Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 295
  • 888
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Може да са от друга община, при тях точката за местоживеене не е чак толкова голям фактор. Едва ли вярвате, че родителите на повечето деца с 10+ точки са измамници. Сигурно има, но вероятно са единици.
При нас например социалната опашка изобщо не се запълни, и в двете сдя в квартала (Триадица) се прехвърлиха места.
Точно това щях да напиша (в същата Община съм). Във всичките градини останаха много места от социалната опашка. Жребият обаче масово се теглеше за деца с 9,1 точки. А всички знаем, че най-фалшифицираният критерий е за месторабота в района. Та не мисля, че точно децата по социални критерии са най-големия проблем.

# 286
  • София
Здравейте. В колко часа се затваря системата в петък? Нали до тогава можем да кандидатстваме?
Петък в 18:00 часа се заключва.

Системата се заключва в 18ч, но записванията приключват в 17ч.
Така че, ако след 17ч все още има незаписали се, е много вероятно в 18ч да ги прехвърлят към свободните места. Но имайте предвид, че е възможно просто директорките още да не са отразили в системата децата, които са записани в последния момент (но е малко вероятно).
Именно. Кандидатстването е до 18 часа.

# 287
  • Sofia
Не оспорвам до колко часа е кандидатстването/подреждането на желанията  Wink.
Само исках да отбележа, че след 17ч би трябвало да има по-реална представа за свободните места и именно в този час трябва да си прегледа кандидатурите.

# 288
  • София
За преместване в друга градина /за гр. София/ през системата ли трябва да се кандидатства отново?

# 289
  • София
Не оспорвам до колко часа е кандидатстването/подреждането на желанията  Wink.
Само исках да отбележа, че след 17ч би трябвало да има по-реална представа за свободните места и именно в този час трябва да си прегледа кандидатурите.
Ааа, да, да, това е така.

# 290
  • София
За преместване в друга градина /за гр. София/ през системата ли трябва да се кандидатства отново?
Да.

# 291
  • София
Да, освен, ако не намерите детенце от градината, в която искате да кандидатствате, което родителите да искат да преместят в градината, от която искате да се махнете.

# 292
  • София
Aннa,  Petkata, благодаря!

# 293
  • София
Имам удостоверение за настоящ адрес издадено от общината, но личната ми карта не е сменена. Ще ни направят ли проблем? Говоря за настоящ адрес, не постоянен.

# 294
Лична карта се сменя, само ако е промен постоянният адрес.

# 295
  • София
Имам удостоверение за настоящ адрес издадено от общината, но личната ми карта не е сменена. Ще ни направят ли проблем? Говоря за настоящ адрес, не постоянен.
Стига ЛК да е с адрес в София няма проблем.

# 296
Здравейте!
Моля за съвет - в 1во класиране наборът на детето ми автоматично излиза грешен - вместо 2013, който е реален, излиза 2012. По съвет на директора на желаното от мен заведение попълних формата за обратна връзка. Отговорът обаче е следният:
Смяна на набор се разрешава само за текущи класирания при строго определени условия. Тези условия ще бъдат публикувани през месец август 2017 г. и ще бъдат в сила за текущите класирания на 2017/2018 г., които ще започнат от 26.08.2017 г.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Проблемът е, че неколкократно обясних и помолих за телефон на лице, с което мога да говоря, но това е автоматичен отговор.

Та - някой в такава ситуация или с информация към кого мога да се обърна по телефон?

Благодаря!

# 297
  • София
Здравейте!
Моля за съвет - в 1во класиране наборът на детето ми автоматично излиза грешен - вместо 2013, който е реален, излиза 2012. По съвет на директора на желаното от мен заведение попълних формата за обратна връзка. Отговорът обаче е следният:
Смяна на набор се разрешава само за текущи класирания при строго определени условия. Тези условия ще бъдат публикувани през месец август 2017 г. и ще бъдат в сила за текущите класирания на 2017/2018 г., които ще започнат от 26.08.2017 г.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Проблемът е, че неколкократно обясних и помолих за телефон на лице, с което мога да говоря, но това е автоматичен отговор.

Та - някой в такава ситуация или с информация към кого мога да се обърна по телефон?

Благодаря!
Да не е объркано ЕГН-то. Иначе пак им пишете с пълните данни и по-подробно описание на проблема. Друг начин няма.

# 298
Привет!
Не, не е объркано. Писах над 10 пъти, с обяснения и тн. Но получавам само този отговор.
Съответно като искам да избера градини системата ми дава само онези с места за грешния за нас набор.

Как мога да разбера координат на отговорни за това?
Много благодаря.

# 299
  • sofia
Здравейте.
Преди малко разглеждах свободните места и ми направи впечатление, че в една ДГ имаше свободно място. Два часа по-късно го нямаше newsm78
Имате ли представа защо се получи така ?

Общи условия

Активация на акаунт