Повреден хладилник

• 3 635
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, имам проблем с малък хладилник NEO. Започна да тече в предната част при вратата. Течността понякога е кафява и изтича до лявото или дясното предно краче. Знаете ли от какво може да е проблемът?

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 12:20 от bubanka

# 1
  • Бургас
Здравейте, имам проблем с малък хладилник NEO. Започна да тече в предната част при вратата. Течността понякога е кафява и изтича до лявото или дясното предно краче. Знаете ли от какво може да е проблемът?
Много вероятно да е задръстена тръбичката за кондензната вода. Веднага трябва да се вземат мерки/ да потърсиш техник/ , защото жъждясват тръбички , ламарини и хладилникът излиза от строя. \вчера имахме същата история с хладилника на родителите ми. Успех.

# 2
Много вероятно да е задръстена тръбичката за кондензната вода. Веднага трябва да се вземат мерки/ да потърсиш техник/ , защото жъждясват тръбички , ламарини и хладилникът излиза от строя.
Да не би да се е запушило маркучето,
от където се стича кондеза от хладилника във ваничката над компесора?
Виждала съм при новозакупен хладилник как е пропуснато да се махне пластината,
която е сложена в дупката.
Скрит текст:
Маркучето се отпушва и прочиства лесно и няма как да ръждяса.
Скрит текст:

# 3
Не ми е ясно как да я отпуша и от къде да бръкна. Разполагате ли с номер на хладилен техник, който няма да иска 100 лева. За град Бургас става въпрос.

# 4
  • Бургас
Купуваш от аптеката една спринцовка голяма / 50 кубика /, но с накрайник / прилича на шприц за торти/, издърпваш хладилника напред и върху компресора ще видиш ваничка. Кондензната вода изтича в тази ваничка и се изпарява. Така работят хладилниците, които се саморазмразяват.А кондензната вода се събира от вътрешността на хладилника, и на отсрещната стена трябва да има  нещо като улейче , и по някаква скрита тръбичка, отива във ваничката. Ще напълниш спринцовката с топла вода ,ще я вкараш в това улейче и ще изстреляш водата. Във ваничката ще отидат насъбраните гадости. Може да бръкнеш и с меко телче или със свинска опашка, но дали ще стигне дължината ?
/ Ако тече вода дълго време, ръждясва прага на хладилника и вратата увисва и ще трябва да го хвърлиш. /
Оправяй хладилника, защото с таратора топла мастика не върви. Ако не се справиш, ще давам тогава номер.

# 5
Не ми е ясно как да я отпуша и от къде да бръкна.
"Пъхате" тънък коаксиален кабел.

Прокарването започва от вътрешната страна на хладилника - отвор.
Това е отпушване.
След това-промиване (наливате някакъв дезинфектант през отвора, който ще се стече във ваничката).
/ Ако тече вода дълго време, ръждясва прага на хладилника и вратата увисва и ще трябва да го хвърлиш. /
Wink Пантите не са на прага.
Ръждясвайки прагът, то уплътненията не прилепват плътно.
Следствието е конденз, лед, който не може да се разтопи по време, докато не работи компресора.
(хладилника трупа лед)

# 6
Тоест да отворя хладилника и да търся дупката? Между другото погледнах какво има отзад опитах се да извадя от трабичката пластината (пръчката) от снимките по-горе, но не става (как да прикача снимка?)

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 12:20 от Georgi12345

# 7
И при мен пластината беше в дупката. Не знам как не е текъл до сега. Впръсках със спринцовка вода в дупката и си минава перфектно. Благодаря на много всички отзовали се.

# 8
 Това от къде го купувате?

# 9
ябълка,
Тези пластинки са в комплекта с оборудването на хладилника.

# 10
Аз съм я извадил от хладилника. Това разбрах, че трябва да направя от горните мнения.

# 11
От два дни хладилникът при баба ми не работи,купуван е през юли 2017.,вътре свети,но камерата се размрази и не тръгва,марката е vestfrost.Идеи?

# 12
  • София
От два дни хладилникът при баба ми не работи,купуван е през юли 2017.,вътре свети,но камерата се размрази и не тръгва,марката е vestfrost.Идеи?
Вероятно му е бъгнала електрониката - изключете го, като го извадите от щепсела за 24 чАса. Може и повече, но не по-малко. После би трябвало да се оправи, като първте часове ще си наваксва температурата разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт