За проблемите в училище и още нещо...

• 42 336
  • 366
  •   1
Отговори
# 165
На този етап не, но я виж как сменят нещата в движение...например тази година започна без да е обнародван механизма за прием след 4 клас, това беше сторено след започване на учебната година, в разрез със закона Simple Smile И се оформяше в движение...щото нали, какво толкова...

# 166
Mr. Green защото не са общообразователни  Peace

Е как защо? Това е голямата "реформа". ЗИП е РП, СИП е ДП.
Децата са натоварени с много часове дневно не заради петдневната седмица, а заради измисленвите допълнителни часове, които много често са избирани така, че да се попълнят нормативите на даскалите. Абсолютно излишно натоварване за децата.

# 167
  • волно калдъръмче
...измисленвите допълнителни часове, които много често са избирани така, че да се попълнят нормативите на даскалите...
Това са пълни глупости. На мен винаги са ми давали да попълвам заявления, в които вписвам ЗИП-овете, които са определени по учебен план за паралелката и си вървят от самото начало до завършването на степента. Като не ми харесва, отивам в друго училище, в което условията са други.

Искате подготовка по математика и има ЗИП математика. Безумно е твърдението, че ЗИП-ът е сформиран за попълване на норматив. Ако не знаете какво правите в училище със засилено обучение по математика, то жалко за лошия и неинформиран избор.

Единствено СИП-овете са били наистина избираеми, но и кой знае какъв избор не е имало. Не са ни натискали задължително да пишем СИП. Докато беше малък, искаше да ходи на спорт в тези часове.

# 168
Пълни глупости пишете и вие. Ако някъде има изключения-добре. Това е масовият случай. Избираме училище, учител с определени качества, така че сме принудени да търпим натрапените часове. И не става въпрос за БЕЛ и математика-те никога не са излишни, а за глупави часове, с които се допълват нормативи.Не се правете, че падате от луната и не знаете това. Масова практика е.

# 169
Пълни глупости пишете и вие. Ако някъде има изключения-добре. Това е масовият случай. Избираме училище, учител с определени качества, така че сме принудени да търпим натрапените часове. И не става въпрос за БЕЛ и математика-те никога не са излишни, а за глупави часове, с които се допълват нормативи.Не се правете, че падате от луната и не знаете това. Масова практика е.
Синът ми вече е завършил училище. Дъщеря ми е в 5 клас. Не е имало подобна практика и при двамата.

# 170
Имали сте късмет!

# 171
  • Варна
Синът ми вече е завършил училище. Дъщеря ми е в 5 клас. Не е имало подобна практика и при двамата.

Има,има.Дори ми казват какво точно  да запиша, който ме пита имам избор  Laughing .Премълчавам си,защото според мен са полезни въпросните часове,но не всеки мисли като мен.

# 172
И за какво ни е тоя общ бал? Влиза ли някъде?  Crazy
Никъде не влизат, освен в училище по изкуствата. Някога влизаха, беше отдавна.

В математическа гимназия от 5 клас се влиза с този бал.

# 173
В коя математическа гимназия? В СМГ балът се образува от резултатите на "Откриване на млади таланти", областен кръг на ЕК и областен кръг на Олимпиадата по математика. Никакви други оценки не се включват в бала.

# 174
Ами във Варненската. От 2-3-4 състезания резултатите, но и средноаритметично от оценките по всички общообразователни предмети и СИП, и ЗИП, всичко. Сега отворих сайта и четох, за да не го напиша грешно. Не зная по другите градове как са мтематическите, но може и другаде да ее така.

# 175
  • В полите на Пирин планина
И в нашето ПМГ се кандидатства след 5-ти клас с целия бал и / или класирания от състезания ...
Аз тези хибридни паралелки не ги считам за удачни.  Crossing Arms

# 176
Ами във Варненската. От 2-3-4 състезания резултатите, но и средноаритметично от оценките по всички общообразователни предмети и СИП, и ЗИП, всичко.
Това е голяма тъпотия. Защо в бала за кандидатстване в математическа гимназия да влизат оценките по музика, изобразително изкуство, спорт и подобни? Значи, ако си надаренматематик, но дебел, с лоша оценка по спорт може да не те приемат заради по-нисък бал?  ooooh!

# 177
Даже може да не си дебел  Simple Smile Даже може да спортуваш, но да не покриваш нормативите за 6.

# 178
  • София
е, хайде сега, голямо драматизиране за талантливите математици тип зубрачи, които не могат да бягат и да скачат. Колко учители ще оставят точно на отличник петици или четворки по тези предмети, и то в четвърти клас? Нали обикновено класната им води поне половината от тях! Явно няма угодия - един път защо вземали цялото удостоверение, друг път защо вземали само български и маметатика и това карало децата само на тях да натискат.. Ей, хайде, уточнете се най-после кое е важно!

# 179
е, хайде сега, голямо драматизиране за талантливите математици тип зубрачи, които не могат да бягат и да скачат. Колко учители ще оставят точно на отличник петици или четворки по тези предмети, и то в четвърти клас? Нали обикновено класната им води поне половината от тях! Явно няма угодия - един път защо вземали цялото удостоверение, друг път защо вземали само български и маметатика и това карало децата само на тях да натискат.. Ей, хайде, уточнете се най-после кое е важно!
Аз познавам точно такъв учител. Знаеше, че детето ще кандидатства в СМГ и много му се дразнеше. Факт е, че детето беше тромаво и непохватно, но то беше и единственото в целия 4 клас, което имаше 5 по физическо. Съмнявам се то да е било единственото в лоша спортна форма. Иначе, конкретно на него оценката по физическо не му попречи да влезе в СМГ. Тя, така или иначе, не влиза в бала. Но пък съучениците го спукаха от бъзици.

Общи условия

Активация на акаунт