С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 169
  • 802
  •   1
Отговори
# 645
  • Оптимист по принуда
Хареса ми госпожо the wishmaster. Simple Smile

# 646
Госпожо the wishmaster, не желая да влизам в полемика! Прочетох поста, който цитирате и той не е по-груб или обиден от други, които съм срещала в темата.
За съжаление, въпреки заявеното желание, вече влязохте в полемика. Щеше да е добре преди това да  бяхте попрочела малко освен този пост, за да разполагате и с нещо като аргументи.
Госпожо Деми,  bowuu

# 647
Дабре де, какво да преосмисля? Аз говоря с майка ми по телефона, виждаме се дори ежеседмично при това, просто не е всеки ден. Какво имам за преосмисляне?

Нямам предвид, честотата им, а това че са ти досадни.

И понеже това го коментирахме надълго и широко, спирам полемиката по темата.

Уиш, тъй като нямаш личен опит със свекърва и не си била реална снаха, сега доста предварително  казваш каква ще бъдеш ти като свекърва. Според мен  е по-добре "Голям залък хапни, голяма дума не казвай". Животът е много непредвидим, човек се променя, променят се емоциите, нуждите и очакванията му.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 16:03 от K.A.G.

# 648
  • при късмета
Не казах, че водените от мен или живия контакт с нея ми е досаден, а че би бил такъв, ако ежедневно давам отчет какво съм готвила, къде съм ходила и какво съм правила. Прочети пак. Много ясно във всеки пост наблегнах на "ежедневно", както и дадох пример какав разговори би се водил при такова положение
Повечето хора не са във вашата ситуация, а именно контакт на живо ежедневно и за това им е натоварващо всеки ден да звънят по телефона за разговор от сорта на
" - Как си?
-Ами добре.
- Хубаво, чао до утре"
да би било не неприятно, а вбесяващо, особено ако ти се втълпява, че този разговор трябва да е задължение.

А това беше основната ми тези в спора,
Вбесяващо и натоварващо е да е ежедневно задължение. За не знам кой път ко казвам и по-ясно няма как да го напиша.
Но дори с конкретен въпрос към теб дали случайно или нарочно пропускаш думата "ежедневно" ти реши да не я видиш

# 649
Искрено не проумявам какво точно я бърка KAG как ма ко се отнася към потенциални ежедневни отчети към майка си. Thinking
Чета ви, чета ви... ами то и да иска човек да сподели нещо за свекърва, свекър или подобна роднина, няма да стане без да тръгне да се защитава защо смята, че е прав. Нищо, че целта на темата е именно да се споделят дрязгите със свекърите. Rolling Eyes

Темата май си е за затваряне.

ПП: Иначе имаше тема за оплакване от снахите. Но явно свекървите не са намерили достатъчно поле за набиване на канчета в нея, та са решили, че тук има повече възможност за изява.

# 650
Кати аз също имам свекърва и съм снаха. Законно съм в темата.
КАГ, аз не ти оспорвам присъствието в темата. Но щом си влязла в тема с такава заглавие, не е далеч от ума да се сетиш как ще бъдат посрещнати провокации от свекървенска гледна точка. Все едно да влезя в подфорума на самотните родители и да им дам акъл къде са сгрешили от позицията на дългогодишен хармоничен брак. И накрая да въздъхна трагично, че с добро съм влязла, ей така, като Дон Кихот да дам друга гледна точка и да ги науча, а в отговор съм несправедливо преследвана.
Ти си знаеш какви липси запълваш тук, но последните месеци поведението ти е много различно и имам чувството, че умишлено си търсиш конфликт или драма, като има някои твои клъввания, които просто се игнорират - за пример мога за посоча там, където Уиш нарича сина си Говендър и диалогът беше хумористичен, а ти влезе да вметнеш ни в клин, ни в ръкав нещо насилено иронично по повод това. Просто Уиш не те отрази и не успя да се нахраниш тоя път.
Възможно е да греша, все пак това е форум,ти си помисли има ли нещо близо до истината в думите ми, защото този модел се пренася и в реала и се стига да излишни конфликти и напрежение. Но пък, ако е така, както казваш и нападаме безпричинно свекървите, защо не нападаме Боряна например? На мен даже ме е приятно да я чета. Жената може да е от село и да няма претенции, на житейските истини, които казва и начинът, по който ги казва, са ми интересни и полезни много повече, отколкото набиване на канчета и назидание. Даже и една Абсурд с резкия си изказ има попадения, докато прикритото поведение и провокациите, последвани от "Другарко, пък той ме удари" оставят един не особено приятен привкус.

# 651
Кати, ами не ме чети и не ме отразявай. Тук концертът е по желание.
Не съм на принципа "Всички хвалят, хваля и аз, всички плюят, плюя и аз", както правят много съфорумки, за да се харесват на аудиторията. Имам си свои мнения и си ги казвам, както и ти.

Аз,че имам голяма липса е факт, ама какви са вашите липси та цял ден, а също и вечер сте на линия?

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 16:17 от K.A.G.

