "дребна душица", но в случая ми прозвуча като пръскане на жлъч през някаква тъга и празнота, както и самоубеждението, че моделът й е наистина най- човешки и адекватен. По скромното мнение на една все още неснаха и още по- далеч от свекърва- простете ѝ на жената bouquet

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 21:52 от The Catcher in the Rye

# 456
КАГ,  надали имат възможност да се отделят и затова живеят така. Много малко млади биха се съгласили да са толкова близо до родители.

Но в този форум сме се нагледали на мъже, които независимо от силното желание на жената до тях да се отделят не дават и дума да се издума за наем или ипотека,  защото те си имали готово жилище до мама или с мама ведно.  Няма да е първият нито последният такъв познат случай.
Реално погледнато, наистина нямат възможност да се отделят. Всеки от синовете има по един етаж от къща в общ двор с малката къщичка на КАГ. Никой няма да купи подобен етаж, т.е. те са практически непродаваеми. Същевременно, в тях са наляти не малко пари и е трудно човек да тегли една майна на етажа и парите и да се изнесе да плаща наем или ипотека. Подобен тип многофамилни жилища са като сладък капан- измъкването е много трудно и скъпо.

# 457
  • София
Не смятам, че говоренето по телефона е необходимо да е всеки ден. Когато имаш какво да кажеш или искаш да чуеш роднините си, но ежедневно..надали.

КАГ,  надали имат възможност да се отделят и затова живеят така. Много малко млади биха се съгласили да са толкова близо до родители.

Но в този форум сме се нагледали на мъже, които независимо от силното желание на жената до тях да се отделят не дават и дума да се издума за наем или ипотека,  защото те си имали готово жилище до мама или с мама ведно.  Няма да е първият нито последният такъв познат случай.

Ето един антипод на КАГ, който не признава друг начин на живот, освен своя.
И с болшевишки плам повтаря едно и също обвинение, но защо ли не се квалифицира като обида? Mr. Green

# 458
Не ви ли омръзна да бистрите кой колко често чува родителите си... Ми кой колкото му душа сака. Това като темата колко често е нормално да се прави секс.

# 459
  • София
Не смятам, че говоренето по телефона е необходимо да е всеки ден. Когато имаш какво да кажеш или искаш да чуеш роднините си, но ежедневно..надали.

И с болшевишки плам повтаря едно и също обвинение, но защо ли не се квалифицира като обида? Mr. Green
Защото няма обида. Примерно.

# 460
Много се чудих се дали да пиша, тъй като вече уточнихте, че от години се знаете коя какво и защо, но чела съм последните теми.
За съжаление също винаги съм намирала задължението да се обаждаш всеки ден за досадно, но пък и майка ми е все още млада. Не бих живяла в такава конфигурация като на КАГ, на менние съм, че младите семейства трябва да са на някаква дистанция, за да има възможно най- малко търкания, като дистанцията, както вече многократно уточниха, не е залог за отчуждение, както и обратното.
Но
Скрит текст:
имам усещането, че КАГ дори да проявява някакво вмешателство или да изисква време повече от "нормалното" с вече порасналите си деца, не го прави от користни цели като някои свекърви. Не е като да иска да ѝ угаждат с неща, да се преструва на болна, за да привлича внимание и всякакви такива. Звучи ми въпреки ангажиментите си, контактите си и желанието за поддържане на визия (някакви токчета и панталони коментираше наскоро newsm78) като вътрешно самотна, вероятно загубите ѝ оказват влияние, но то не се материализират в това да иска внимание за себе си, а по- скоро да дава, което е по- добрият вариант. В друга ситуация бих скочила веднага на "дребна душица", но в случая ми прозвуча като пръскане на жлъч през някаква тъга и празнота, както и самоубеждението, че моделът й е наистина най- човешки и адекватен. По скромното мнение на една все още неснаха и още по- далеч от свекърва- простете ѝ на жената bouquet

Много добре казано.

# 461
  • София

Всъщност има- неколкократно и напоително обяснено колко неприемлив е начина на живот на КАГ, колко е обсебваща, как за един ден е изнудила 3 пъти синовете си да я возят и как ги потиска с живеенето в един двор...........

Всички знаем, че реакцията на КАГ не е само заради воя по повод въпросния пост.
Но, е много по- лесно на разпозналите се като дребни душици, да скачат като ощипани, все едно идея нямат какво са писали.

# 462
  • София

Всъщност има- неколкократно и напоително обяснено колко неприемлив е начина на живот на КАГ, колко е обсебваща, как за един ден е изнудила 3 пъти синовете си да я возят и как ги потиска с живеенето в един двор...........

Всички знаем, че реакцията на КАГ не е само заради воя по повод въпросния пост.
Но, е много по- лесно на разпозналите се като дребни душици, да скачат като ощипани, все едно идея нямат какво са писали.

1. Би ли подчертала къде в цитата на Контесата, за който твърдиш, че е обиден, е написано маркираното в червено?
2. Несъгласие с определен начин на живот и разбирания не е обида, а само несъгласие. Ако в несъгласието си беше използвала обидни квалификации от сорта на "дребни душици" като КАГ, тогава щеше да е обида. (Преди време обяснявах на сина ми какво е обида. Абсурдно е, че ми се налага и в тази тема.)

# 463
Ами Абсурд, аз си написах, че съм дребна душица и сама. И съм и темерут (по твои определения), но обиди не съм писала. Само моето становище и впечатлението от постовете.

Защитавам правото на всеки да живее както намери за добре, но изказвам предположение, че тъй като не сме чули всички страни по казуса, а тук чуваме доста снахи с подобни проблеми, та няма как да знаем доколко снахата и сина имат някакво друго решение на жилищния си въпрос.

Миленака, Абсурд говори за това ми мнение:

'КАГ, не знам как им звучи на другите, но това ако е всеки ден...
То хубаво си имаш няколко ангажимента през деня, но това все с теб да се съобразяват, да гледат, да питат накъде си, да те закарат и прочие ми е в повече. Но аз съм си дребна бедна душичка явно  Stop

Дори и когато сме живели с майка ми в един град сме се виждали по 1-2 месечно, че и по-рядко. ".

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 00:31 от Анонимен

# 464

Дай цитати, де. Особено ми е интересно кой е написал болднатото. И откога неприемането на чужди начин на живот е обида? На твоята логика КАГ диво обиди свекървата на Джули с квалификациите си относно поведението й спрямо децата и внучето й. А и няма откъде да знаеш как се чувства снахата на КАГ. Напълно възможно е и на нея да не й изнася съвсем положението и да си трае в името на позитивите, но това са си наши предположения. Факт е, че живеят така, както аз не бих могла. Ако пък ги питаш тях, може да съжаляват тези, които плащат ипотека и няма на кого да си оставят децата.
Обида няма, докато това неприемане прерасне в нападки  и жлъч към хората, които не споделят гледната ти точка. Проблем е и когато за помощта, която оказваш, натякваш фино или не чак толкова. Тогава и в най-благодарните деца остава един горчив вкус и отношенията се променят малко или повече.

Общи условия

Активация на акаунт