# 652
  • при късмета
На мен пак не отговори конкретно. Излиза, че наистина се заяждаш и когато ти се зададе конкретен въпрос, отговора на който ще срути собствената ти теория, се правиш, че не си го прочела.
Пак ще кажа, че диалога с теб, дори споровете, преди се водеха различно

# 653
Кати, ами не ме чети и не ме отразявай. Тук концертът е по желание.
Не съм на принципа "Всички хвалят, хваля и аз, всички плюят, плюя и аз", както правят много съфорумки, за да се харесват на аудиторията. Имам си свои мнения и си ги казвам, както и ти.

Аз,че имам голяма липса е факт, ама какви са вашите липси та цял ден, а също и вечер сте на линия?

КАГ, ще те замоля инструкции с подобен тон да раздаваш на учениците си, внуците си и прочие подопечни. Не ми се разпореждай на мен какво да чета и какво не. Благодаря!
По повод последния абзац - обърни си внимание, защото често депресията е коварна и може да избие в поведение, което да ти скапе отношенията с близките. Добронамерено ти го казвам, а нещо подобно ти написах и преди.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 22:18 от kati_v

# 654
  • Варна
Не веднъж съм казвала, че КАГ коренно промени тона и подхода в един момент
 И продължавам да го твърдя. В началото, когато започнах да пиша тук преди години, постовете й наистина ми бяха полезни с различната гледна точка и добре поднесени примери от житейския й опит. После стана язвителна, иронична и направо даже обиждаща на моменти.
Чувството й за хумор също се изпари. Щом и на Как' Сийка поста й се стори провпкация...
И да, темата не беше ли с цел снахи да "посмяват" да се оплачат? Може да си снаха, КАГ, може й да имаш свекърва, но тя не те дразни с нищо явно. Имала си късмет, случила си на свекърва. Чудесно. Но да набиваш канчета на снахи, които не са, не е точно целта на темата, нали?

# 655
  • София
Вдявам и то отлично.
Но, аз си имам име и не е моя грижа кой и как ще реши да ме нарича.
Това ти не можеш да вденеш.
Това не е така по мои наблюдения. Имам няколко познати около себе си, които са кръстени с имена, които не харесват и е въпрос на елементарно уважение околните да се обръщат към тях с модификацията на име, която те предпочитат.
Дори съвсем нормално име като Александра. Моя позната винаги в началото на запознанство или отношения казва, че предпочита да я наричат Алекс. Еми, ще го уважа и няма да ѝ викам Сашке, защото е моя грижа как аз ще си я наричам.
За майко, лельо или [име] пък съвсем. Тя ще ми каже да ѝ казвам Гергана, аз ще я мамосвам Whistling

# 656
  • при късмета
Снахи като КАГ няма имат проблем със свекърва си и това е повече от ясно. Възпитана е в по-малко общество и още от най-ранна възраст ѝ е набита в главата как трябва да се случат нещата, като проима свекърва. И тя ги е спазвала стриктно, без изобщо да се замисли дадено нещо дали импонира или не на собствената и натура.
Слава Богу, това вече се случва твърде рядко и на все по-малко млади жени и дори родителите им да опитат да им набият в главите остарели традиции, те все пак имат свободата да мислят и преценяват самостоятелно.

# 657
  • Варна
Абе и тя сигурно се е дразнила чат-пат на свелърва си, ама то минало заминало... Дай сега да набиваме канчета.

# 658
  • София

Чета ви, чета ви... ами то и да иска човек да сподели нещо за свекърва, свекър или подобна роднина, няма да стане без да тръгне да се защитава защо смята, че е прав. Нищо, че целта на темата е именно да се споделят дрязгите със свекърите. Rolling Eyes
..............................

ПП: Иначе имаше тема за оплакване от снахите. Но явно свекървите не са намерили достатъчно поле за набиване на канчета в нея, та са решили, че тук има повече възможност за изява.

Нека ти припомня, че тук пишат първо снахи- защото всички сме били такива; пишат и съфорумки, които никога не са имали свекърви; пишат бъдещи свекърви и разбира се- снахи, станали на двой ред свекърви.
Не знам защо толкова искаш да останете само младите оплакващи се снахи?
Че, ако няма кой да ви посочи и друга гледна точка, ако нямате предизвикателството да защитите виждането си, темата ще умре на първа страница още. Peace

Що се отнася до темата- оплакване от снахите, дали няма някоя по- сериозна причина да не се развива? newsm78

# 659
  • при късмета
И да се е дразнила, ще ѝ мине бързо, като знае, че тя трябва да е тази, която да отстъпи.
Аз лично много се дразня на хора с пораженческо и примиренческо мислене. Добре, че така наречените традиции все повече се забравят. А те се забравят защото не са полезни към момента.
Искрено се изумявам как и днес се намират млади хора, на които са успяли да им втълпят някакви древни и ненужни предразсъдъци. Добре, че стават все по-малко

Що се отнася до темата- оплакване от снахите, дали няма някоя по- сериозна причина да не се развива? newsm78
Има. Свекървите се пренесоха тук да набиват канчетата на снахите, вместо спокойно да си се оплакват от тях в другата тема

Общи условия

Активация на акаунт